Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojky,
brzy budeme potřebovat větší autosedačky (za 2 měs?) a ráda bych se zeptala na vaše zkušenosti.
Podmínkou jsou polohovatelné, plánujeme v září Chorvatsko. Zaujala nás i pro svou cenu Chicco Zenith. Vy, kdo jí vlastníte, jak jste spokojeni?
KEIKO + dvojčata 9měs.
Ahoj Keiko,
v některém z loňských čísel časopisu Test vyšly testy na sedačky a Chicco Zenith byla vyhodnocena jako absolutně nevyhovující a doporučena na stažení z trhu. Jestli si to dobře pamatuji, tak se při prudším zabrždění rozepnuly popruhy, které drží dítko v sedačce. Radši si to ale někde ověř, nerada bych se mýlila.
Jana
no, to jsi mě teda pěkně dostala!
Když ono kupovat všechno 2krát, je fakt záhul na peněženku, ale je fakt, že pro bezpečnost našich mrňat...................
Holky, jak dlouho v té sedačce 9-18 děti vydrží? Ty moje přibírají kg/měs, tak abychom brzo zase nekupovali další, větší? A ty do 36 kg se mi nějak nelíbí, ráda bych, aby to mělo vlastní pásy!
Ahoj Keiko,
já taky řeším sedačku do auta, vybrala jsem si Maxi-Cosi Priori SPS, stojí cca 4500Kč, ale ještě ji nemám koupenou.
Taky jsem nechtěla tu do 36kg, nemám moc ráda univerzální věci, a ta do 18kg by měla vydržet tak do 4let. Píšeš sice, že tvoji prckové přibírají rychle, ale nezapomeň, že po 1.roce se přírůstky zpomalí, vždyť dvouleté děti váží mezi 11 - 13kg.. Můj synovec například má v 6,5 letech 20kg, takže si udělej srovnání. Samozřejmě ale asi taky záleží na výšce dítěte, ten by se do sedačky 9-18kg zřejmě nevešel.
Jinak o sedačkách Chicco jsem taky slyšela, že v testech končí nejhůře.
Přeji dobrý výběr a ozvi se, cos pak vybrala ![]()
Jo, ještě jsem si vzpomněla, že na jedněch stránkách (teď nevím, které to byly, musela bych pohledat ) mají akci pro dvojčata, že při koupi dvou sedaček je ta druhá s 10%slevou. No není to sice žádná sláva, ale aspoň něco ![]()
Radka
Ahoj
my koupili Maxi-cosi priori SPS za 3999Kč, ale měsíc jsme na ní čekali, jinak se dá koupit kolem 4500Kč a vzhledově se od chicco moc neliší.Lenka ![]()
KEIKO píše:
Ahojky,
brzy budeme potřebovat větší autosedačky (za 2 měs?) a ráda bych se zeptala na vaše zkušenosti.
Podmínkou jsou polohovatelné, plánujeme v září Chorvatsko. Zaujala nás i pro svou cenu Chicco Zenith. Vy, kdo jí vlastníte, jak jste spokojeni?KEIKO + dvojčata 9měs.
Taky jsme vybírali dětskou sedačku. Máme to pro druhé dítě, takže zkušenost se sedačkami už máme. Chicco sice v testu neobstálo dobře, ale nejspíš to byl problém jednoho kusu nebo uplacený test. V testech většinou vyhrává Römer, tak jsem si pro něj (TS King +) včera jel do obchoďáku. Na místě následovalo velké zklamání, naprosto tvrdé německé provedení, vhodné na pár km po městě, podivný způsob uchycení + nepřesvědčivé plastové provedení záklapek, malý rozsah poklopení (lze v ní sedět, ale špatně spát). Nakonec jsem vzal Chicco Zenith, ač v testech neuspěla, tak mi přijde mnohem pohodlnější, s kovovým zvýšeným rámem, dobré zpracování, měkké čalounění a uspokojivá možnost sklopení do „spací“ polohy. Na delší cesty ideál. Přezka se podle mne těžko může sama rozepnout, možná to chce větší cvik. Lze ji použít i na prostření sedadlo vybavené dvoubodovým pásem, což v případě dvojčat není k zahození. Cena je cca 3,5kKč proti Römeru za 5,7kKč je to další argument.
Ahojky,
děkuji všem za odpovědi. Autosedačky už máme - nakonec tedy přeci jenom zvítězily Romery!
Nejen testy, ale i vyzkoušení sedaček nás přesvědčilo.
Holky jsou v nich moc spokojený a spí se v nich prý taky dobře!
V létě se chystáme do chorvatska, tak jsem zvědavá, jak v nich tu cestu zvládnou!
KEIKO + dvojčata
Ahoj holky.
Pořídila jsem rodičům starší autosedačku Chicco Zenith (9-18kg), aby mohli jezdit občas s prckem autem, ale vůbec nemůžeme přijít na to, jak se uvolňují pásy, má je krátké
. Zřejmě asi nějak vzadu, ale nevím
. Máte jí někdo doma? Návod jsme už bohužel nedostali, je to opravdu jen tak na jednu cestu za dva měsíce, proto jsem jim ani nepořizovala novou.
Děkuji
.
Ahoj, obnovuju tuhle diskusi. Má někdo k této autosedačce návod? Popřípadě kde bych ho mohla sehnat? Díky moc
Po roce a půl už vás to asi nebude zajímat, ale Zenith má u přesky mezi nožičkama pod polstrováním takové tlačítko a tím se pásy uvolňují…