Autosedačka 5 bodový pás vs. obyč pás

Napsat příspěvek
Velikost písma:
13794
5.3.11 20:05
steeve píše:
marcelka88 píše:
Tak to jsem úplně překvepaná 8-o 8-o To jsem vůůůbec netušila, že díky zimní bundě nemá autosedačka funkčnost jakou by mít měla … 8-o A musim se přiznat, že i já řídim v zimní bundě a že ani dospělí by ji mít neměli slyšim poprvé … Tak nevim jestli se stydět, nebo být překvapená :mrgreen:Steeve To asi i ve vajíčku má být dítko bez bundy, že ?
ono bohužel ve většině autoškol se tomu asi moc nevěnují, udělat rychle kurzy a další…, ale třeba při profesáku , nebo kurzech bezpečné jízdy jsou to základní informace, jak má být správný posaz za volantem- včetně výběru správného oblečení a bot, aby bylo člověk schopen zareagovat v každé situaci. Schválně si zkuste udělat rychlý úhybný manévr, když budete narváni v zimní bundě, ani neotočíte volantem.
a s tím vajíčkem, třeba na zimu se dělají zimní vložky( fusaky a pod) do vajíčka, ty se vloží do vajíčka, pak se tam dá dítě přiměřeně oblečené zapnou se mu pásy a ta vložkas či fusak se zapne vrchem, dítě je správně zapnuté a přitom v teple.

Děkuji za vysvětlení… Dobré vědět … :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
5.3.11 21:39

Tak já se hlásím mezi výjimky, které by nenapadlo v bundě řídit - v autoškole nám to tedy taky zapomněli říct, ale cítím se v bundě za volantem tak blbě, že ji sundávám, i když pak občas klepu kosu…
Ale v rukavicích občas řídím :oops: zmrzlýma rukama neudržím volant.
A já tedy malému bundu do vajíčka nedávám - přijde mi zbytečné mu ji vůbec dávat, už z domova ho nesu v tom vajíčku připoutaného a přikrytého dekou a tak jen zacvaknu do základny, dokud nikam neleze, tak mi deka přijde praktičtější než bunda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
27.3.18 21:08

Prosím o radu

Syn se narodil v říjnu 2015.Ma 100cm a 18kg. Poradite mi jakou autosedačku prosím? Ztoho pádu z auta mám docela zatím ještě strach že se ztoho vyvlikne.Ted má jednu autosedačku ale už mu trošku čouhá hlavička ven a to není dobré že? Ráda bych nějakou sedačku s 5bodovym bezpečnostnim pásem. Dekuji za vaše rady
PS-Rypalky prosím nekomentovat, ano má 18kg. Dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
27.3.18 21:11

@tynuska1990 5ti bodovou už v té kategorii neseženeš, dej ho klidně do kategorie 15-36. Doporučuju nějakou Romer s Isofixem. Máme tu nejvyšší kategorii a jsme spokojení. Moje dcera je taky velká. Dávala jsem taky brzo. Nikdy nevypadla nebo nevyklouzla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2271
27.3.18 21:13

Máme Romer advansafix, je to kategorie 9 - 36. Pětibodové pásy jsme u staršího používali cca do 110 cm, dcera má 100 cm, tak je budeme používat ještě dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
27.3.18 21:13

Britax romer advansafix II sict je jediná sedačka kategorie 9-36kg, která má pětibodový pás do 25kg. Pozor III sict už ho má jen do 18kg.

• Citovat
  • Upravit
2271
27.3.18 21:17
@Janli píše:
Britax romer advansafix II sict je jediná sedačka kategorie 9-36kg, která má pětibodový pás do 25kg. Pozor III sict už ho má jen do 18kg.

Ano, sice píšou do 25 kg, ale syn už při 110 cm měl problém, i když měl jen 17 kg, je to limitované hlavně výškou, syn se právě vešel jen do cca 110 cm.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19015
27.3.18 21:20

@Janli @Adelka951 Tam je důležité, kde má ramena, jakmile začne mít výšku uchycení 5ti bodového pásu níž než je horní hrana ramen tak by měl jít ten 5ti bod pryč a normální pás. Pak už to není bezpečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
27.3.18 21:23
@Adelka951 píše:
Ano, sice píšou do 25 kg, ale syn už při 110 cm měl problém, i když měl jen 17 kg, je to limitované hlavně výškou, syn se právě vešel jen do cca 110 cm.

To ano, dcerka měla 5 bodový taky jen do 110cm, ta měla ovšem 23kg. Ale byla jsem za to ráda. 18kg měla už v 21měsících a v tu dobu se z tříbodových vyvlíkla do tří vteřin. :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
Janli
27.3.18 21:26
@Luisiana píše:
@Janli @Adelka951 Tam je důležité, kde má ramena, jakmile začne mít výšku uchycení 5ti bodového pásu níž než je horní hrana ramen tak by měl jít ten 5ti bod pryč a normální pás. Pak už to není bezpečné.

Proto šla dcerka do tříbodových dřív než v 25kg

• Citovat
  • Upravit
Janli
27.3.18 21:38

@tynuska1990 ještě existuje přídavný pás, který se dává k těm tříbodovým. Ten advansafix stojí kolem 7tisíc, přídavný pás cca 700. Já bych na tvém místě volila sedačku 15-36 a ten přídavný pás. Advansafix je sice výborná sedačka, ale nehorázně těžká a pro starší dítě nebude úplně pohodlná. Já ji budu časem prodávat a mám vyhlédnutý cybex solution s isofixem.

• Citovat
  • Upravit
1
27.3.18 22:59

Já řeším teď taky výběr sedačky..dcera má 2,5 roku, ale má 15 kg a 100 cm..takže už nám vyrostla ze sedačky 9-18 kg. nechtěla bych ještě 15-36 kg. a zatím jedinou sedačku 9-36 která má pásy do 25 kg je Joie bold

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
yse
994
28.3.18 01:49

Mame Cybex Solution M-fix 15-36 kg plus pridavny pas, aby nemel tolik volnosti. Zlata polohovaci petibodovka-vzdy v ni po par kilometrech spal, coz ted jak sedi vic vzprimene nehrozi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
295
28.3.18 07:51

Manžel dostal právě od kolegy tuto tak nevím jestli ji už můžeme používat a koupit ten přídavný pás. Autosedacku co má tak zní mu už kouká hlavička trošku to je ta druhá fotka jakou má teď autosedačku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
28.3.18 07:58

@tynuska1990 u sedačky 9-18 hlavička klidně může přesahovat. Důležitá je váha a umístění pásů nad rameny. Pokud má 18kg, určitě bych přešla na vyšší kategorii. Tuhle sedačku s přídavným pásem používat můžete.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix