Autosedačka do 4000 Kč

16.3.22 09:31

Autosedačka do 4000 Kč

Ahoj, vybírám autosedačku pro naše druhé dítě. Chtěla jsem se zeptat, co byste mi doporučili za autosedačku do 4000 Kč od 9kg. Popravdě se nedokážu vůbec rozhodnout. Jako první jsme koupili dceři autosedačku Britax Evolva 1,2,3..s ni spokojeny nejsme. Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37136
16.3.22 09:50

A jakou chceš? 9-18 nebo 9-36? V čem vám ta vaše nevyhovuje? Má mít izofix?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.3.22 10:03

@Kriss Tina Právě, že jsem všude četla, že se rozpětí 9-36kg nedoporučuje, tak nevím…Dceři jsme koupili 9-36kg tu britaxu, ale dost často ji v ní při spaní padá hlavička, protože se za jízdy neda napolohovat. Jinak s tím isofixem je mi to jedno, ale když by byla s njím, tak tím líp.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2589
16.3.22 10:18

Včera tady byla diskuze jak hrom na téma autosedačky. Já bych ti doporučila pultíkovou od cybexu. Nám prostě maximálně vyhovuje. I proto, že drobné, živé, mrštné dítě mi z pětibodu prolézalo různě ven (vraceli jsme) a nakonec i proto, že s její váhou, je to možná její poslední sedačka, takže nemusím po vajíčku kupovat každých pár let novou. Riziko je při otočení auta přes střechu, že dítě vypadne, ale my nemáme ani dálniční známku a po městě to otáčení až tak nevidím. Jsem ochotná uznat i argument, že protisměrná je bezpečnější, ale už je dceři pět, takže věk, kdy by se to hodilo, jsme zdárně překonali. A do ceny se vejdeš, teď jsem je viděla někde v akci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
16.3.22 10:49

Doporučuji na FB skupinu Autosedačky - bezpečí pro děti (eventuálně Děti proti směru). Pokud je to po vajicku, tak by byl vhodný protismer a tam jsou 4000 málo, do toho se vejde jen Joie Steadi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2045
16.3.22 10:51

@mokkk
Nevidím příliš velký rozdíl v koupeni 2 nebo 3 autosedaček. V konečném kontextu toho, co bezne dítě stoji, je to úplně minimální výdaj.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
16.3.22 10:54

@Šťastná-mamina aha, my máme od britaxu 9-18 a spokojenost, sice nemá Isofix, ale dá se pěkně polohovat, že v ní buď sedí nebo jde do takového pololehu, což bylo fajn, když byl ještě menší a přecházel do ní z vajíčka. Akorát má nevyhodu, že je taková masivní a těžká, blbě se přendavá z auta do auta a zabere hodně místa :D ty větší rozpětí nejsou tak dobré no, tu máme pro staršího syna, ale používá ji až od nějakých 3 let, jako batole měl tu menší váhovou kategorii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4496
16.3.22 12:21

Dcera je zatím ve vajíčku, ale už jsem koukala, abych měla nějaký přehled. Zatím mám favorita Joie Stages.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
157
19.3.22 07:02

Ideálně zajeď někam do obchodu a vyzkoušej vytipovany sedačky a nejužší výběr přímo do auta. Po vajíčku hledej v kategorii 0-18, 9-25. Preferujes posměr, protisměr nebo obojí? Pultikovku opravdu ne, není opravdu bezpečná. To že vyhrává v D-testu nic neznamená, protože tam není bezpečnost na prvním místě ale hodnotí se tam i uživatelské komfort instalace apod. Takže nic vypovídajícího jen o bezpečnosti.

Důležitý jsou i kůry a váhy prcka je spíš drobnější nebo macatejsi? A hlavně jestli už sedí. Do pokračovací sedačky dítě smí pouze v případě, pokud alespoň 2 měsíce samostatně sedí.

Jinak do tvého rozpočtu se vejde max joie steadi(pro drobnější děti ideál, a je obousměrná) do 18 kg, Graco extend do 18 kg (uživatelsky komfort nic moc a místo na nohy taky nic moc). Nebo pokud si připlatis tak joie stages je až do 25 kg do 18 kg posměr i protisměr s 5 bodovým pásem a od 18 kg posměr na 3 bodové pasu auta. Případně je i Graco enhance (což je levnější osekana obdoba joie stages).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí