Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky. Hrozně by mě zajímalo co říkáte na tyto autosedačky?! Jste s něma spokojené? Jakou doporučujete? A hlavní otázka nevadí vaším dětem pultík? Děkuju z odpověď
Jo a zapoměla jsem že potřebujem autosedačku od 9 kg a nevíme jestli 9-18kg nebo 9-36kg.
Příspěvek upraven 27.10.13 v 10:57
Máte zkušenost s Cybex Pallas 2?
Přidejte zkušenost s Cybex Pallas 2Ahoj, máme pro starší dceru Pallas a pro mladší Juno. Vyhodnotila jsem je jako nejlepší právě kvůli tomu pultíku. Holkám nevadí ani jedné, ale je potřeba to vyzkoušet
Máme JUNO a jsme spokojení, dvojčatům pultík nevadí a dle všech testů jsou pultíkové bezpečnější než pásové
Nevím kolik je dítěti, ale pokud jdete do sedačky z vajíčka, tak 100% 9-18 kg. Máme Juno-fix a dcera si zvykla v pohodě, pultík nevadí, ono když to vyzkoušíš v obchodě stejně za těch pár minut nepoznáš jestli pultík vadí nebo ne.
@aneta Opl píše:
Nevím kolik je dítěti, ale pokud jdete do sedačky z vajíčka, tak 100% 9-18 kg. Máme Juno-fix a dcera si zvykla v pohodě, pultík nevadí, ono když to vyzkoušíš v obchodě stejně za těch pár minut nepoznáš jestli pultík vadí nebo ne.
ale kdyby v tom to dítě mělo být úplně hysterické, tak se to pozná i v obchodě. Ostatní si případně zvyknou
Mame Junofix (9-18), v testech dopada spickove, my jsme po roce uzivani spokojeni maximalne a dcera ma pultik moc rada, naopak se vztekala jen v tech pasovych.
@sjuzenn Já mám jak pásovou 9-18 (romerku), tak Cybex ISIS 9-36. A můžu asi tohle, na delší cesty a na přehazovaní z auta do auta je lepší ta Cybexka a to i přestože ISIS je ta očesaná verze a nemá polohování… naopak na krátké popojíždění preferuju tu romerku, protože je prostě jednodušší a rychlejší zapnout dítku pásy než přetahovat pás přes pultík a zapínat, u nás je to ještě umocněno tím, že mám vysoké auto, takže tam skoro přes ten pult nedosáhnu.
No a když to tady jani nakousla, tak jako jediný nedostatek vnímám to, že se špatně upoutává ten pultík. Teda u nás to tak je, protože máme dvě tyhle sedačky vedle sebe a když zapínám starší dceru, tak musím strčit ruku do škvírky mezi ty dvě sedačky a to je technicky náročnější. Třeba manžel tam tu tlapu neprostrčí. Ale jako je to detail, radši si na rukách udělám uzel, hlavně když to bude pro holky bezpečnější ![]()
My jsme z toho pultíku malé udělali velké plus, jako že má v autě svůj vlastní stoleček. Vůbec ní nevadí, i když mám pocit, že u první jízdy ho moc nechtěla, od té doby super. Navíc je v sedačce velice spokojená, protože Cybex je vyšší než ta, co měla předtím - má parádní rozhled ![]()
Také máme, pallas 2 jediné co beru mínus, tak pokud není isofixová, tak bývá někdy problém s pásy… ale dá se na to koupit prodlužovák
@xsaleen píše:
Také máme, pallas 2 jediné co beru mínus, tak pokud není isofixová, tak bývá někdy problém s pásy… ale dá se na to koupit prodlužovák
Nějak nechápu jak isofix řeší nedostatečnou délku pasu? A prodloužení pasu bych fakt nedavala, to degraduje bezpečnost celé sedačky.
@j.a.n.i1 jo promin máš pravdu, že když je isofix tak je tam ten pultík. nějak mi to nedošlo… ![]()
jinak my to prodloužení máme, protože jsem měla jiné auto při koupi sedačky a tam pás stačil… jenže to už nemám a mám pujčené od rodičů, a tam je ten pás kratší o pár cm…bohužel na jinou kvalitní sedačku není, proto řešeno takto.. navíc všude to homologaci má jen v ĆR ne
Tak my meli problemy se sedackou-vajickem, meli jsme klasika Maxi Cosi Cabriofix a zkouseli jsme to pokusne jen na predni sedacce, takze kdyz pro me jel chlap do porodnice, teprve mu doslo, ze vzadu mame na tuhle jednu z nejrozsirenejsich vajickovych sedacek prilis kratky pas
Kupodivu Cybex Junofix je i na tom kratkem pasu zcela v pohode, pricemz treba Maxi Cosi Tobi opet pohorela.
Můžu se zeptat, jakým způsobem je pás prodloužen, případně kde se to dá koupit/zařídit? Mám ten samý problém, v autě mám krátký pás:-(
My mame cybex od 9 do 36 kg. A supr, pultik nekdy vadil ale vetsinou to bylo v pohode. Pasy mame v pohode dokonce i s putikem kus pasu stejne zbyde. Na ostatnich autech kam jsme ji davali ( octavka a hyundai ix30) jsou pasy na maximum ale zapnout to slo.