Autismus u miminek

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymní
30.11.25 20:48

Autismus u miminek

Ahoj holky,
Syn bude mít za dva týdny už jeden rok. Přišlo mi, že v létě, kdy měl cca půl roku, krásné slyšel na jméno, hezky se otáčel.
Jenže pak přišel pohyb dopředu - plazení, lezení. Už se tedy i staví, obchází nábytek, stabilně sedí, jenže na jméno teď slyší hůř. Může to být tady tím, že je moc zaujatý necim, pohybem?
Docela mě děsí autismus a podobně diagnózy. Nikoho takového ani v okolí neznám, mě ta představa úplně ničí.
Jinak tedy ukazuje, směje se, dělá nenene, ďaďaďa, bla bla bla, huuu huuu, různé slabikuje, docela hezky ji (někdy i sám už), dívá se na nás a samozřejmě i na to, co se kolem děje. Není nějak plačtivý, zvuku se nebojí, u nových lidí je zdrženlivější, ale pak to rozjede a je mu jedno s kým a kde.
A občas tedy rád točí kolečkama u auta - to jsem teda taky četla, že může být problém, ale na druhou stranu si hraje i tam, že ho posouvá a normálně si hraje. Hraje si jak s klasickými hrackami, tak i kabely apod.
Holky, může se jednat o nějaký autismus nebo tak?
Asi ho moc pozoruji, stejně to neovlivním, je to ale první dítě, nemám to s čím porovnat a rozhodně nechci nic zanedbat.

Jinak doktorům se zdál vždy normální a šikovný. U pediatra i na neuro, kde jsme byli z jiného důvodu. Poznal by třeba nějakou zvláštní aktivitu mozku neurolog z EEG?

Děkuji moc..

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8610
30.11.25 21:03

Úplně normální dítě, nepozorovat, užívat si. Na světě existují miliony nemocí a vsichni porad řeší jen PAS. Vsichni napíšou jeden ze znaků, co vyčetli na netu, a hned sili. PAS je komplexní vec, mnoho znaků dohromady. Téměř u kazdeho dítěte se v průběhu vývoje objeví jeden, dva, tři znaky PAS, ale objeví se takto izolovane a krátkodobe, dite to delat přestane, začne…vyroste z toho. Finální diagnozu získají ti, co tech znaků maji mnoho a přetrvávají i ve veku, kdy uz to neni bezne a v normě, nelepší se, neposouvaji se…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.11.25 21:05

Počkej to se jako bojíš autismu u ročního dítěte? :D tohle nejde diagnostikovat tak rychle. Počkej ještě minimálně rok a u autisty dva.

Příspěvek upraven 30.11.25 v 21:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24538
30.11.25 21:05

V takhle raném věku se PAS ani diagnostikovat nedá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28552
30.11.25 21:43

Ne, na EEG autismus nepozná ;-) a na nějakou diagnostiku je opravdu brzo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
164
2.12.25 01:00

Moje roční dítě teď má taky několik znaků. Donutilo mě to položit si otázku, jestli by se pro nás s diagnózou něco změnilo? Ne, dítě budu milovat stále stejně, budu se snažit podpořit individualitu a rozvoj. No a pokud chci, aby bylo dítě vždy v pohodě, za všech okolností s sebou musím mít dřevěný válec ze stavebnice. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
547
5.12.25 07:31
@Ralzinka88 píše: Více

Takže nikdo z vás neměl oblíbenou hračku bez které to nešlo? Mám pocit že dnešní matky jsou sice přecitlivělé, ale při prvním problému stejně dítěti daji do ruky mobil, aby měly klid (přitom smartohone je dle dětských psychiatrů do 15 let vyloženě zdraví škodlivý). Ja v tom vidím sobeckost a ne strach o zdraví dětí, co bych dělala s postiženým děckem? Co bych měla ze života? To koreluje s pozdějším odložením k telefonu…

Ne každý rodič je takový a chápu, že doba je zlá a pracuje se víc nez před lety, ale kniha děti zabaví stejně jako telefon. A nebudete pak řešit jestli náhodou nemá poruchy soustředění

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí