Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
ahojky mám dotaz na maminky které mají snad problém i jako já.V rodině máme dvě auta a zrovna to rodinné se porouchalo a mam k dispozici jen manželovo dvousedadlové.Můžu dát sedačku s nosností od 9-36kg na místo spolujezdce
?Vím že vajíčko se smí pouze obráceně ale u téhle sedačky s 2letým miminkem si nejsem jistá děkuji za rady
ano, z hlediska zákona můžete dát jakékoliv dítě v autosedačce na přední sedadlo, pokud to dovoluje výrobce auta a autosedačky( to najdete v návodu k autu a sedačce)
pouze u protisměrných sedaček( vajíčka apod) nesmí být aktivní aurbag- je nutné ho vypnout, u posměrných sedaček airbag zůstává zapnutý, pouze je nutné posunout sedadlo co nejvíce dozadu
steeve píše:
ano, z hlediska zákona můžete dát jakékoliv dítě v autosedačce na přední sedadlo, pokud to dovoluje výrobce auta a autosedačky( to najdete v návodu k autu a sedačce)
pouze u protisměrných sedaček( vajíčka apod) nesmí být aktivní aurbag- je nutné ho vypnout, u posměrných sedaček airbag zůstává zapnutý, pouze je nutné posunout sedadlo co nejvíce dozadu
chtela jsem napsat to same, ale steeve me predbehnul ![]()