Autosedačka polohovatelná do lehu

197
5.11.12 21:23

autosedačka polohovatelná do lehu

Sháníme pro syna autosedačku, již sedí a do vajíčka se téměř nevejde. Nevíme ale, co je lepší, zda koupit v kategorii 9-18kg nebo 9-36kg a také je pro nás důležité polohování do lehu, nebo alespoň do pololehu, jezdíme často dálkové cesty, tak aby měl pohodlí, samozřejmě nejdůležitější je, aby byla bezpečná. Máte někdo nějaký tip nebo zkušenost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
101743
5.11.12 21:28

A kolik mu je? Jinak víc polohovatelná je jednoznačně 9-18.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13760
5.11.12 21:34

Volila bych Maxi cosi, Romer, Cybex, těmito značkami nic nezkazíš ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3524
5.11.12 21:34

My máme Römer king plus (9-18 kg) a za mě super ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
5.11.12 21:42

No Römera máme taky, ale o lehu nemůže být ani řeči - je to takovej minináklon. Maxi Cosi Tobi o něco lepší, ale taky leh to není ani smykem. A současná nejbezpečnější, Cybex Juno Fix, umožňuje dítěti „pohodlně“ spát leda hlavou na pultíku - trošinku polohovací je, ale vzhledem k typu zabezpečení je to stejně k prdu.

Jinak pokud jde o bezpečnost, šla bych rozhodně do 9-18 (u těch přes dvě kategorie je to vždy slabší) a asi do toho Cybexu, kdyby dítě sneslo http://www.slune-cz.cz/…rew_1024.jpg.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3524
5.11.12 21:45

Já když jsem jí vybírala, tak jsem to hodně studovala a oni nemůžou být moc do lehu kvůli bezpečnosti, takže je tam takový náklon, aby to i přesto bylo bezpečné…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
5.11.12 21:48

Urcite bych sla do 9-18. My mame romer king plus, prislo mi to nejbeznejsi co jsem nasla, bez isofixu. O lehu taky nemuze byt rec, ten naklon je fakt malej. Dceri chvilku trvalo nez si zvykla, ale spis se ji nelibilo byt pripasana a nemoc se chovat… ale normalne v tom vytuhne a spi oprena. Jezdime taky dalkovky, ale ne tak casto - cca 400 km.

ja teda spis koukala na bezpecnost, nez na to jak se vyspi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
173
5.11.12 21:48

Máme Roemer Safefix, je to mírný náklon, ale synovi to stačí, spí pohodlně. Jinak Roemer jsou větší, do Maxi-cosi bych nešla máte li „problém“ s velikostí dítěte:)

A z hlediska bezpečnosti, jednoznačně autosedačku pro jednu váhovou skupinu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13760
5.11.12 21:54

My máme MC Tobi a s náklonem jsem spokojená, aspoň mu nepřepadává hlavička. Samozřejmě že sedačka nemůže být v lehu, to by pak nebyla bezpečná. Na pohodlné spaní je postýlka, ne autosedačka… tam je důležité bezpečí při nárazu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
150
5.11.12 22:10

Máme zopa carrera a spokojenost, je to už 9-36kg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565
5.11.12 22:15

@eliku No Zopu bych moc nedoporučovala, a místní odborník na sedačky steeve taky ne ;) Však on se kdyžtak ozve…

https://www.emimino.cz/…nosti-42640/
https://www.emimino.cz/…rrera-77701/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10482
5.11.12 22:29

Víc polohovatelné jsou jednoznačně sedačky kategorie 9-18kg.

@Faraya píše:
A z hlediska bezpečnosti, jednoznačně autosedačku pro jednu váhovou skupinu.
- dnes jsou již sedačky 9-36kg stejně bezpečné a i více, než kategorie 9.18kg. vždycky záleží na konkrétní značce, sedačce. ale třeba cybex (9-36)má stejné hodnocení jako roemer (9-18).

jinak ale nemůžeš čekat moc leh, je to kvůli bezpečnosti.

z 9-18kg jsou bezpečnostně nejlepší roemer safefix plus (isofix), pak roemer king (bez isof), maxi cosi pearl (jen isof.), MC Tobi, apod. cybex juno fix (jednokategorijní s pultíkem - mmchodem, jediná v posledních dvou letech v ADAC s ++ z bezpečnosti - ne jako celková známka),

u 9-36 můžu doporučit z vlastní zkušenosti 9-36kg Pallas 2 fix od cybex.
9.18kg jsem měla roemer safefix a spokojená jsem nebyla vůbec.

ale záleží to i na tom, jak dítě snese pultík. náš ho miluje, hraje si na něm, a i na něm chrní, jsem moc spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11502
5.11.12 22:32

Za mě 9-36 rozhodně ne! U prvního jsem o sedačkách vůbec nic nevěděla, takže jsem ji koupila. Synovi byla strašně velká i když už mu byl rok a měl 10,5kg, takže jsem pořizovala 9-18kg a ta mu byla krásně a navíc v ní dlouho vydrží, tak do 5ti let určitě. Nehledě na tom, že je určitě bezpečnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101743
5.11.12 22:53
@Pettulle píše:
Za mě 9-36 rozhodně ne! U prvního jsem o sedačkách vůbec nic nevěděla, takže jsem ji koupila. Synovi byla strašně velká i když už mu byl rok a měl 10,5kg, takže jsem pořizovala 9-18kg a ta mu byla krásně a navíc v ní dlouho vydrží, tak do 5ti let určitě. Nehledě na tom, že je určitě bezpečnější.

Tak s tím, že je určitě bezpečnější bych tak úplně nesouhlasila… ano, většinou jsou méně polohovatelné ale třeba náš prcek v ní je spokojený a to je fakt prcek a pultík měl až pod ramena, ono ani 9-36 se nedají všechny házet do jednoho pytle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4157
5.11.12 22:54

Tak my máme 9-36kg tuhle http://www.zbozi.cz/…-sugar-2012/ a naprostá spokojenost, malá má jen něco málo přes 9kg ale je na ní jak šitá… tím že má isofixovou základnu je možnost krásně polohovat, taky jezdíme štreky, minimálně 6× za rok 1200km a krásně se v ní vyspí, neměnila bych

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí