Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No ja ti nevim, na moc lidech to zatim odzkousene neni. Myslim ze to ale funguje i tak, ze pokud zhubnes nebo po ukonceni koneni po dalsim pripadnem tehotenstvi prsa zmeni tvar. Za tu cenu a nestálost bych do toho nikdy nesla. Jinak na to aby ti mohli vzit tuk musis nejake zasoby mit. Takze pokud mas 50kg tak asi nepochodis :-/
@kam2 píše:
No ja ti nevim, na moc lidech to zatim odzkousene neni. Myslim ze to ale funguje i tak, ze pokud zhubnes nebo po ukonceni koneni po dalsim pripadnem tehotenstvi prsa zmeni tvar. Za tu cenu a nestálost bych do toho nikdy nesla. Jinak na to aby ti mohli vzit tuk musis nejake zasoby mit. Takze pokud mas 50kg tak asi nepochodis :-/
@Anonymní píše:
No pravda, toho tuku na sobě mám pomálu, i když něco by se našlo
.
ja ti kdyztak dam naky svuj tuk, nechces?:-D
Odzkoušené to nemám, já půjdu na silikony. ale měla bych tady strach, že ten tuk nebude držet ten správný tvar ![]()
Jinak věř, že pokud vybereš dobrou kliniku a necháš si od lékaře dobře poradit, manzel nema na omak šanci poznat silikony. Resp ze by se bal nejakeho tvrdeho a studeneho materialu tak to opravdu ne. ![]()
Spíš bych řekla že je to takové něco málo s nejistým výsledkem. Jako tuk u silných lidí drží, po liposukci má tendenci se znovu tvořit, tak bych řekla, že naopak u štíhlých má zase tělo tendenci se ho zbavovat. A jak všichni víme, tak hubneme vždy nejdříve tam, kde nechceme, což jsou prsa.
Šla bych do toho jedině v případě, kdyby finance za operaci nebyly tím nejdůležitějším faktorem. Pokud na operaci budeš dlouho šetřit a je to pro vás veliká zátěž, tak bych to jako zkoušku nebrala.
Ja to zatim videla jednou. Pani vypadala super a prsa mela fakt krasna. Byla to uz starsi pani a vypadala hrozne sik, mela liposukci bricha a stehen a pak ji cast tuku napichali do prsou… Kam se hrabou silikony( ty obvykle poznam uz zdalky). Bylo to ale asi tyden po operaci, jak se to vyviji dal, netusim…
No holky, zkusím popátrat i někde jinde. Je fakt, že liposukci nepotřebuju, ale doprčic, ty prsa by „přifouknout“ chtěli.
Právě, že chceme ješto jedno mimčo, někde jsem četla, že ten tuk se dostane do mlékovodů a pak už není šance kojit, tak to chci zrealizovat, až bude po 2.těhu.
Manžel mi narovinu řekl, (a ten názor má snad odjakživa, co ho znám), že kdybych přišla se silikony, tak by to nerozchodil a já vím, že se toho štítí.
Prsa tedy chci hlavně kvůli sobě, jemu je to asi putna
.
Dobrý večer, chtěla bych přispět s názorem, ke kterému jsem dospěla po přečtení 50 článků z klinik plastické chirurgie a příběhů kamarádek. Já jsem 100% pro autoaugmentaci prsou (zvětšení vlastním tukem). Je to nejšetrnější způsob, jak v této době získat,,nějaká" prsa a neohrozit vlastní život narkozou, pooperačníma komplikacema (a že jich není málo, trombozou, infekcí, alergická reakce na silikon a ta bolest… Jedna má kamarádka po narkoze dost zvracela, další musel manžel se vším pomáhat, neumyjete si ani vlasy, neoblečete se, spíte v polosedě. No a bohužel musím říct, že bych si nikdy nedala silikon vložit pod sval a nechat si odpreparovat sval od hrudníku…brrr. Já jsem pro druhý způsob a neohrožovat se na životě, podstoupit liposukci a tuk nechat vložit do prsů. To vše jen pod lokální anestezii a druhý den jít spokojeně do práce:-) To že mi prsa mohou vydržet jen 2 roky (někde se uvádí i 5-10 let je příznivé). Tuk je přirozený zdroj pro lidské tělo, tak proč ho nevyužít, umělotina-cizá hmota tělu, se mi do hrudníku dávat nechce. Je to na každém, zvážit rizika a pozitiva daného zákroku. Po vlastním zákroku autoaugmentaci ráda přidám vlastní zkušenost.
Dobrý den, právě jsem dočetla Váš příspěvek z ledna 2013. Chtěla bych se zeptat, jak hodnotíte tento zákrok teď po půl roce, zda je pravda, jak se říká, že se část tuku vstřebá. Přemýšlím o této metodě, tak budu ráda za každou radu. Můžu se zeptat ještě na cenu a kde jste zákrok podstoupila? Děkuji Olga
Mám doma přítelkyni 30 let která si nechala udělat prsa autoaugmentací bez mojeho vědomí.. Dělal jí to Dr Polák v Ostravě Vítkovicích. stálo to 60 tis… je to od 15.5. 2013. výsledek o jedno číslo větší. jedno prsíčko pěkné, měkké a v druhém se jí tvoří nějaký zánět a bulka. na omank tvrdé a opuchlé takže komplikací „jak svině“.a pro sportovně založené holky o tom ani nepřemýšlejte. a silikony už vůbec ne.
@MMoonniikkaa píše:
Dobrý večer, chtěla bych přispět s názorem, ke kterému jsem dospěla po přečtení 50 článků z klinik plastické chirurgie a příběhů kamarádek. Já jsem 100% pro autoaugmentaci prsou (zvětšení vlastním tukem). Je to nejšetrnější způsob, jak v této době získat,,nějaká" prsa a neohrozit vlastní život narkozou, pooperačníma komplikacema (a že jich není málo, trombozou, infekcí, alergická reakce na silikon a ta bolest… Jedna má kamarádka po narkoze dost zvracela, další musel manžel se vším pomáhat, neumyjete si ani vlasy, neoblečete se, spíte v polosedě. No a bohužel musím říct, že bych si nikdy nedala silikon vložit pod sval a nechat si odpreparovat sval od hrudníku…brrr. Já jsem pro druhý způsob a neohrožovat se na životě, podstoupit liposukci a tuk nechat vložit do prsů. To vše jen pod lokální anestezii a druhý den jít spokojeně do práce:-) To že mi prsa mohou vydržet jen 2 roky (někde se uvádí i 5-10 let je příznivé). Tuk je přirozený zdroj pro lidské tělo, tak proč ho nevyužít, umělotina-cizá hmota tělu, se mi do hrudníku dávat nechce. Je to na každém, zvážit rizika a pozitiva daného zákroku. Po vlastním zákroku autoaugmentaci ráda přidám vlastní zkušenost.
Moniko už jsi na té autoaugmentaci byla?
Ahoj,
chtěla bych trochu oživit diskusi ohledně AUTOAUGMENTACE(zvětšení prsou vlastním tukem). Dost o tom uvažuji-nikdy jsem „neměla“prsa, ale po 2 dětech se mi to „nic“ ještě zmenšilo
a popravdě jsem dost nešťastná.
Nejlepší volbou by pro mě byla právě autoaugmentace, ale řeším, jestli je OPRAVDU TRVALÁ(to se píše v odborných článcích). Přečetla jsem o tom snad všechny diskuse, až tak moc se o tom nepíše a názory se rozcházejí..(já uvažuji o MUDr. Polákovi z Ostravy)..,tak jsem Vás chtěla poprosit o vlastní zkušenosti-jestli na tomto zákroku některá z Vás anebo Vaše známá byla, a jak to hodnotíte s časovým odstupem?
Moc děkuji za všechny příspěvky, opravdu jsou pro mě důležité ![]()
Ahoj holky,
. Tak chci znát nějaké zkušenosti. Díky, moc.
poslední dobou čím dál víc uvažuji o autoaugmentaci (vpravení vlastního tuku do prsou). Je to ale hodně drahá záležitost, nikdo v mém okolí tento zákrok neposdtoupil (nebo aspoň o něm nevím)), proto bych znala nějaké osobní zkušenosti. Zejména mě zajímá, zda se někomu prsa zase ztratila (tzn. tuk se vstřebal), no prostě, jak celkově jste spokojené s tímto zákrokem.
Budu na to muset asi dost dlouho šetřit, do silikonů jít nechci, manžel by mě asi za ně zabil, ale moje prsa mě trápí, po skončení kojení skoro žádné nemám, tak bych chtěla to 1 číslo navíc