Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojky.Potřebuji poradit.Chceme koupit sedačku 9-39kg.Malej má sice 11kilo a je mu 11měsíců,tak nevím jestli tu druhou velikost co je po vajíčku nebo tu větší.Tahle velikost 9-39kg je ta prostřední.A hlavně jestli je lepší aby sedačka byla měkčí.Ten podsedák.Někde mají za 1000kč ale mě se to zdá moc tvrdý.Tak se doma dohadujeme co je lepší??Měkkčí nebo tvrdší??Nechceme ňákou drahou za 5000kč.A jaké máte Vy??
Ahoj Jonko
malej ma pres 11 kg a mame starsi sedacku 0-18 Renolux safety baby
TAky se ohlizim po nove sedacce, chtela bych storchenmuhlle starlight SP je od 9-36 a daji se polohovat zada.......ale taky je docela draha kolem 5000 KC, tak vaham
Jinak, myslim, ze hodne holek te bude odrazovat od levne sedacky. a propagovat to „nejlepsi“ a nejdrazsi
NEni to levna zalezitost, ale ne kazdy si muze z rozpoctu rodiny dovolit drahou a podle toho i „lepsi“ sedacku
Hodne stesti pri vyberu......
Katka
http://mimi-vyskov.com/…/000219.aspx
Zkus se kouknout na tuhle, máme jiný design, ale jinak stejná. Líbilo se nám, že poroste s dítětem a navíc, že jde utáhnout i na šířku u hlavičky a trupu, což zatím hojně využíváme.
Sari.Koukám,že ani není tak drahá 3700kč,tady v Praze chtějí 4500kč.jenže není moc malej na tak velkou sedačku.?Má 11měsíců..
Ahoj Jonko,
určitě kup tu 9-18kg, ta větší je pro takhle malé dítě moc velká. My jsme taky přemýšleli, jestli nemáme ušetřit a rovnou koupit další kategorii, ale dobře, že jsme to neudělali. Matýskovi je rok a tři čtvrtě, od roka má tu 9-18kg a teď váží 13kg, pořád by mu ta další byla moc velká.
Myslím, že i značky s výbornými výsledky v testech se dají pořídit levněji, viz třeba na výše uvedených stránkách sedačka RÖmer Lord Classic Line. Stojí 3900,–.
http://mimi-vyskov.com/…0003CER.aspx
Jinak cenově výhodné jsou Chicco, ale nevím, jak jsou dobré.
M.
My jsme tam malého dávali trošku později, musela bych se kouknout do papírů, teď to nevím přesně. Ale bylo to v době, kdy už mu z vajíčka přečuhovala hlavička. To víš, že se v ní ze začátku ztrácel, ale tím že to jde celé utáhnout, tak to šlo. Nám přišlo zbytečné kupovat sedačku do 19 kg, když v té době měl už 14 kg, takže jsme zvolili tuhle variantu. Trošku mi ale ze začátku vadilo, že je to na zapnutí jenom na pás v autě, že tam nejsou pětibodové bezpečnostní pásy. Ale jde o zvyk, jsou tam dvě polohy na zaháknutí pásu, pro menší a pro větší děti. Určitě je dobrý vzít ho sebou a po:,–(it ho do ní a uvidíš hned, jestli mu pasuje, nebo jestli bude lepší vzít tu menší.
Ahojky..To je děsný slítala jsem na netu tolik stránek a tolik sedaček tak nevim.Někde ve starších disk.psaly holky a Maxi cosi ale no je drahá.A taky ty podsedáky máte je měkkčí nebo tvrdší.Někde jsou ty sedačky jenom polystyren a potažený látkou.Má to tak být?
Zrovna řeším stejný problém. Četla jsem test autosedaček, a docela tam nedoporučovali takové ty rostoucí, je to na úkor kvality. Doporučovali koupit si sedačku, která bude odpovídat věkové a váhové kategorii - 9 - 18 kg a 1-4 roky. V této kategorii prošly pouzeBebe confort Iseos, Maxi cosi Priorifix mAXI COSI tOBI. bOHUŽEL CENA JE OKOLO 6000,–. Známí mají Chicco zenith a jsou spokojeni. Cena je na netu od 3200 do 3900 Kč. Měli jsme možnost vyzkoušet si všechny funkce i s malou a asi se přikloníme k její koupi. Má zesílenou ochranu proti bočnímu nárazu. Ještě v tom testu vůbec nedoporučovali sedačky pod 2000 Kč.
z vajicka bych dala dite, pokud je uz vetsi a kouka mu hlavicka. pokud ne, nechala bych ho v ni.
jinak bych sedacku koupila urcite tu dalsi nejblizsi, ktera odpovida jeho vaze. ale hlavne s petibodovymi pasy! urcite bych koupila takovou, ktera se da pripevnit stale jeste v protismeru jizdy. takhle male deti by mely zustat pozadu co nejdele, zvysuje se tak vyrazne jejich bezpecnost.
Už to tady zaznělo mockrát,je to prostě tak,hybridní sedačky jsou na úkor kvality,bezpečí a pohodlí…a když se na to člověk podívá laickým okem,tak nemůže být stejná sedačky pohodlná a bezpečná pro kojence i školáka…každý je úplně jinyý,jiná váha,jiné proporce…
Určitě bych volila rozdělení na 9-18 a 15-36kg.Romer Lord a MaxiCosi Priori SPS (výborné a bezpečné sedačky) se dají pořídit už za 3800,– www.depemo.cz a třeba taková Ramatti Venus,což je celkem přijatelná (pohodlná a bezpečná) alternativa je už za 2500,–
Pokud se už přeci jen rozhodnete pro hybrida,tak určitě s vlastními pěti bodovými pásy - třeba Concord,Recaro… jde jednao o bezpečnost a jednak o to,že malému dítěti těžko budete vysvětlovat,že se nemá vyvlíkávat (autopás se dá vytáhnout)…
Holky,proboha…tohle je zrovna oblast,na které by se vážně nemělo kalkulovat,počítat co nejlevnější variantu…vždycky by měla být bezpečnost a pohodlí dítěte na prvním,druhém,a třetím místě…
My máme 9-18 venus comfort od ramatti, jsme s ní moc spokojeni, stojí 2500.
Po ní myslím, že stačí koupit jen podsedák, který stojí 300,–
Taky jsem přemýšlela, jestli 9-18 nebo ušetřit a koupit 9-36, ale byla jsem odrazena, zde na diskuzi
Ahoj,
já bych pro takovýho prcka taky orodovala zatím za tu 9-18, přeci jen bude pohodlnější, je líp polohovatelná a sedne jim víc. Já se tak nakonec taky rozhodla.
Co mě se týče, nejsem zrovna ten typ, co vybírá podle testů. Za prvé jak tu padlo, tak finance jsou pro někoho důležité a za druhé, ač se mnou spousta lidí souhlasit nebude, tak podle testů je to podle mě částečně lobbing firem. Nemluvě o tom, že ani ta nejlepší (dle testů) sedačka ti nezaručí, že se něco nestane.
Nemluvě o tom, že zrovna jsem tu v některém z deníčků četla, že pár dítek v MC (a ten konkrétní typ si nepamatuju) bolela záda, ale ani tohle se nedá dopředu moc zjistit.
Já osobně rozhodovala mezi Ramatti a Chiccem. V době, kdy jsem to řešila, jsem se tu o té Ramatti moc nedozvěděla ,vlastně spíš nic. Zdála se mi fajn, ale zas jsem neměla ničí zkušenost, takže jsem se rozhodla pro Chicco Key 1 a jsme maximálně spokojení.
Za rok za dva budu teprv řešit vyšší kategorii a pak nejspíš zvolím tu univerzálnější, kde odděláš opěrák a zůstane jen podsedák.
GaB
Taky oroduju pro kategorii 9-18kg, klidně i nějakou levnější, ale určitě tuhle, je pohodlnější pro dítko - třeba zmiňovaná Ramati nebo Chicco Key 1… dá se hodně polohovat, to u 9-36kg nebývá. A pak určitě sedačku 15-36kg, 3-letému dítku určitě nestačí jenom podsedák, potřebuje pořádnou ochranu zad a hlavy a proto sedajdu 15-36kg.
Ahoj..
My máme autosedačku 9-36 kg Starlight SP od Storchenmühle, to je ona…
http://www.ajuty.cz/shop/index.php?…
Dobrý je polohování, pětibodobý pás a že je dobře vystlaná..
Holky dobře..A Teď mi poraď te,když bych jí chtěla koupit přes net tak kde mají dobré ceny.Levný než v obchodě bez těch poplatků.Stejně mě to nemine se na sedačku radši podívat..Mám čas do víkendu pak o víkendu musíme ňákou koupit,protože zítra prodávám vajíčko.Tak bláznim co a jak..Díky.