Autosedačka dítě 2 roky a 18 kg

914
15.11.12 22:31

Prosím o radu dítě 2 roky a 18kg

Prosím o radu, syn má skoro 2 roky a měří 1m a váží 18 kg.
Jakou autosedačku máme koupit?
Koukala jsem na 15-36kg ale nelíbí se nám ten pás z auta, máme zkušenost (je to pytel blech), že se bude hodně vrtět a pás se bude pohybovat s ním. :nevim:
Asi jiné možnosti v této váze nejsou, neví někdo? :think:
Díky moc za radu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
13943
15.11.12 22:38

Nejsou. Takto velké dítě už musí být připoutané pásem z auta..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914

Tak se omlouvám, koukám, že to se řešilo o par řádek níž.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38

My jsme to zrovna teď řešily s kamarádkou… také budou vybírat větší sedačku… a moje další kamarádka je naprosto nešťastná jelikož její dcerka přišla na to, že se v sedačce dá dobře pohybovat… takže nic moc… každopádně první kamarádka mi psala, že se dají sehnat pásy vnitřní i do téhle větší sedačky, ale ještě to musí prověřit… takže možná existují… ale jistota není ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13943
15.11.12 22:40

Některé tyto větší sedačky mají i ty pětibodové pásy, když jsou dohromady kategorie 1 a 2. Ale ty se smí právě používat jen do těch 18kg. To jsou aspoň informace, které jsem tu byla schopná vyčíst po dlouhém bádání a vybírání sedačky pro dceru..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
15.11.12 22:43

No to si právě neumím představit až zjistí, že za pásy může brát, tak mně klepne :zed:
A nevím, jestli by pro něj nebyla pohodlnější kategorie 9-36 kg, která je asi lepší na polohování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2445
15.11.12 22:46

@vinge
To je macek teda ;) Náš malý měl ve dvou letech 17,5 kg a 95 cm a se sedačkou na pás máme dobrou zkušenost. Je nadšen, že má stejný pásek jako my 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2230
15.11.12 23:25

Podle váhy už yb měl mít klasický autopás (kat.15-36kg),pokud bude mít sedačku 9-36 s 5ti bodovým pásem tak vyhlášku sice neporušíe ale dítě mužeš ohrozi v případě nehody (nebo takle mi to aspoň vysvětlil odborník z ncap na crashtesty sedaček) jinak mě u dcery pomohlo to že sjme ji an netu pustila crashtest jak vypadá když vzadu enni dítě připoutaný. a nikdy se mi za jízdy neodepla, naopak když jsme ji třeba ve spěchu špatně docvakla sponu tak po pár ujetých metrech spustila hysterák že eni připoutaná :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
15.11.12 23:39

@vinge my máme 9-36 cybex a po dosažení 18kg se má vyndat ta základna, takže už polohování nejde.
Jinak máme cybex 15-36 úplně tu nejjednodušší a syn je spavý v autě a jednou nám tam usnul a šel do předklonu :zed: Od té doby sedačku polohuju malinko od sedadla, aby tam byl aspoň nějaký minimální sklon a syna naviguju, aby se opřel, když vidím, že je grogy. Zatím jsem nepořídila, nebyl moc důvod, ale pomoct by mohl i takový ten polštářek kolem krku, aby hlavička nevisela

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
15.11.12 23:42

Bohužel, mám pocit, že na to, že dítě může mít v 2 letech 18kg a metr, asi výrobci nemysleli :think: páč navíc 15-.36kg je až od 2,5let.. :nevim:
bohže, i vkategorii 9-36kg je limit těch 18kg, pro použití sedačky s pásy nebo s pultíkem.

třeba steeve bude umět poradit :think:

já bych to asi řešila pultíkovou sedačkou a porušením té meze 18kg, to by mi přišlo asi jako menší zlo.. :nevim: (oproti poutání jen tříboďákem nebo sedačkou, kde má pásy špatně, do těch 2,5let, nebo tak, a učila bych dítě co je to tříbodový pás..) protože pultík byl i klukovi ve 4letech (měl těch 18kg)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.11.12 08:33

@vinge pokud má dítě 18 kg, už bude v sedačce poutáno tříbodovým pásem z auta,
vnitřní 5ti bodové pásy i pultíky jsou pouze do 18kg, takže už pořídit sedačku 15-36 s pásem z auta, pokud má 18kg a 100cm, je na ni již dostatečně velký

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31594
16.11.12 09:30

@steeve prosím, je hodně nebezpečné, když se ta sedačka 15-36 napolohuje trochu víc od sedadla, aby měla malinko sklon dozadu? Myslím tím, že kdyby došlo k nárazu, jestli to neovlivní funkci bezpečnostních pásů, ža zadrží dítě v sedačce, ale zároveň by ho tím tahem ještě přirazili k té sedačce pořádně, jestli by se tím nepovolili? 3lo by dát za sedačku třeba nějaký polštářek nebo je to z bezpečnostního hlediska nepřípustné? Mám sice 3,5leté dítě, ale na delší trasy usne v autě celkem spolehlivě :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
914
16.11.12 10:26

A ještě dotaz pro steeva
Kdyby jsme koupili sedačku Concord Transformer Pro 2012 Isofix, dali jí jako verzi 15-36 a ten pultík tam nechali jako bránič rozletu, bylo by to možné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.11.12 10:58

@Gladys většina sedaček 15-36 se polohuje tak, že se sedák posune dopředu a naklopí se zádová opěrka, a většina takovýchto sedaček ma vzadu nějaký klín, či rozpěrku, která určuje ten sklon, takže je to možné, info jak přesně se která sedačka polohuje najdete přímo v návodu u sedačky
pokud výrobce povoluje polohování, tak to má vyzkoušené a je to bezpečné, na druhou stranu bezpečnostní testy sedaček se dělají pouze v poloze sedu, jak by to dopadlo v napolohované poloze se neví

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
16.11.12 11:23

@vinge Concord Transformer Pro je sedačka 9-36, ona je na základě Concord Transformer T a je k ní dodaný ten pultík, který se používá v rozmezí 9-18, později 15-36 jen samotná Transformer bez pultíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí