Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Chtěla bych se poptat na vaše zkušenosti se sedačkami pro 15-36 kg s ISOFIXEM. Momentální favorit je Cybex Solution X-FIX. U Römer KIDFIX se mi nelíbí možnost použití odpočinkové polohy pouze pokud sedačka není připoutána isofixem. Jakou autosedačku máte vy a jak jste spokojeni? Jde mi hlavně o bezpečnost a o maximální pohodlí - jezdíme totiž celkem dlouhé trasy. Perfektní je MAXI-COSI RODI, ale ta zase nemá isofix…
Děkuji za reakce!
O.
Máte zkušenost s Cybex Solution X?
Přidejte zkušenost s Cybex Solution XAhoj,
tak já mám právě tu Romerku. Syn v ní občas taky usne, ale posltry okolo hlavičky jsou dobře udělaný, takže se opře o ně. Dopředu mi většinou nepadá.
Se sedačkou jsem fakt spokojená.
Ještě jsem našla Recaro Monza Seatfix ISOFIX. Tak nevím, všude pějí samou chválu…
Přehledná tabulka s výsledky testů ADAC
http://www.adac.de/…2008/tab.asp?…
Ahoj,
mame tu Romer a opravdu jsou udelane ty polstry okolo hlavy tak, ze nepada dopredu a dobre se vyspi. Absolvovali jsme dve dlouhe trasy a jsme opravdu spokojeni.
Terik
Mám pro malého Römer Kidfix a nevím, jestli máme vadný kus
, ale u nás lze sedačka polohovat i při zapnutém isofixu ![]()
Taky máme Romer Kidfix a taky nám jde polohovat i při zapnutém isofixu, tak máme asi taky vadnou ![]()
Petta vadnou nemáme, protože kdyby nešla polohovat při zapnutém isofixu, tak by to bylo na nic
.
Nedám na ní dopustit, jinou bych už nechtěla ![]()
samozřejmě že jde Kidfix polohovat i při zaponutí na isofix, tady je to nafocené: http://www.mimibazar.cz/…tografie.php?…
a z hlediska bezpečnosti je Kidfix nejlepší, má 4 hvězdičky( Recero má pouze 3) tady jsou všechny testy: http://www.autosedacky.estranky.cz/…esty-a-videa
Kidfix byl testován v roce 2007
Packa píše:
Taky máme Romer Kidfix a taky nám jde polohovat i při zapnutém isofixu, tak máme asi taky vadnou
Petta vadnou nemáme, protože kdyby nešla polohovat při zapnutém isofixu, tak by to bylo na nic![]()
.
Nedám na ní dopustit, jinou bych už nechtěla
Packo, to byl jen pokus o vtip
Jasně, že musí být polohovatelná i při použití isofixu. Spokojení jsme také moc ![]()
Petta já vím, že to byl vtip
, však já to tak i vzala
, neboj ![]()
Já jsem viděla už více sedaček s isofixem a zatím fakt musím pět ódy na tu Kidfix a Honzík si taky nestěžuje
![]()
Petta dotaz. Už jsi prala potah??? Jde stáhnout úplně nebo mě čeká drhnutí?? Nevíš??
Náš David je taky spokojený
Römerku si dokonce do auta koupil i náš děda.
Potah jsem zatím neprala, máme ji krátce a hlavně používáme letní potah. Náš prcek se pořád strašně potí, tak jsem si zvykla už u předchozí sedačky používat ho opravdu pořád.
Ale jsem si jistá, že je potah prací. Bylo to uvedeno přímo v hodnocení testů ADAC
potahy na Kidfixu jsou prací, a můžete prát v ruce i v pračce( akorát nějaký šetrnější program a na 30)
a potah je dělený na 3 části- hlavová opěrka, zádová opěrka a sedák, a dá se svléknout každé zvlášť,
sundané je to vše za minutu, žádný prolbém
Ahojte,
my myme taky Romerku Kidfix. Ale ja hlava dubova, jsem jeste nerisla, ze se da i polohovat. Cim a jak se to polohuje, kdyz je pripnuta isofixem?
Diky
Jasmine + Filip 3,5 r.
když je Kidfix na isofixu tak prostrčíte ruku do otvoru v sedáku, povolíte to madlo a jezdíte na isofixových ramenech dopředu a dozadu se sedákem( stejně jako když chcete zastrčit či vystrčit isofixová ramena ze sedačky) , a tím se zárověň naklápí opěradlo
Ahoj, obnovuji diskusi, budeme kupovat sedačku 15-36kg, taky se mi líbí Romerka. Jen se chci zeptat, my máme v autě isofix, takže to je ok, ale prarodiče ne, jak to funguje na připojení pásem, když ten pás zároveň drží i dítě? Máte s tím někdo zkušenosti? Díky.