Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý večer ![]()
Řešíme teď takové dilema, jestli dceři koupit autosedačku od 0-18kg. Za 14dní jí bude rok, je ovšem nedonošená a je to hroznej prcek (má necelých 6,5kg a 74cm
). Sedí už sama (sice tak nějak všelijak, ale sedí
). Takže vlastně na kategorii od 9-18kg nesplňuje akorát tu váhu. Já bych ji klidně nechala ve vajíčku, aby seděla proti směru jízdy, jenže s tím dcera nesouhlasí
a pořád vytáčí hlavičku, aby viděla za sebe (takže hlavu má ve směru jízdy a tělo proti směru). No myslím, že kdyby do nás někdo narazil, asi to takhle nebude moc bezpečné. Už se tam nudí, už by chtěla koukat ven na cestu…Navíc čekám, že se jí brzo začne v autě dělat zle (jestli bude po mně
).
No jenže já četla, že ty sedačky od 0-18kg fungují tak, že do těch 9kg má dítě stejně sedět proti směru jízdy ![]()
Jak to tedy je? Máme koupit novou nebo počkat až něco přibere? Máte někdo podobný „problém“ ?
Myslím, že 9kg bude mít, až půjde do školky
![]()
Jestl ti jde o to dát jí po směru jízdy, tak určitě nemá smysl kupovat 0-18, ty jsou právě proto, aby se daly proti směru dát.
Zkusila bych zvážit oblečenou a s botama, třeba se tam vyšplháte ![]()
Ale jinak je samozřejmně nejlepší když dítě jezdí co nejdéle proti směru ![]()
My kupovali větší sedačku na roce, malá měla těsně těch 9kg. Vajíčko jsme měli do 10kg. A schválně jsem chtěla 0-18kg právě proto, že protisměrná jízda je prostě bezpečnější. Ráda bych, aby tak jezdila aspoň do dvou let.
Oni tam tuším píšou, že do 13kg se dá protisměrně a pak posměrně.
Dej před ní zrcátko, aby Tě viděla. ![]()
Brunifid píše:
My kupovali větší sedačku na roce, malá měla těsně těch 9kg. Vajíčko jsme měli do 10kg. A schválně jsem chtěla 0-18kg právě proto, že protisměrná jízda je prostě bezpečnější. Ráda bych, aby tak jezdila aspoň do dvou let.
Oni tam tuším píšou, že do 13kg se dá protisměrně a pak posměrně.
Dej před ní zrcátko, aby Tě viděla.
No problém je, že já sedím vedle ní
Ale já ju nezajímám, ona kouká na manžela a na cestu a prostě všude kolem a furt má tu hlavu v záklonu ![]()
Hmm, to ste mě moc nepotěšily ![]()
Jinak teda jezdí v autosedačce oblečená co nejmíň, boty nemáme, takže tam ty dvě a půl kila asi taky nenahoníme ![]()
kaaaca-h píše:
No problém je, že já sedím vedle níAle já ju nezajímám, ona kouká na manžela a na cestu a prostě všude kolem a furt má tu hlavu v záklonu
Hmm, to ste mě moc nepotěšilyJinak teda jezdí v autosedačce oblečená co nejmíň, boty nemáme, takže tam ty dvě a půl kila asi taky nenahoníme
Na cestu může koukat i protisměrně. Ona tahle sedačka je výš než vajíčko, takže krásně vidí ven.
A s oblečením to děláš dobře, taky se snažím oblíkat co nejmíň. Třeba v zimní kombinéze bych jí tam nedala. Dítě by toho na sobě mělo mít co nejmíň a z neklouzavého materiálu, aby se nesunuly pásy.
Ale ta hmotnost 9 kg není daná proto, aby se ta sedačka zatížila, takže nemá smysl ji oblíkat do olověný vesty
Ten limit je kvůli tomu, že u devítikilového děcka se předpokládá vyšší odolnost
Každý musí ale vědět, jak na tom jeho dítě je, pokud mám desetikilového hypotonika, tak ho taky nebudu rvát do posměrné.
Když koupíš tu 0-18 a bude jezdit po směru, tak ji tím spíš uškodíš ohl. bezpečnosti. Nechala bych vejce, nebo teda koupila tu 0-18, ale vozila ji v protisměru. Nějak ji zabav. To bys taky mohla psát (dovedeno ad absurdum), že dítěti se za jízdy líbí hopsat po předním sedadle, tak ho prostě tak budeš vozit, aby byl klid ![]()
Tak ted jsem si přečetla pořádně, že má teprve 6,5kg
Tak to to budete asi fakt muset vydržet v tom vajíčku, dokud trochu nezesílí ![]()
Jedině teda, že je ta 0-18 výš, tkaže dítě líp vidí z okna a tak, ale zas mi to příjde zbytečná investice ![]()
Gina108 píše:
Ale ta hmotnost 9 kg není daná proto, aby se ta sedačka zatížila, takže nemá smysl ji oblíkat do olověný vestyTen limit je kvůli tomu, že u devítikilového děcka se předpokládá vyšší odolnost
Každý musí ale vědět, jak na tom jeho dítě je, pokud mám desetikilového hypotonika, tak ho taky nebudu rvát do posměrné.
Když koupíš tu 0-18 a bude jezdit po směru, tak ji tím spíš uškodíš ohl. bezpečnosti. Nechala bych vejce, nebo teda koupila tu 0-18, ale vozila ji v protisměru. Nějak ji zabav. To bys taky mohla psát (dovedeno ad absurdum), že dítěti se za jízdy líbí hopsat po předním sedadle, tak ho prostě tak budeš vozit, aby byl klid
No to neee, mi šlo o to, že ať ju zabavuju jak chcu (mimochodem dobrá rada, to mě nenapadlo
), tak má tu hlavu furt vyvrácenou a mě to znervózňuje, pže mi to připadá nebezpečný. Nejde o to, že se jí to líbí nebo nelíbí…Ale možná su až moc úzkostlivá ![]()
Asi teda jo, rozhodně finančně je pro nás lepší nechat vajíčko, bo ten Britax je celkem pálka a jinou autosedačku nechcu
Nejdýl sme v autě hodinu, když jedeme na chalupu (a to je ještě jednou za dva měsíce), tak to snad nějak dopatláme ve vajcu.
Doufám, že v létě už bude mít asň osm kilo
![]()
Díky za rady a zkušenosti, ušetřily ste nám 5tisíc ![]()
kaaaca-h píše:
Asi teda jo, rozhodně finančně je pro nás lepší nechat vajíčko, bo ten Britax je celkem pálka a jinou autosedačku nechcuNejdýl sme v autě hodinu, když jedeme na chalupu (a to je ještě jednou za dva měsíce), tak to snad nějak dopatláme ve vajcu.
Doufám, že v létě už bude mít asň osm kilo![]()
Díky za rady a zkušenosti, ušetřily ste nám 5tisíc
Jestli jí nepřečuhuje hlava, tak ji nech co nejdýl ve vejci. A pak koukni, do kolika je kilo, já měla do 10, některá jsou tuším do 13.
A kór jestli jezdíš vzadu s ní, to už bych neřešila vůbec.
kaaaca-h píše:
bo ten Britax je celkem pálka a jinou autosedačku nechcu
Prooooč? Já mám BeSafe a je sqělá, krásná, úžasná a měli i barvu k autu
![]()
Brunifid píše:kaaaca-h píše:Jestli jí nepřečuhuje hlava, tak ji nech co nejdýl ve vejci. A pak koukni, do kolika je kilo, já měla do 10, některá jsou tuším do 13.
Asi teda jo, rozhodně finančně je pro nás lepší nechat vajíčko, bo ten Britax je celkem pálka a jinou autosedačku nechcuNejdýl sme v autě hodinu, když jedeme na chalupu (a to je ještě jednou za dva měsíce), tak to snad nějak dopatláme ve vajcu.
Doufám, že v létě už bude mít asň osm kilo![]()
Díky za rady a zkušenosti, ušetřily ste nám 5tisíc
A kór jestli jezdíš vzadu s ní, to už bych neřešila vůbec.
My máme do 13. To bude mít tak v první třídě ![]()
Já su asi plašan no…
Jak tam začne dělat ty svoje prostocviky, tak šílím ![]()
Brunifid píše:kaaaca-h píše:Prooooč? Já mám BeSafe a je sqělá, krásná, úžasná a měli i barvu k autu
bo ten Britax je celkem pálka a jinou autosedačku nechcu![]()
Ta je ještě dražší ![]()
Brunifid píše:kaaaca-h píše:Prooooč? Já mám BeSafe a je sqělá, krásná, úžasná a měli i barvu k autu
bo ten Britax je celkem pálka a jinou autosedačku nechcu![]()
No to je eště větší pálka ![]()
Já spíš nechápu jak ti může dítě upoutané ve vajíčku někam zaklánět hlavu? To vypadá, že je tam blbě připoutaná
jinak mi to hlava nebere, malý má skoro 14 měsíců a maximum co mu sedačka dovolí je hlavu otočit do boku, ale 100% nemá šanci jakkoliv vidět na řidiče.
Nicméně to zrcátko mi přijde jako dobrý nápad, mohlo by ji zabavit, uvidí na tatínka přes něj, jestli na cestu, to nevím.