Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den!
Jako druhé auto využívám Škodu Favorit a potřebovali bychom do ní zakoupit kvalitní autosedačku pro kategorii 9 - 18 kg (možná i 0-18 kg). Nevíte náhodou, jaké autosedačky od renomovaných firem (Maxi Cosi, Römer, atd.) jsou ve Favoritu použitelné? Je mi jasné, že Isofix asi ne, ale na tom ani netrvám.
Děkuji.
S 0-18 neporadím, ale určitě tam půjde 9-18 Romer King Plus
ale je otázkou, zda už ti do ní může jít dítko.
Ja som si terez objednala od 9-18kg „RÖMER KING PLUS 2012 TREND LINE“ je to bez isofixu.
No, dítko by mi tam správně nemělo, má teprve sedm měsíců. Ale už 10 a půl kilo, nohy mu z vajíčka trčí už dávno a teď už vykukuje i hlava
Zvažuju právě i tu velikost 0 - 18, ale chci ji kupovat z druhé ruky a tyhle se právě moc neprodávají ![]()
Díky za info o tom Römeru, ta se mi tak nejvíc pozdává, jenom jsem si nebyla jistá, zda ji tam dáme. Tyhle sedačky se prý dají i naklopit, aby tam dítě bylo v polosedu, takže si říkám, že ty dva měsíce, než si sedne, by tosnad přežil. Favorita využíváme jenom občas a na kratčí pojíždění.
To, že jsou v pololehu je k ničemu, problém je v tom, že už jsou po směru a tam takhle malé a ještě nesedící dítko nesmí. A hlavně se nedá říct, že si za 2 měsíce sedne, klidně to může trvat ještě 4 měsíce, než bude jistě sedět, takže tedy rozhodně 0-18, ale tu musíš v autě vyzkoušet, nevím jak potřebuje dlouhé pásy, my ji nepotřebovali, malý ještě ve skoro 14 měsících jezdí ve vajíčku.
Příspěvek upraven 05.12.11 v 13:33
Rozhodně do protisměru! Malej tak jezdil i když už seděl, pak teda už začal protestovat, tak jsme ho otočili.
Jak psala Jani, to není ani tak o velikosti auta, jako spíš o těch pásech. Do Favorita jsme měli vajíčko Chicco a to jsem připoutala jenom tak, tak a to ještě šlo jenom na předním sedadle a to muselo být posunuto maximálně dozadu.
Jinak já vím, že by dítě mělo být zády po směru jízdy. Jenom prostě pokud chce člověk pro dítě kvalitnější věci,t ak je to peněz a peněz a nejde koupit všechno
Proto zvažujeme všechny možné varianty.
No, koupit všechno sice nejde, ale ušetřit se dá skoro kdekoliv, ale nedělala bych to na bezpečnosti.
A s pásama u favorita mám tu samou zkušenost, vejce pouze na spolujezdci, na druhou stranu, tam můžeš dát i tu 0-18, dozadu se tipuji taky nevejde, i když co jsou koukala na video poutání té britax first class, tak vypadá, že ji stačí kratší pásy než vajíčku, ale ne o moc.
Kdybch měla dělat vše pro bezpečnost přepravy dítěte, tak jezdím s Volvem a ne Favoritem
Ale to jenom na okraj.
Asi vezmu auto a zajedu s ním k prodejně a vyzkouším ten First Class. Mám ji vyhlídnutou. A když se tam nevleze, tak to holt budu muset vyřešit tou větší.
Tak to je jasné, že nejlepší by bylo Volvo, Jeep či něco podobného a v něm protisměrná BeSafe na isofix…
Ale zas pořád lepší favorit a v něm protisměrný First Class než favorit a posměrná, když je na ni dítko ještě malé. A pak napiš zda se vlezla dozadu, celkem by mě to zajímalo, by máme teď už jiné auto (dá se říct že bezpečné) a to má neskutečně dlouhé pásy.