Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj maminky. malému už ja vajíčko skoro malé. bude mít půl roku a 7kg. líbíla se mi concord autosedačka Concord Transformer T PRO 2012. máte zkušenosti nebo jakou sedačku byste doporučily? než bude mít 9kg od kterých bývá hranice 9-36kg tak to už se vůbec do vajíčka nevejde, že. takže nakonec nebudu kupovat 9-36kg ale 0-18kg a existuje i 0-36kg? jaký máte nazor a rady na to vše? děkuji
Nechápu jak se 7mi kilové dítko nemůže vejít do vajíčka. Kolik měří? Čím „univerzálnější“ sedačka, tím méně bezpečná většinou.
Takže bych v poklidu vydržela s vajíčkem a pak nějakou 9-18kg.
@Janeynka píše:
Ahoj maminky. malému už ja vajíčko skoro malé. bude mít půl roku a 7kg. líbíla se mi concord autosedačka Concord Transformer T PRO 2012. máte zkušenosti nebo jakou sedačku byste doporučily? než bude mít 9kg od kterých bývá hranice 9-36kg tak to už se vůbec do vajíčka nevejde, že. takže nakonec nebudu kupovat 9-36kg ale 0-18kg a existuje i 0-36kg? jaký máte nazor a rady na to vše? děkuji
Tak profes. ti odpoví Steeve, ale jako laik ti doporučuji, aby jsi nechala syna co nejdéle ve vajíčku. Moc nevěřím tomu, že v 7kg je vajíčko skoro malé. Malé bude, až bude hlavička na úrovni vrchního okraje nebo dokonce bude přesahovat. Když přesahují nohy, tak to vůbec nevadí. Vajíčko je nejbezpečnější pro takto malé děti. Když už chceš jinou sedačku, tak jedině protisměrnou v kat. 0-18 kg. Naše dcera měla porodní míry 4,30 kg a 53 cm a do vajíčka se nám vešla až do 15 měsíců a to měla skoro 11kg a byla pěkně dlouhá, ale stále měla nad hlavou dost místa. Fakt nikam nespěchej
0-36kg?
Myslíš, že jedna sedačka dokáže úplně stejně ochránit pětikilové miminko a třicetikilové desetileté dítě? Kravina, viď? ![]()
Za sebe radím vydržet ve vajíčku. Pokud by to bylo velmi akutní, kup sedačku 0-18kg, jinou ti opravdu nedoporučuju. Nejideálnější, co se týká bezpečnosti, je:
Taky si myslím, že sedmikilový dítě by nemělo mít problém se do sedačky vejít
leda že byste měli opravdu nějaké mini vajíčko
vždyť je to kategorie do 13kg
Náš malý byl dlouhé mimino a ve vajíčku jsem ho nouzově vezla ještě ve 13 měsících - jde o to, aby mu nepřečuhovala hlava a pásy neměl pod ramínky ![]()
A ještě, těch 9kg není rozhodujících, dítě musí navíc samostatně sedět a ne, že je posazeno a musí mít min. 9 měsíců, ale líp ti odpoví Steve. Fakt nechápu, proč se tak rychle spěchá do větších sedaček
Malej měl v 6 měsících 9 kg a 74 cm a to jsme řešili autosedčku, ale 7 kg, že by se nevešlo? ![]()
Malá byla ve vajíčku až do roka - měla 12 kg a už tam byla napěchovaná a pěkně řvala.. Jinak obecně vajíčko je nejbezpečnější.. A plasty v autosedačce mají omezenou životnost, takže 9-36 se stejně na těch celých dvanáct let moc nedoporučuje.. Koukni spíš na kategorii 9-18 a tak za dva za tři roky na 15-36 kg
Máme tuhle http://autosedacky.heureka.cz/…plus-sophie/ asi od 6m. to měl majel už přes 10kg a byl ve vajíčku narvanej jak sardinka. četla jsem na ní recenze a neměla by být špatná
Mně se malá vejde do vajíčka v 11kg, jenom nožičky jí už přečuhujou fest, proto teď už kupujem větší. Ale hlavu má chráněnou pořád dobře, pásy taky ve správné výšce.
Prohlídni si tu sedačku, jestli nemá polohovací pásy, možná stačí někde něčím hýbnout a zas se mimi vejde dobře (vlastní zkušenost, taky jsem zoufala, že už má pásy moc nízko a pak přišla na to, že se dají posunout výš
)
Neříkej mi, že takhle malé dítě se nevejde do vajíčka? To by snad musela být sedačka pro panenky. Syn šel do velké sedačky v 10 měsících, to měl 10,5kg a 80cm. Pásy měl už pod ramínkama, na výšku i šířku by tam možná ještě pár týdnů vydržel. Takže pokud se Ti tam vážně nevejde, či nebudete splňovat podmínky - 9měs., min. 9kg a samostatný sed, tak musíte jít do 0-18kg. Pokud ve vajcu ještě vydržíte, šla bych pak do 9-18kg a dále 15-36kg.
Příspěvek upraven 26.11.12 v 11:37
@madi píše:
Taky si myslím, že sedmikilový dítě by nemělo mít problém se do sedačky vejítleda že byste měli opravdu nějaké mini vajíčko
vždyť je to kategorie do 13kg
Náš malý byl dlouhé mimino a ve vajíčku jsem ho nouzově vezla ještě ve 13 měsících - jde o to, aby mu nepřečuhovala hlava a pásy neměl pod ramínky
prosímtě tohle mě zaujalo, protože jsem přesně nad tím už minule přemýšlela. syn má 4 měsíce, sedí už bez vložky, nad hlavou má dobře tak 20cm, ale pásy mu už teď vedou skoro za ramenama a ne nad nima. a to jsou protažené tou hornější dírou. vůbec to nechápu a ani nevím co dělat. nohy má tak, že za chodidlem je tak 3cm a pak kraj sedačky, takže tím jak je protisměrná, pokud mu vyrostou ještě víc nohy, tak nevím jak budem jezdit. a jezdit musíme, jsme malý město, nic tu není, všechno v brně (hodina a půl MHD, 3-4 přesedání). jak se to řeší? máme maxi cosi cabriofix, takže by měla být sedačka ok, tou to nebude. syn má 63 cm, takže taky nijak echt dlouhán… no jsem zmatená ![]()
Já na nic nespěchám, nemyslite si že jsem blbá, ale když někoho potkáme a všichni říkají: jé on už se tam skoro nevejde - někdy nasadíme vajíčko na kočárek. a k tomu to samé s hlubokou! jako aby se všichny nepo… však v hluboké má ještě 10cm a to tak vychází že za chvíli půjde do sporťáku ne? jako já s tou sedačkou nechvátám, ale švagr má dva syny a když viděl toho našeho tak už si hned nenechal poznámku, že je mu to už malé - má ještě nad hlavou místo ale nožičky už mu budou lést ven! co mu na to mám říct!!! když je to moje první dítě, připadala jsem si jak když mi dítě chodí v malém oblečení a já ho zanedbávám!! a pak mi tu zase píšete toto… kam potom dám ty jeho dlouhý nožičky? pokrčím mu je do stran? jinak díky za názory ![]()
Zkusila bych tam dítko uspořádat „jinak“. No neptejte se mě jak, ale opravdu mi přijde nereálné, že by sedačka dítěti byla při těchhle rozměrech malá ![]()
My máme MC Cabrio do 13 kilo, dcera se narodila čtyřkilová, takže žádný drobek, někdy ve čtyřech měsících jsme ze zmenšovací vložky vytáhli ten molitanový trojúhelník pod zadkem, čímž se jí zadeček posunul o pěkný kus níž, ale zbytek vložky (v podstatě jen hadr s límcem kolem hlavičky) tam zůstal dobře do sedmi měsíců, pásy má nad ramínkama, ale nohy jí teda čouhají (teď má v 9 m 73 cm a skoro 9 kilo), ale to vůbec ničemu nevadí. Velkou sedačku (9-18) sice už máme pod stromeček pořízenou (využila jsem akce, jinak bych ještě počkala), ale myslím, že do ní půjde s tímto tempem růstu možná až v roce, i když už samostatně sedí a ta devítikolová hranice je na dosah - prostě dokud se tam vejde, je to to nejbezpečnější.
@Janeynka ale to je v pohodě, že mu koukají nožičky. to čouhají ven všem, to není nic proti ničemu. důležitá je hlava a pásy a pokud tam ještě kousek má, tak bych to vůbec neřešila a už vůbec ne řeči ostatních, ať se starají o sebe
my kdybychom měli dát na řeči tchýně, tak zbytečně neutrácíme, nekupujeme drahé sedačky a jednoduše vypodložíme v autě dítě polštářkem a připoutáme normálními pásy jak by to udělala ona
![]()
@ANEBjája pásy by snad měly jít přendat výš, není možný, aby takhle malinkýmu dítěti byla sedačka malá ![]()