Autosedačka 15-36kg pro 2leté dítko

1
4.11.09 12:46

Autosedačka 15-36kg pro 2leté dítko

Jaký máte názor na autosedačku 15-35kg pro dvouleté dítko o váze 13kg?? Teď mám Romer KingPlus 9-18kg, jenže malá je tam docela zmáčkutá, hlavně teď v zimě. Zkoušela jsem ji posadit do sedačky Storchenmühle Ipai 15-36kg a vejde se tam hezky, ani na ní není malá, když dám opěrku hlavy úplně dolů, sedí dobře. Ještě uvažuju nad Kiddy Discovery Pro, ta má i zmenšovací vložku.
Nedávno jem byla nucena převézt malou právě v sedčce 15-36kg a seděla v ní hezky, pás ji nneškrti, měla ho jako dopělá, nevylézala z ní.
 Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2649
4.11.09 12:55

Já bych se pokusila dítě udržet v sedačce 9 - 18 kg co nejdéle, přece jen 5-ti bodový pás je bezpečnější než 3-bodový. Pokud nesplňuje váhový limit, tak bych ji do větší sedačky určitě nedala. Starší syn šel do 15 - 36 kg, když měl skoro 4 roky a stejně to plánuju s mladším.
Mladší je tam v zimním oblečení taky napresovaný. Ale na kratší cesty musí vydržet a na delší cesty je vyslečený.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1590
4.11.09 13:19

Taky jsem řešila problém se sedačkou. Do sedačky 9-18kg se mi Klárka už skoro nevlezla…výškově. Tak jsme koupili sedačku Ferrari 15-36kg s 5-bodovým pásem. Opěrku hlavy má úplně dole a je to ok. Až povyroste, pás jde oddělat a dá se jen 3-bodový. Ve dvou letech bych rozhodně 3-bodový pás nedávala, přece jen z něj jde mnohem líp vylézt a jak píše Zubr, je taky míň bezpečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16291
4.11.09 13:30

My přecházeli taky z Romer king plus na větší v 2,5 letech, při cca 90 cm a 12ti kilech… Máme Cybex solution,pás jen přes rameno a je to dobrý… Co bych viděla jako hlavní nevýhodu je to že se tam nedá během spaní polohovat, takže většinou když usne tak mu hlava padne dopředu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5591
4.11.09 14:40

ahoj,
malá má 2,5r a taky šla do větší teď nedávno a půjde zpět do 9-18.Obě máme Romer s isofixem
1.v menší může být,dokud horní hrana je do výšky očí (to jsem nevěděla,proto šla do velké)
2.větší nejde polohovat ke spaní,než usla,tak se dlouho knedlila,padala jí hlava nebo natočila nabok,což se mi nelíbilo,dál nevěděla,jak si ve spaní dát nohy,sedačka nezabírá celou šířku sedadla a je tam schodek,který jí vadil
3.nemá 5.bodové pásy.Kačka se furt předkláněla,vykláněla do boku a mě se dělalo zle- co kdyby…Prostě mi přijde málo bezpečná pro tak malý děcko.

Na stránkách Romeru jsem četla,že se máme snažit dítě z bezp. důvodů udržet v tý menší,dokud mu opravdu není malá výškou nebo nemá těch minimálně 15kg (ale prý raději až 18 8-o )
Takže my čekáme,až bude mít tatínek den volna a pojede se sedajda do garáže předělat zpět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí