Je vajíčko nutností?

1612
6.3.22 14:48

Je vajíčko nutností?

Ahoj všem 8)
chtěla jsem se zeptat, jestli je vajíčko nutností nebo se obejdeme ve městě bez něj?
Autem jezdím max jednou do měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3907
6.3.22 14:51

Za mě se s miminkem ve městě lze bez ježdění autem obejít, takže vajíčko nepotřebujete.

Jestli se ptáš, zda je možné (občas, po městě) svést miminko v autě bez vajíčka, tak ne, to není možné. Je to nelegální, hloupé a riskantní.

Edit: nedávno jsme měli autonehodu, ve městě, nezavinenou, cizí řidič nedal přednost. Auto na totalku, sedačka zničená, ale čtyřletý syn v ní bez skrabnuti. Bez sedacky by byl vážně zraněný nebo mrtvý. Miminko by mělo šance jistě horší.

Příspěvek upraven 06.03.22 v 14:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
6.3.22 14:53

A a se konkrétně na co? Jestli to zvladnete bez quta? Nebo jestli to dítě prezije bez vejce? Nebo jestli je to ve městě legalni?
Bez auta to zvladnete. Jezdit autem bez vejce legalne nejde. Zb, tak je jen o tom, co ti svedomi dovolit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
6.3.22 14:54

@Platanka
Díky, to by mě ani nenapadlo a doufám, že ani nikoho jiného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
6.3.22 14:55

Asi jsem se zeptala špatně. Jde mi o to, jestli se obejdu jen s kočárkem, když auto nevyužívám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3907
6.3.22 14:57

Já být vámi si vajíčko pořídím, pokud to auto máte. Na bazaru je to záležitost pár stovek, naše vajíčko (pravda, po třech dětech a vypadalo na to, ale nebourané) jsem prodala na fb marketplace za tři stovky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6061
6.3.22 14:59

Pokud nebudeš chtít jet autem, tak se obejdeš bez vajíčka. Když budeš chtít jet autem - třeba v noci na pohotovost - tak to bez vajíčka nepůjde. To už si musíš rozmyslet sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
6.3.22 15:00

Pořídila bych nějaké bazarové, pro strýčka příhodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
6.3.22 15:00

Za mě je to nutnost. Taky jezdíme autem jednou za měsíc, ale potřebovali jsme ho na cestu z porodnice, na první cestu k doktorce, pak třeba když sme jeli do nemocnice na kontrolu kyčlí (jo pokud máš úplně vše kolem domu tak je to jiné). Nedej bože kdyby něco s miminkem bylo a potřebovala jsi ho rychle hodit do auta a odjet do nemocnice apod. Jako kdybych ho měla jen doma v záloze a použila ho párkrát, tak vezmu nějaké z druhé ruky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
6.3.22 15:08
@PT PCE píše:
Asi jsem se zeptala špatně. Jde mi o to, jestli se obejdu jen s kočárkem, když auto nevyužívám.
Řekla bych, že autosedačka a auto se u miminka nejvíc hodí při nemoci pro dopravu k lékaři či na pohotovost. Takže pro takovou jistotu… seženeš i bazarová vajíčka za odvoz…
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1612
6.3.22 15:09

Dekuju :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
950
6.3.22 15:10

Jo, dá se to i bez vajíčka. V krajním případě si ho půjčíš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
6.3.22 15:15
@PT PCE píše:

Ano. Pokud máš lékaře v docházkové vzdálenosti nebo dosažitelné MHD, partnera, co pohlídá, když musíš někam jet a nejezdíte autem za příbuznými.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4140
6.3.22 15:16

Pořídila bych nejake aspoň bazarové za pár stovek pro strýčka příhodu… Co když budete potřebovat jet třeba na pohotovost? Budeš vláčet brečící dítě s horečkou autobusem, když máte auto?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3958
6.3.22 15:32

Bazarová sedačka Maxi Cosi stojí 300 Kč… na cestu 1× měsíčně ideální.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí