Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Koukni na základy od vajíček od romeru a cybexu, mám pocit, že by obě měly jít pouze na dvobodový pás. Větší sedačku pak myslím na dvouboďák neseženeš, jednu dělával romer, ale už se nevyrábí.
PS: případně za 15 000,– se dá v dnešní době koupit celkem slušné auto ![]()
@j.a.n.i1 jenže živit dvě auta (dvě pojistky, naftu…) to bychom mohli mít rovnou třetí dítě
a navíc nemám řidičák, řídí jen manžel ![]()
na romera a cybex kouknu díky
Tak jsem našla romer eclipse, ale ten je až od devíti kilo a to ještě mrně nemá ![]()
Ten eclipse, to je ta jedna větší, ale nevím zda se dá ještě rozumně koupit.
Tak prý na bederní jde ještě Britax Eclipse SI (ale asi se už nevyrábí) a http://paumaya.cz/…ori-sps.html Maxi cosi priori sps. Jsou taky od devíti kilo, ale asi bychom tedy do devíti kilo museli být doma a autem jezdit až potom
ale bůhví jak dlouho to bude trvat než se k tomu čertě projí (teď má 6 kilo) ![]()
Co toto? http://www.youtube.com/watch?… treba by to slo i na ten tribodak, kdyz je v poradku a neprokluzovalo to. na to pak nacvaknes autosedacku - cybex aton, patri k tem nejlepsim.
ale jeste si to over, jeslti by to na dvoubodak takto stacilo.
@suik no to vypadá hodně dobře!!! To by tím dvouboďákem mělo jít připoutat v pohodě. Teď ještě jestli to neodporuje nějakýmu zákonu
… zas bych nerada připravila muže o řidičák, když nás to živí.
@Anonymní píše:
@suik no to vypadá hodně dobře!!! To by tím dvouboďákem mělo jít připoutat v pohodě. Teď ještě jestli to neodporuje nějakýmu zákonu… zas bych nerada připravila muže o řidičák, když nás to živí.
taky nejde o ridicak, ale o dite…napis @steeve ten je tu odbornik na sedacky.
preci jen ten tribodak drzi tu sedacku vetsi silou.
Jeste me ale napada, ze by to zhlediska pravidel problem byt nemel - nedavno jsem prave cetla nejaky clanek, ze existuji vyjimky, ze deti mohou jezdit i nepripoutane, pokud nejsou v aute pasy, nebo bez sedacky, pokud sedacka dat nejde
, nevim zda se mi to podivne, ja bych takhle dite nesvezla ani za zlate prase, to ho radsi povlecu na zadech. Taky je asi mysleno vetsi dite. ![]()
Mě spíš napadlo, jestli problém nebyl v té připoutané sedačce… Zkoušeli jste jiny vajíčko, jestli drží? ![]()
http://www.youtube.com/watch?…
0:33 minuta, neumim moc anglicky, ale tady se mi zda, ze to pouta na dvoubodak
Ti nevím, jestli ta priori jde na dvouboďák… napiš @steeve ten ti poradí
A hlavně nestačí pouze 9kg, ještě musí mí 9 měsíců a samo sedět.
@kate02 nezkoušeli, my si ji nemáme kde pujčit, neznám nikoho s miminem
zkoušela jsem akorát samu sebe a to se to zaseklo úplně normálně a pak syna ve velký sedačce (6 let) a tomu se to taky zaseklo normálně. Jako samozřejmě jsme schválně nebourali, jen zkusil jakoby vylítnout dopředu a zaseklo se to ![]()
Máme velké auto (renault master 16 míst, nemáme žádné jiné osobní). V autě je šest pásů - tři vepředu za řidičem a spolujezdcem - bederní, jeden v zadu na sedačce „do uličky“ -bederní a dva klasické u řidiče a spolujezdce. Malé autosedačku (starší Pierre Cardin) jsem dávala vždy dopředu na tříboďák, v protisměru, airbag tam není. Jenže jednou jsme prudčeji zabrzdili a musela jsem sedačku chytat!!! protože se prostě překlopila dopředu jako by byl pás moc dlouhý a nezasekl se. To byla první a poslední jízda, tohle fakt není bezpečné
. Pás jsme nechali zkontrolovat a je naprosto v pořádku, zasekává se tak jak má, i mě když zkusím simulovat prudké přibrždění. Takže cestu zpět malá jela na dvoubodovém pásu hned za řidičem a to tak, že byla připoutaná bederním a zepředu na fest zapřená o sedačku před ní - řidiče. Drželo to daleko líp, ale samozřejmě vím, že takhle se to vůbec vozit nesmí a není to bezpečné. A proto jsme už nikam autem nejeli. Jenže samozřejmě to nejde, že bychom nikam nejezdili a tak hledám jestli neexistuje sedačka - vajíčko nebo 0-18 (nevím přesně jak jsou ty kategorie), která by se dala připoutat na bederní pás. Je mi jedno jestli bude mít tu základnu belt base (isofix tam není) nebo ne a nebo jestli bude stát 15.000,–… existuje taková?? Protože jestli ne, tak to asi už nikdy nepojedeme autem, protože na nové opravdu nemáme.
myslíte, že to, že se protočila sedačka vepředu bylo sedačkou samotnou, když je pás podle autoservisu naprosto v pořádku? Já si tu nemám od koho půjčit jinou sedačku na vyzkoušení, jsme fakt na samotě
anonymně kvůli rytí, známe to tady, že.