Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj,
mám dotaz na Steeve. Nevím jak se mám rozhodnou které autosedačky se zbavit.
Dítko mám 6let 105cm 19kg, zatím jezdí vzadu a za rok budu autosedačku muset dát vedle řidiče dopředu. Kterou autosedačku si nechat? Evolva je mohutnější stará 4-5let, druhá je taky asi 5 let stará (auto garážované).
Ten Kid jak není tak mohutný nezabere tolik místa a i dítku se do něho leze lépe zase jestli ta Evolva nebude bezpečnější. Mooc prosím o názor.
Jak to myslíš dát sedmileté dítě na sedadlo spolujezdce? Já myslela, že dopředu můžou děti až od 12 a s minimálně 150 ceňťákama? Už to tak není? A podle testů a celkově je bezpečnější römer + lepší by měly být sedačky na menší váhový rozptyl.
@MaličkáD Evolva je taky Römer, dítko jezdí už dlouho jen s pásem v autě takže sedačky už by měly plnit stejný smysl.
Pokud je vedle řidiče autosedačka tak to možné je tak tam pak místo mimina ve vajíčku plánuji dát jedno ze starších
Já jsem na to extra koukala, protože mě to překvapilo, a opravdu se dítě může vozit i na sedadle vedle řidiče, pokud se splní zákonné podmínky (v tomto případě autosedačka odpovídající věku, váze, výšce atd.). Jinak já bych šla do Römerky Kid.
@renda micro při porovnání bezpečnosti má Kid 4 * a Evolva má 3 *, takže Kid je bezpečnější, a jestli se do Kida dítěti lépe leze, tak není co řešit