Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, potřebuji poradit… dcerce je 5 měsíců…používám do auta sedačku romer - a podle mne je sice velmi bezpečná ale docela malá.. dcerka je pěknej buřtík, a teď mám pocit, že se mi tam v kobinéze už nevejde…míň oblíkat ji nehodlám… ono než očistím auto od sněhu a než se to tam trošku ohřeje tak to fakt trvá… dnes jsem ji zkusila doma dát do sedačky v normálním domácím oblečení a to jí je teda tip ťop… taky máte někdo zkušenost, že prostě byla brzo malá? no a mám právě ještě možnost použít vejce cam bey bey, ale ta se mi teda zase nezdá moc bezpečná… nevíte jak prošla/neprošla testy? kuju
Děti nemám nijak maličké, ale prostřední jezdil v romer vejci až skoro do 15 měsíců… A to zrovna on je celkem faldatej buřtík.
Kombinézu jsem dávala flísovou, v bundách a klasických kombinézách by se oběcně jezdit nemělo, protože na nich nejsou pořádně dotažené pásy (i dospělí by měli jezdit bez bund, ale spoň těch prošívaných a naducanějších, aby pás dobře doléhal na tělo a nehrozilo sklouznutí). Navíc si myslím, že problém s kombinézou se vyřeší během krtké doby sám, začne být teplo.
To Cam vejce jsem v Adacu nenašla, těžko říct, zda ho testoval někdo jiný ![]()
@Gladys díky.. taky doufám, že začne být dřív teplo.. než se tam opravdu nevejde..
@vegous píše:
@Gladys díky.. taky doufám, že začne být dřív teplo.. než se tam opravdu nevejde..
Dite davame do autosedacky bez kombinez. V pripade nehody mohou sklouznout pasy…
Já měla na první dvě dcerky od Camu bye bye a dobrý, byly v ní do roka. Teď máme třetí dcerku a od sestřenice mám půjčený Roemer rok starou a jsem spokojená. Vyhrála test bezpečnosti a malá má 3,5 měsíce a myslím si, že tam tak do roka bude. Malý od sestřenice v něm taky byl do roka.
@vegous sestře se vešla dcera do vajíčka od Römeru až do 12 kg, a je také pěkný cvalík, ty vajíčka od Römeru jsou jedny z největších, nedávejte tam tolik nabalené dítě, to připoutat a pak přikrýt z vrchu
vajíčko Cam Bye Bye bylo v testech v roce 2008 a dostalo 1*- tudíž propadlo, takže ji raději nechte v tom Römeru