Autosedačka Concord Transformer T nebo Cybex Solution q3 fix?

23.8.17 23:31

autosedačka concord transformer t nebo cybex solution q3 fix?

Dcera nám přerostla z autosedačky 0-18 a potřebujeme vybrat novou. Dnes jsme prošli několik prodejen a spoustu toho vyzkoušeli. Jako favoritky jsem měla römerky, zkoušeli jsme s takovým tím „téčkem“ mezi nohama i bez něj, ale u obou se kroutil a sjížděl pás. To mě celkem zklamalo. Asi nejvíc se mi zamlouvá Cybex solution Q3 fix, ale nenašla jsem žádné hodnocení bezpečnosti. Tak se chci zeptat, zda ji někdo máte a jak jste spokojeni? Líbila se nám i sedačka Concord Transformer T, ale adac test jsem dohledala jen z roku 2010, a model už od té doby vypadá trochu jinak. Máte někdo doma novější verzi a jak se osvědčila? (Taky jsem v nějaké diskuzi dohledala příspěvek, kde paní řešila, že se rozbilo to vzduchem poháněné polohování výšky, stalo se to také někomu dalšímu?).
Moje požadavky na sedačku jsou jednoduché - musí být bezpečná. A ideálně na isofix. Pokud k tomu bude aspoň trochu polohovatelná do lehu, o to líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
47
24.8.17 08:05

My jsme na jaře koupili už druhou (pro druhého syna) Cybex solution Q2-fix, tedy asi předchozí generaci. A nemůžeme si ji (a hlavně kluci) vynachválit. Je bytelná, široká, dobře stavěná proti bočnímu nárazu. I malej (2,5 roku) z ní výborně vidí a bez problémů spí. Taky jsme původně chtěli sedačku od firmy Römer, tu měli kluci, když byli menší. Ale potvrdily se recenze, které jsem si o ní předem přečetl - dítě v ní sedí rovně jak podle pravítka, což pro ně není pohodlné a blbě by usnulo. Ostatně i přímo v obchodě (pokud vím největší prodejce autosedaček v ČR) paní říkala, že by ji pro své děti nekoupila

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
24.8.17 08:11

@sipkova.zanetka ta Cybex Solution Q3 fix nebyla v testech, takže její hodnocení nenajdete.
Concord Transformer T se od roku 2010 technicky nezměnil, jen se mění potahy, takže to jak byla hodnocená v roce 2010 stále platí, novější test není, když není novější model, a jinak model T není polohovatelný, pokud chcete polohovatelnou, tak model XT
a jinak vyzkoušejte třeba Besafe: http://autosedacky.mimishop.cz/…-isofix-2017 ta se dá jednoduše polohovat a dokáže si ji napolohovat i sedící dítě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí