Cybex Juno-Fix Léto

202
12.11.12 19:05

Cybex Juno-Fix Léto

Dobrý den,
mám dotaz koupila jsem si autosedačku Cybex Juno Fix od 9-18kg a teď mě napadlo, jeslti pultík nevadí v létě, když jsou vedra? Protože mi přijde, že dítě se v pulíku zpotí. Zda-li se dá autosedačka používat i bez pultíku? A další věc ohledně bezpečnosti, tak když prudčeji zabrzdítě, tak u jiných autosedaček hned dítě blokujou pásy zatímco tady narazí o pultík.
Děkuji za zkušenosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101713
12.11.12 19:10

Ne, bez pultíku se používat nedá… a malému se ještě nestalo, že by narazil do pultíku, myslím, že tak prudce se mi ještě brzdit nepovedlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69005
12.11.12 19:24

Taky se chystáme ke koupi, uvítám jakékoliv postřehy. Přišlo mi, že je tam dítě pevně utěsněné (takže by tam rozhodně nemělo lítat a kamkoliv narážet), jinak nevím, zda je horší náraz do pásů nebo toho ohromného pultíku, který přirovnávají k airbagu. Ale bez pultíku bych to nepoužila ani omylem.
Veder se taky trochu bojím, nemáme klimatizaci, na druhou stranu letos jsme to řešili prostě tak, že v největších vedrech se nejezdilo :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12.11.12 19:39

Máme sedačku cybex s pultíkem (typ Pallas). Jezdili jsme i v největších vedrech (klimošku ale moc nepoužíváme), větší nepohodlí než v jiné sedačce jsem na dceři nepozorovala. O pult se někdy opírá když spí. Každopádně si ho oblíbila a když ji posadíme, hned čeká až jí ho připevníme.

Pultík myslim nemáme v úplně nejutaženější poloze, ale musí být tak utáhlý, aby dítě nevylézalo apod. samozřejmě.

Pultík je tam právě pro to, aby do něj dítě narazilo při bouračce. Největší zranění při nehodách vznikají od pásů - tady dítě drží celá plocha pultu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69005
12.11.12 19:56

Hodně jsem slyšela o dětech, co zpočátku pultík nemusely, ale zvykly si na něj. Má někdo opačnou zkušenost? Když dítě, které mi v Romerce připásané sedělo jak pecka celé vykulené, zatímco v Cybexu po připoutání pultíku se celé rozzářilo od ucha k uchu a tvářilo se naprosto spokojeně - má šanci to začít nemít ráda a po pár kilometrech se tam vztekat, jak nám tvrdila prodavačka? Moc tomu teda nevěřím, opravdu z těch vyzkoušených právě s pultíkem vypadala zaručeně nejspokojeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
12.11.12 19:58

Bez pultíku používat nejde.
pod pultíkem se mi dítě potí stejně, ajko starší bez ně.
pultík je naopak bezpečnější při čelním nárazu, působí jako airbag a pak, když dítě jde po nárazu dopředu přes pultík, je to pro páteř lepší, než když jde přes pásy, kdy je více zatížena páteř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31391
12.11.12 20:04

Máme první léto v Junofix za sebou a jak tu padlo-dítě se potí, protože sedačka je prostě umělina a oni se potí i v nepultíkové a ve vajíčkách :roll:, protože největší plochu toho „silonu“ mají na zádech. Já jsem vystlala sedačku ovčí kůží a řekla bych, že je to lepší, ač se to zdá absurdní, tak ona ta přírodnina hezky odvádí pot (naopak v zimě hřeje). Takže jo, potí se, horko v tom určitě je, ale že by se nedalo kvůli tomu sedačku používat, to říct nemůžu. Samozřejmě oblíct co nejmíň to jde (tj. pouze body s kr. rukávem).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí