Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Vratit, kupte mensi. My koupili v pul roce, syn je vetsi, je i do protismeru. Je tedy 0-25 kg. Dite by melo co nejdele byt v protismeru, je to nejbezpecnejsi zpusob prepravy. Zkus pogooglit clanky proc to tak je a uvidis, ze te to presvedci. ![]()
Tuhle vrátit, to jsou sedačky, kam bych nedala dítě nikdy, čím větší váhové rozpětí, tím větší šunt. Rozhodně nemůžeš dát 8 měsíční do posmerne, takze koupit nějakou větší váhovou kategorii, co jde dát proti směru. A jak to dítě do toho vajíčka dáváš? Ja tam narvala ještě dvouletého. Nedáváš ho tam třeba v zimním oblečení? Kouká mu hlava nahoře přes okraj toho vajicka?
Měli jsme Britax Römer Dualfix a maximální spokojenost.
https://www.mall.cz/…r-storm-grey?…
Dala jsem do posměrné jakmile měla malá 9 kg, tedy v roce. Měli jsme 9-18 kg. Vajíčko už nám nevyhovovalo, jezdili jsme hodně.
Máme Joie Stages 0-25. Ale na miminko jsme měli vajíčko, vložku pro drobné děti jsme nikdy nepoužili. V této je od 15 měsíců ( koupili bysme ji dřív, ale bylo všechno zavřené a ani jsme nikam nejezdili), a do 2 a čtvrt byl v protisměru. Určitě bych nekupovala sedačku, která se má přizpůsobit od miminka po 12 let ( mimo toho, že třeba moji kluci přesáhli 36kg někdy v 8 letech a výšku 150 cm v 10-11), to fungovat dobře nebude.
@andelka83 píše:
Máme Joie Stages 0-25. Ale na miminko jsme měli vajíčko, vložku pro drobné děti jsme nikdy nepoužili. V této je od 15 měsíců ( koupili bysme ji dřív, ale bylo všechno zavřené a ani jsme nikam nejezdili), a do 2 a čtvrt byl v protisměru. Určitě bych nekupovala sedačku, která se má přizpůsobit od miminka po 12 let ( mimo toho, že třeba moji kluci přesáhli 36kg někdy v 8 letech a výšku 150 cm v 10-11), to fungovat dobře nebude.
Můžu se zeptat. Máte tu stages s Isofix nebo bez,? Já vůbec nvm kterou.
Já bych ji vrátila a nechala ještě vajíčko. Naše nejmenší se kolem roka už taky vešla „ztěží“, nicméně jezdila v něm do dvaceti měsíců. Mezi „vejde blbě“ a „nevejde vůbec“ je ještě pěkných pár měsíců ![]()
Pak bych koupila tu druhou sedačku, tuším 9-18 nebo jak to je, to máte tak do čtyř, pěti let. (ideálně protisměrnou, ale my jsme teda měli posmernou, jinak bychom se do auta nevešli). Je to mnohem bezpečnější a pohodlnější a prostě to za to stojí, vždyť je to pár tisíc na pár let.
Nechápu potřebu kupovat sedacku 9-36, většinou stejně až do 12 let nevydrží a pro prcky je to spousta kompromisu.
Nejlepší je vejce, sedačka do 18 nebo 25kg (ideálně protismer) a pak až koncová.
@Anonymní píše:
Ahoj maminky. Potřebuji slyšet váš názor.
Malýmu je 8,5 mesíce, má 11 kilo, 76cm a sedí už sám. Máme vajíčko do 13kilo a už se mi tam stěží vejde. Proto jsme koupily přes internet sedačku (chtěli jsme aby už vydržela do tich 12let) od 9-36kilo, která má tři polohy a jde dát trochu do lehu ale je už ve směru a čtu tady, že nejlepší je aby bylo dítě v protisměru a co nejdýl ve vajíčku. Mě to teda nenapadlo že by ještě nemohl do té větší když výrobce udává od 9kilo. Někdo píše že by měl splňovat minimálně 9měsíců, 9kilo, samosedící. Ted nevím jestli jsme to neuspěchali, jestli sedačku vrátit. Nejezdíme zas tak často…max 2× v týdnu za babi a dědou, kteří bydlí 15 min od nás.
Ještě ho teda nechám ve vajíčku dokud ho tam nasoukám.
Odkdy jste dávali vy dítě do autosedačky 9-36kilo?
Děkuji za rady a názory
Pro takhle malé dítě je to podle mne nevhodná sedačka. Jsou státy, kde že zákona musí dítě do čtyř let jezdit v protisměru. Tuším, že v ČR je to do 15 měsíců. Já po vajíčku pořídila sedačku do 18 kg s možností sedět posměru i protisměru. Teprve teď, ve třech letech a kousek, jsme pořídili sedačku 9-36 kg. Ale klidně bych ho i dál vozila v té do 18 kg, kdybych do ní nepotřebovala dát mladší dítě. A i teď v těch třech letech a kousek jsem vybírala tu sedačku hlavně podle toho, aby byla vhodná pro menší dítě. Dost pochybuju, že bych ji používala do dvanácti let.
Maminky koukala jsem že to vajíčko máme jen do 13kilo a 75cm. Hlavičku má akorát v rovině se sedačkou tak jsem bez rozmyšlení chtěla honem sedačku novou a myslela si, že 9-36kg je nejlepší a bude mít na furt. ![]()
Děkuji moc za rady, zkušenosti a tip na autosedačku
. Nová přišla včera tak ji zas zabalím a pošlu zpět. Kouknu na sedačky do 18kilo a aby byli do protisměru jízdy. Snad náš prcek už neporoste tak rychle.
@AnonymHolka píše:
Maminky koukala jsem že to vajíčko máme jen do 13kilo a 75cm. Hlavičku má akorát v rovině se sedačkou tak jsem bez rozmyšlení chtěla honem sedačku novou a myslela si, že 9-36kg je nejlepší a bude mít na furt.
Děkuji moc za rady, zkušenosti a tip na autosedačku. Nová přišla včera tak ji zas zabalím a pošlu zpět. Kouknu na sedačky do 18kilo a aby byli do protisměru jízdy. Snad náš prcek už neporoste tak rychle.
No, já to dost řeším taky. Protože máme vajíčko a protisměry jsou dost drahé viz klippan, be-safe, britax. Takže zatím mám vybranou joie stages 0 - 25 s tím isofixem. Kdybys našla něco jiného, dej vědět..
Taky mame joie stages a maximalni spokojenost.
Sice v aute maly rve v protismeru, ale je v bezpeci!
A oblečení taky už rovnou kupuješ tak, aby vydrželo od 1 roku do 12 let?
@P4ja píše:
Můžu se zeptat. Máte tu stages s Isofix nebo bez,? Já vůbec nvm kterou.
Mame ji na poutání pásy.
Ahoj maminky. Potřebuji slyšet váš názor.
Malýmu je 8,5 mesíce, má 11 kilo, 76cm a sedí už sám. Máme vajíčko do 13kilo a už se mi tam stěží vejde. Proto jsme koupily přes internet sedačku (chtěli jsme aby už vydržela do tich 12let) od 9-36kilo, která má tři polohy a jde dát trochu do lehu ale je už ve směru a čtu tady, že nejlepší je aby bylo dítě v protisměru a co nejdýl ve vajíčku. Mě to teda nenapadlo že by ještě nemohl do té větší když výrobce udává od 9kilo. Někdo píše že by měl splňovat minimálně 9měsíců, 9kilo, samosedící. Ted nevím jestli jsme to neuspěchali, jestli sedačku vrátit. Nejezdíme zas tak často…max 2× v týdnu za babi a dědou, kteří bydlí 15 min od nás.
Ještě ho teda nechám ve vajíčku dokud ho tam nasoukám.
Odkdy jste dávali vy dítě do autosedačky 9-36kilo?
Děkuji za rady a názory