Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Já bych tedy radši koupila starší kvalitní než novou no name někde v marketu. máme Romera za nějakých 5 tis. a babičce jsem koupila z druhé ruky Maxi Cosi Tobi za 2 tisíce a malá v ní jezdila raději, v tom Romeru moc ležela. Takže to dopadlo tak, že nová sedačka leží u babi na půdě, malá se v ní sveze jednou měsíčně a s námi drandí ve vyšisované, ale kvalitní Tobince. A kupovala jsem od neznámé paní, která mi ji při předání komplet svlékla z potahu a obnažila tak všechny ty plasty a polystyrény, které jsou mmch u Tobinky přelepené, aby bylo vidět, že jsou neporušené
@Nataša píše:
@Terka83 nevím, pokud jezdíte takhle málo, nestála by za sto 9-36kategorie? te´d zrovna jsem koukala na Nania Beline SP, test ADAC vyšel na 3, tj. jde to, a vydrží ti chvilku déle (nějakých těch 6 let, co je životnost sedačky…)z druhé ruky jen od někoho co znám, bála bch se bourané,..
Možná máš pravdu, že když jezdíme málo, tak to tak neoopotřebujeme a vydrží na celou dobu!
@careynka píše:
nevim, jakou mas, ale jedna ferrari absolutne vybouchla v crash testech
Je bezpečná podle všeho dost, nemusim na to mít i testy, jen proto jsou tak drahé
@misacek00 píše:
Je bezpečná podle všeho dost, nemusim na to mít i testy, jen proto jsou tak drahé
podle vseho ceho?
@Terka83 píše:
Neumím německy, tam najdu ty, co jsou dobré, jo?
neboj, i bez němčiny se to dá..
v prvních okýnkách volíš (Gewichtsklasse auswählen)kategorii autosedačky a (testjahr) rok testování (2011 a 2012 jsou zvlášť od zbytku do r. 2010, měnily se kritéria).
v dalších se dá volit podle výrobce.
vždycky zmáčknout aktualisieren
pod tím pak naskočí autosedačky. zelené plus jsou ty 4, resp. gut, druhé nejlepší hodnocení. kroužek ve světle oranžovém poli je ta 3, prostřední hodnocení. přeškrtnutý kroužek je už nic moc, 2.. no a ty s minusem jsou co neprošly vůbec.
@misacek00 píše:
já nevím, ale já si netroufnu říct, že poznám bezpečnou autosedačku a to mám už 5letou zkušenost. já to fakt nepoznám, jetli se neurve, jestli isofix nevyletí i s dítětem. sorry - ale jak tohle poznáš??? já si to musím někým nechat změřit. ![]()
@Terka83 píše:
Možná máš pravdu, že když jezdíme málo, tak to tak neoopotřebujeme a vydrží na celou dobu!
no, celou dobu možná ne, ty plasty nevydrží 12let, ale tak 6.. ono ani ty potahy..
ale furt je to dobrý. proti 9-18, kterou my měli do 3!let!! takže fakt investice na nic. a ve 3 musel do větší. teď jsem happy za pultíkovou cybex pallas s tím, že jí bude mít těch 6 let a pak koupím na dalších 5-6 let další sedačku, prostě lepší rozložení té životnosti..
navíc, pultíky jsou bezpečné (takový airbag), a třeba pro naše dítě super dráha pro autíčko a taky se po něm bezvadně rozpatlává rohlík
![]()
@Nataša píše:
já nevím, ale já si netroufnu říct, že poznám bezpečnou autosedačku a to mám už 5letou zkušenost. já to fakt nepoznám, jetli se neurve, jestli isofix nevyletí i s dítětem. sorry - ale jak tohle poznáš??? já si to musím někým nechat změřit.
Baaj voko, woe…neasi? ![]()
@Nataša píše:
no, celou dobu možná ne, ty:-Dlasty nevydrží 12let, ale tak 6.. ono ani ty potahy..ale furt je to dobrý. proti 9-18, kterou my měli do 3!let!! takže fakt investice na nic. a ve 3 musel do větší. teď jsem happy za pultíkovou cybex pallas s tím, že jí bude mít těch 6 let a pak koupím na dalších 5-6 let další sedačku, prostě lepší rozložení té životnosti..
navíc, pultíky jsou bezpečné (takový airbag), a třeba pro naše dítě super dráha pro autíčko a taky se po něm bezvadně rozpatlává rohlík![]()
To vojta rozhazuje nohy do stran pres ty bocni operky
pultik by nesnesl
@careynka píše:
To vojta rozhazuje nohy do stran pres ty bocni operkypultik by nesnesl
tak to můj vojta zase plakal, že on by taky chtěl takový pultík
páč je to super dráha pro auto ![]()
@misacek00 píše:
Nataso: chcu se zeptat kdyz te tu vidim. Cekame druhe a budem kupovat kocarek. Mam v merku x landra a quinny speedi(bydlime na vesnici a chodime do lesa takze jak u jednoho tak u druheho dobra volba) Ale premyslela jsem si ze si koupim novy kocar se sportovni sedackou nejspis z kolekce 2013 a luzko bych koupila nekde na bazarku myslim si ze nama cenu kupovat nove ale bude se dat jakekoliv to luzko na kolekci 2013?? A ty adaptery budou dodany s kocarkem??
Zakaldatelce se omlouvam za jiny dotaz.
![]()
@misacek00 píše:
Jasně koooknu a vidím že
![]()
Prosímtě ohrožuj si vlastní dítě, když ti to za to stojí, ale ostatním to neraď ![]()
Zakladatelko pokud jezdíte opravdu jen malinko tak bude vážně lepší investice ta 9-36 pokud teda nemáte vyloženě drobné dítko. Buď ta cybex nebo ještě britax evolva ![]()
@quinny píše:
Jasně koooknu a vidím že![]()
Prosímtě ohrožuj si vlastní dítě, když ti to za to stojí, ale ostatním to neraďZakladatelko pokud jezdíte opravdu jen malinko tak bude vážně lepší investice ta 9-36 pokud teda nemáte vyloženě drobné dítko. Buď ta cybex nebo ještě britax evolva
Kdyby ty autosedačky byly tak nebezpečné ani je nemůžou prodávat, tak se zklidni jo, já svý dítě neohrožuju, si dávejte třeba 20000 za blbý autosedačky když vám to neni líto ![]()
Už asi chápu