Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ja bych teda kazdopadne jiny vejce koupila, tu sedacku jsem si googlila, a neni to nic moc…na testy jsem teda nekoukala.
spatne uvazani
, i kdyz u vajicka se toho zas tolik zkazit neda, horsi jsou ty vetsi sedacky. Taky jsem ji na zacatku pasala moc navolno
, ale pri prudsim pohybu by se to seknout teda melo.
@suik no asi si budeme muset půjčit a opravdu koupit normální auto, sakra. Já se o malou moc bojím, zase nechci aby se jí něco stalo kvůli tomu, že nemáme zas tolik peněz ![]()
jako jinou autosedajdu koupíme na 100%, i tak přemýšlím o tom cybexu jak jsi posílala, ten systém vypadá suprácky. A určitě to bude bezpečnější než klasický tříboďák.
@Anonymní píše:
@suik no asi si budeme muset půjčit a opravdu koupit normální auto, sakra. Já se o malou moc bojím, zase nechci aby se jí něco stalo kvůli tomu, že nemáme zas tolik penězjako jinou autosedajdu koupíme na 100%, i tak přemýšlím o tom cybexu jak jsi posílala, ten systém vypadá suprácky. A určitě to bude bezpečnější než klasický tříboďák.
a uz steeve napsal? Ja bych zacala tou novou autosedackou a podle me to ten tribodak musi proste udrzet, kdyz je v poradku… prece renault neni zadna sunka a kdyz mate skoro autobus, preci nebudete kupovat nove auto.
treba je fakt chyba v te sedacce, co jsem videla nektere crasch testy, tak tam sedacka taky litala docela dost.
A bylo to vajíčko připoutané dobře? Procházel pás správně všema sponama na vajíčku? U našeho auta (VW touran) se třeba nedá dát vajíčko (máme maxi cosi cabriofix) na sedadlo spolujezdce, protože tam prostě nesedí. Ta spona, do které se zacvakává pás je moc vysoko a tím pádem pás nejde pořádně zacvaknout do té spony na vajíčku a sedačka by v případě nárazu nedržela…
Zkusila bych zajet do obchodu a zkusit jiné vajíčko. Koukala jsem, že každé je trochu jiné a některé by mohlo sedět líp.
Nečetla jsem odpovědi… ale zeptám se… mělas ten kus pásu co máš ty přes nohy daný přes sedačku a nohy dítěte?? Vím že se ptám jak idiot, ale není to tak dávno co za mnou přišla ségra jestli jí půjčím mojí sedačku že její je na hoxxx že zabrzdila a mladej se jí překlopil. Pak jsem zjistila že měla pás jen přes „záda“ autosedačky a ne i přes nohy. Byť už má druhé dítko, prostě jí to nedošlo že to má blbě…
Dle mě ten kus přes nohy by sedačku neměl pustit…
Nejlépe poutejte sedačku an některou sedačku, která má ten tříbodový pás, třeba spolujezdce, ono totiž na dvoubodový je málo sedaček, vlastně v kat. 9-18 jen Römer Eclipse, a u vajíček některé základny, sedačky 0-18 nejsou na dvoubodový žádné.