Jakou autosedačku aby měla větší pásy

19
15.11.21 11:45

Jakou autosedačku aby měla větší pásy

Jakou autosedačku aby měla větší pásy?

Příspěvek upraven 15.11.21 v 12:10

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
8892
15.11.21 11:55

Dítě nemá v autosedačce sedět v bundě, do auta se děti vyslikaji. Vyřešeno. Jinak teda my máme cybex a tam se vejde i dvouletá s bundou, ale nejezdí tak, není to bezpečný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
15.11.21 12:00

Roční holcicka nepatří do autosedačky 15-36. Patří ideálně do protisměru, případně teda do posmerne 0(9)-18 (max. 25).
V bunde do sedačky nepatří, takže problém bych hledala tam. Případně vytáhnout operku hlavy aby pasy začínaly výš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
15.11.21 12:01

Tak tak, z hlediska bezpečnosti dítě do sedačky bez bundy. Bundu přes něj nebo deku. Ale sedačky 15-36 už jsou bez vlastních pásů a používáš ty z auta, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
15.11.21 12:03

No a to další věc, roční dítě ti snad neodrůstá ze sedačky 9-18, ne? Nemalá část se jich ještě vejde do vajíčka, čili té nejmenší kategorie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19
15.11.21 12:15

@Midaku jasně takže když má dítě na sobě kombinézu a jedem 15 km na zahradu tak jí přece nebudu sundávat a nandavat kombinézu jak blbka ještě když to nemá ráda a řve u toho odtahuje se ještě jsem neviděla že po zastavení auta tam matka rve v autě na dítě kombinézu 😁 😁 😁 normálně zastaví vytáhne dítě z autosedačky a dítě už má kombinézu na sobě 😁 😁

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
15.11.21 12:24

@Naty333
To, ze ty to dělat nechceš a nedělá to ani x dalších neznamená, ze to je bezpecne.
Sundavam bundu i na 3km po městě a pak zase “jak blbka” nandavam. Protože mi záleží na bezpečí, takže těch par minut klidne obetuju.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
15.11.21 12:30
@Naty333 píše:
@Midaku jasně takže když má dítě na sobě kombinézu a jedem 15 km na zahradu tak jí přece nebudu sundávat a nandavat kombinézu jak blbka ještě když to nemá ráda a řve u toho odtahuje se ještě jsem neviděla že po zastavení auta tam matka rve v autě na dítě kombinézu 😁 😁 😁 normálně zastaví vytáhne dítě z autosedačky a dítě už má kombinézu na sobě 😁 😁

Nikdy mi dítě v autě nejelo v kombinéze a jako blbka se fakt necítím :nevim: já neviděla zase nikoho kdo vozí v kombinéze, vždyť musí být dítě po těch 15 km úplně splavené. Za mě prednejsi bezpečnost než moje pohodlí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
106
15.11.21 12:56
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
15.11.21 14:00

Koukni na sedačky Joie Bold a romer advansafix, ty mají integrovaný pásy do víc než 18kg a jsou tedy delší.
@ugluk Moje dítě v 18ti měsících mělo přes 18kg. Bylo peklo koupit vyhovující sedačku.

Holky, vy fakt posadíte dítě do vymrzlý sedačky bez bundy? A sundáváte teplý oblečení i při mínus deseti? Já teda ani omylem. Kupuju bundy, co jsou bavlněný, aby po nich pás neklouzal a pečlivě kontroluju utažení pásů. Ale děti teda zmrzat nenechám a deka na přikrytí to nezachrání, když dítě sedí na ledové sedačce….

• Citovat
  • Upravit
101920
15.11.21 14:20

@Janli Stejne jako sundam bundu sobe a preziju 5 minut studene sedacky, tak úplně stejně to prezije i dite. Prece se nebudu kvuli 5 minutam chladu pak celou cestu pect.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
15.11.21 14:26

@Janli
Dítě mi při tomto systému ještě nikdy nezmrzlo, jezdí pokaždé maximálně v body/tričko s tenkou mikinou a na nohou maximálně jedna silnější vrstva (ne oteplovaky). Bezpečí je pro mě podstatne, ale my dvě se zrovna ohledně cestování děti v autě neshodneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69117
15.11.21 14:40

@Janli ufff, 18 kilo v 18 měsících :lol: Moje celkem průměrný dítě budu ráda má za pár měsíců tři roky a momentálně se přehouplo přes 13, starší bylo asi o půl kila větší. Ale jo, nezpochybňuji, že jsou i takové extrémy a věřím, že je pak výběr sedačky očistec. Ale naprostá většina dětí naštěstí v roce sedačku 15-36 řešit nepotřebuje.

Jinak teda jo, nikdy jsem nedávala dítě do sedačky v zimní bundě, snažila jsem se dospod funkční vrstvy, pak třeba flísovou mikinu a přikrýt navrch (mimina měla ještě fusak do sedačky s otvorem na pásy) a nikdy jsem teda dítě z auta nastydlé neměla.

@Naty333 prostě si rozmysli, na co tu sedačku chceš mít. Jestli pro to, abys měla splněno, kdyby vás stavěli policajti, tak to neřeš a postav své pohodlí na prvé místo, jako bonus se nebudeš cítit jako blbka.
Ovšem jestli vozíš sedačku v autě proto, aby ti co nejbezpečněji ochránila dítě v případě nehody, tak holt vezmi na vědomí, že v bundě či kombinéze se ta bezpečnost dost snižuje, zkus pogůglit, zdrojů je přemnoho. Ani na 15 km, ani na 1,5 km.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
K92
2038
15.11.21 14:42

Já to řeším tak, že má dítě legíny, na to softshellové kalhoty s vysokým pasem, bodýčko a max. Tenkou mikinu. Ani ta by neměla být… ale bundu poctivě sundávám. Když vím, že pojedeme autem, tak kombinézu nedávám. Není to nic složitého.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2932
15.11.21 15:17

@Janli já nejdříve nastartuji auto a pak dávám staršího a bundu si dá přes sebe a pak ročního. S vajíčkem to bylo v pohodě, ale i teď zatím problém není a dítě mi nikdy v autě nezmrzlo. Ale já nejezdím krátké trasy (myšleno pár set metrů do školky) a do 10 minut máme auto v pohodě vyhřáté :nevim: takže teoreticky po 5 minutách jízdy by seděly navleceni ve 20 stupních v autě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí