Dřevěná postýlka - jaká?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
20296
29.10.09 09:40

Dřevěná postýlka - jaká??

Ahoj prosím můžete mi napsat zkušenosti s postýlkami? Nevím jakou mám vybrat. Jedná se mi hlavně o výhody jakou jsou: stahování bočnice a vyndávání šprušlí, zda mít či nemít kolečka apod..

Díky :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
15319
29.10.09 09:54

Ahoj, my měli se stahovacím bokem, jakmile byl rošt už dole, tak bylo snažší dítě vytáhnout ven, zvlášť když už pak má kolem 15 kg :lol: , vytahovací šprušle jsem nechtěla, aby mi děti nelezli ven samy od sebe, hlavně teda proto, že máme pokojíky v prvním patře, tak abych nemusela pořád zavírat branku (zábranu před schody).
Kolečka jsem využila hlavně u postýlky, kterou jsme měli dole místo ohrádky, pořád jsem ji vozila s sebou :lol: , jinak ta kolečka trochu jezdí i zabržděná (nemáme pod postýlkou koberec), takže na spaní to může být nevýhoda, když dítě, než usne, hopsá v postýlce, posune pak postýlku jinam, třeba i tam, kde chce mít na dosah určité předměty, na které nedosáhne. :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
29.10.09 10:26

měli jsme obyčejnou z Ikei, Henskvik, bohatě mi stačil rošt do 2 poloh. bočnice je sundavací celá, což je super a využili jsme to při přechodu na velkou postel. šprušle by u nás neprošly..
mít stahovací bočnici, asi by mě švihlo, Vojta je celkem šikovný silný aktivní dítě a jistě by na to brzy přišel nebo si minimálně někam skřípl prsty…

kolečka dokud dítě v postýlce nestálo ( u nás do 7m) naprosto ideální!!!! koupili jsme si je a šikovný tchán přidělal… pak to bylo nebezpečné, postýlka se pohybovala, i když jsem nechtěla, tak jsme je jednoduše oddělali..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14015
29.10.09 11:13

Obě děti měly postýlku ještě po mně (tuším 11. a 12. dítě v ní 8) ), má stahovací bočnici, tři stupně nastavení výšky matrace a jinou bych nechtěla. Systém je takový, že dítě to určitě neudělá samo - už proto, že by na to nemělo dost síly. Musí se zmáčknout docela silný kus plechu na každé straně extra, a pak teprve sesunout.
Kolečka má na jedné straně, ale nikdy jsme to nepoužili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
29.10.09 11:30

Já nejdřív chtěla stahovací bočnici, ale vzhledem k tomu, že se to šoupe jen o nějakých 15 cm, tak mi to přišlo úplně zbytečný, tak máme ty vyndavací šprušle. My jsme teda dost vysocí, třeba pro malé lidi má stahovací bočnice smysl.Máme postel s kolečky, v našem bytě nutnost, ale je fakt, že s ní Myšák už popojíždí sám :lol: Ona se v nejhorším dají vyndat :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
papu
29.10.09 11:51
Len-til-kah píše:
Obě děti měly postýlku ještě po mně (tuším 11. a 12. dítě v ní 8) ), má stahovací bočnici, tři stupně nastavení výšky matrace a jinou bych nechtěla. Systém je takový, že dítě to určitě neudělá samo - už proto, že by na to nemělo dost síly. Musí se zmáčknout docela silný kus plechu na každé straně extra, a pak teprve sesunout.
Kolečka má na jedné straně, ale nikdy jsme to nepoužili.

Máme úplně tu samou, už lehce rozvrzanou, děti z ní už chodí na střední…a spokojenost :-)

Při názvu diskuse mě napadlo odpovědět - jakoukoliv. Dítě tam stejně jenom spí, tak myslím že není třeba mít nic extra.

• Citovat
  • Upravit
15319
29.10.09 12:07

No já jsem malá a ještě mě občas bolí záda, takže stahovací bočnici jsem fakt ocenila. O kolik jde stáhnout teď nezměřím, ale bylo to docela dost, rozhodně víc než 15 cm, 30 čísel určitě, ne-li víc. Nabídka na trhu je obrovská, tak to chce zjistit, která postýlka jde o kolik.

A taky když jsem byla těhotná a dcerka ještě spávala v postýlce, tak jsme měli postýlku u postele a já nemusela dcerku s tím břichem zvedat z postýlky a dávat ji tam, prostě tam se staženou bočnicí přelezla z postele sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
856
29.10.09 12:12

Já jsem si objednala pro malou postýlku Drewex se sundávací bočnicí a je to totální šlápnutí vedle. Kromě sundávací bočnice má i vyndavací šprušle, které vypadávají samovolně. Postýlka je nekvalitní a nestabilní -prostě příšerná!!!! Teď ji mám pro malého v kuchyni jen na „odkládání“ a museli jsme ji otočit sundávací stranou ke stěně, protože malá na ni stoupla a bočnice se celá rozbila… No fakt hrůza, tuhle nebrat!!!

Já jstem chtěla IKEA postýlku, ale v té době nebyly skladem kvůli babyboomu. V civilu jsem nákupčí na plasty v IKEA a tak jsem se dostala do laboratoře, kde se dětské postýlky testují - neznám bezpečnější postýlku!!! A neříkám to proto, že patřím do týmu!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2649
29.10.09 13:37

Máme s vyndávacíma šprušlema. Co jsem viděla postýlky se stahovací bočnicí, tak se mi zdály vyšší než ty obyčejné a bočnice nešla stáhnout dolů nijak výrazně. Takže se mi zdálo, že hloubka předklonu k nejnižší pozici je stejná … Já se tedy nepředkláním vůbec, od té doby, co je matrace v nejnižší pozici (3), tak vytáhnu šprušle a dítě si vyleze samo …
Kolečka nemáme ani jsme nechtěli, s postýlkou nikam nejezdíme.

Martina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
2.11.09 11:12
Macka1 píše:
Já jstem chtěla IKEA postýlku, ale v té době nebyly skladem kvůli babyboomu. V civilu jsem nákupčí na plasty v IKEA a tak jsem se dostala do laboratoře, kde se dětské postýlky testují - neznám bezpečnější postýlku!!! A neříkám to proto, že patřím do týmu!!!!

koukám, že jsem měla kliku… v září 07 normálně byly, …

když patříš do Ikea týmu, můžu se optat OT - co říláš na sérii mammut??
nám se hrozně moc líbila, ale nakonec máme druhou postýlku kritter, kvůli té bočnici, mammut jí nemá :( a teď jsem koukala, že dělají i maličkou postýlku :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Z+M
6.11.10 21:01

Postýlka

Wow, to je docela dobrý nápad,ještě bych si ktomu představovala kapsář hezky nad postýlku :) Postýlka je hezká a praktická, rozhodně v pondělí paní zavolám! děkuji za skvělí nápad k Vánocům pro našeho Honzíka, ten bude ale koukat :-D

• Citovat
  • Upravit
Marketa II
6.11.10 21:49

Postýlka

Ano je velmi praktická, však to jsis asi přečetla k čemu všemu slouží a fajn na tom je,že až mi dcera vyroste a budeme mít třeba chlapečka :) tak můžu vyměnit potah za třeba modrý :)Dcera ta byla opravdu nadšená, když viděla co jsme jí pořídili už si nechce hráta spinkat jinde než v této postýlce moc mi to vše usnadnilo!

• Citovat
  • Upravit
595
7.11.10 00:05

Koupili jsme uplne obycejnou postylku z Ikei, bez kolecek, bez bocniho sundavani. Ma pouze 2 polohy pro nastaveni rostu. Nemam zadne zdravotni problemy a mala je jak pirko, takze nam naprosto staci. U kvality jsme spis hledeli na matraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
7.11.10 00:10

My jsme podle Dtestu koupili Moniku v Globusu. Nemá stahovací bočnici ani vyndavací šprušle. Ale jsme spokojení. Tatí nám na ni přidělal kolečka, ale ani jednou jsme je nevyužili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
7.11.10 00:11

Jo a taky je suprová cena. Posledně byla v akci asi za 1390.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí