Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Jakou autosedačku aby měla větší pásy?
Příspěvek upraven 15.11.21 v 12:10
Dítě nemá v autosedačce sedět v bundě, do auta se děti vyslikaji. Vyřešeno. Jinak teda my máme cybex a tam se vejde i dvouletá s bundou, ale nejezdí tak, není to bezpečný.
Roční holcicka nepatří do autosedačky 15-36. Patří ideálně do protisměru, případně teda do posmerne 0(9)-18 (max. 25).
V bunde do sedačky nepatří, takže problém bych hledala tam. Případně vytáhnout operku hlavy aby pasy začínaly výš.
Tak tak, z hlediska bezpečnosti dítě do sedačky bez bundy. Bundu přes něj nebo deku. Ale sedačky 15-36 už jsou bez vlastních pásů a používáš ty z auta, ne?
No a to další věc, roční dítě ti snad neodrůstá ze sedačky 9-18, ne? Nemalá část se jich ještě vejde do vajíčka, čili té nejmenší kategorie.
@Midaku jasně takže když má dítě na sobě kombinézu a jedem 15 km na zahradu tak jí přece nebudu sundávat a nandavat kombinézu jak blbka ještě když to nemá ráda a řve u toho odtahuje se ještě jsem neviděla že po zastavení auta tam matka rve v autě na dítě kombinézu 😁 😁 😁 normálně zastaví vytáhne dítě z autosedačky a dítě už má kombinézu na sobě 😁 😁
@Naty333
To, ze ty to dělat nechceš a nedělá to ani x dalších neznamená, ze to je bezpecne.
Sundavam bundu i na 3km po městě a pak zase “jak blbka” nandavam. Protože mi záleží na bezpečí, takže těch par minut klidne obetuju.
@Naty333 píše:
@Midaku jasně takže když má dítě na sobě kombinézu a jedem 15 km na zahradu tak jí přece nebudu sundávat a nandavat kombinézu jak blbka ještě když to nemá ráda a řve u toho odtahuje se ještě jsem neviděla že po zastavení auta tam matka rve v autě na dítě kombinézu 😁 😁 😁 normálně zastaví vytáhne dítě z autosedačky a dítě už má kombinézu na sobě 😁 😁
Nikdy mi dítě v autě nejelo v kombinéze a jako blbka se fakt necítím
já neviděla zase nikoho kdo vozí v kombinéze, vždyť musí být dítě po těch 15 km úplně splavené. Za mě prednejsi bezpečnost než moje pohodlí.
Koukni na sedačky Joie Bold a romer advansafix, ty mají integrovaný pásy do víc než 18kg a jsou tedy delší.
@ugluk Moje dítě v 18ti měsících mělo přes 18kg. Bylo peklo koupit vyhovující sedačku.
Holky, vy fakt posadíte dítě do vymrzlý sedačky bez bundy? A sundáváte teplý oblečení i při mínus deseti? Já teda ani omylem. Kupuju bundy, co jsou bavlněný, aby po nich pás neklouzal a pečlivě kontroluju utažení pásů. Ale děti teda zmrzat nenechám a deka na přikrytí to nezachrání, když dítě sedí na ledové sedačce….
@Janli Stejne jako sundam bundu sobe a preziju 5 minut studene sedacky, tak úplně stejně to prezije i dite. Prece se nebudu kvuli 5 minutam chladu pak celou cestu pect.
@Janli
Dítě mi při tomto systému ještě nikdy nezmrzlo, jezdí pokaždé maximálně v body/tričko s tenkou mikinou a na nohou maximálně jedna silnější vrstva (ne oteplovaky). Bezpečí je pro mě podstatne, ale my dvě se zrovna ohledně cestování děti v autě neshodneme.
@Janli ufff, 18 kilo v 18 měsících
Moje celkem průměrný dítě budu ráda má za pár měsíců tři roky a momentálně se přehouplo přes 13, starší bylo asi o půl kila větší. Ale jo, nezpochybňuji, že jsou i takové extrémy a věřím, že je pak výběr sedačky očistec. Ale naprostá většina dětí naštěstí v roce sedačku 15-36 řešit nepotřebuje.
Jinak teda jo, nikdy jsem nedávala dítě do sedačky v zimní bundě, snažila jsem se dospod funkční vrstvy, pak třeba flísovou mikinu a přikrýt navrch (mimina měla ještě fusak do sedačky s otvorem na pásy) a nikdy jsem teda dítě z auta nastydlé neměla.
@Naty333 prostě si rozmysli, na co tu sedačku chceš mít. Jestli pro to, abys měla splněno, kdyby vás stavěli policajti, tak to neřeš a postav své pohodlí na prvé místo, jako bonus se nebudeš cítit jako blbka.
Ovšem jestli vozíš sedačku v autě proto, aby ti co nejbezpečněji ochránila dítě v případě nehody, tak holt vezmi na vědomí, že v bundě či kombinéze se ta bezpečnost dost snižuje, zkus pogůglit, zdrojů je přemnoho. Ani na 15 km, ani na 1,5 km.
Já to řeším tak, že má dítě legíny, na to softshellové kalhoty s vysokým pasem, bodýčko a max. Tenkou mikinu. Ani ta by neměla být… ale bundu poctivě sundávám. Když vím, že pojedeme autem, tak kombinézu nedávám. Není to nic složitého.
@Janli já nejdříve nastartuji auto a pak dávám staršího a bundu si dá přes sebe a pak ročního. S vajíčkem to bylo v pohodě, ale i teď zatím problém není a dítě mi nikdy v autě nezmrzlo. Ale já nejezdím krátké trasy (myšleno pár set metrů do školky) a do 10 minut máme auto v pohodě vyhřáté
takže teoreticky po 5 minutách jízdy by seděly navleceni ve 20 stupních v autě.