Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím, hledáme pro prcka pokračovací autosedačku od 9-18kg. Nějak se nemohu rozhoupat. Mezi favority patří Maxi-coxi tobi a nebo Britax Romer King II, máte s těmito nějakou zkušenost nebo byste doporučily nějakou jinou do cca 5 tisíc po směru jízdy? Ještě jsme koukali na joie, ale tam si holky stěžovaly na pásy.
@JancaS84 Bez isofixu, ale co jsem koukala, šly by bez něj obě.
Kinga můžu nabídnout k prodeji. Byla to záložní sedačka u prarodičů, nebyla uložená v autě, ale zabalená v pokoji. Dítě v ní jelo dvakrát, tudíž je prakticky jako nová.
Máme King a je skvělá, odvozila tři děti a je hrozně pohodlná a bytelna.
Já jsem pro syna dostala autosedačku od mé sestry. Každopádně už brzy budu pořizovat větší a úplně se mi za ní taky nechce dávat víc, než 5000 Kč. Takže pořád dokola načítám a načítám články o tom, jak ji vybrat a kterou značku. Ale nemůžu se rozhodnout. Máte tip pro sedačku po směru pro cca 14 kg vážící dítě?
@Jolana24 budeme pásat. Navíc detsko hrozně řve, když nic moc nevidí. Ano, chápu a vím, že bezpečnější je do cca 4let proti směru, ale nějak si to nedovedu představit, jak jsou děti veliké a mackaji si tma nohy. Navíc neustále sundá ať boty.. Chtěli jsme posmernou.
@Drndadvě právěže je to úplně naopak. V protisměru si dítě může nožičky různě opřít a je to mnohem víc pohodlné, než když je dítě v posměru a nohy visí dolů bez možnosti si je opřít. A z protisměru je vidět stejně dobře jako z posměru. Dítě nám hlásí auta, která jedou za námi 😁. Syn si ve 3,5 letech sám vybral, že chce jezdit protisměrně. Dala jsem mu na výběr. Už dokonce asi půl roku jezdil v otočný posměru, pak jsem ho ze srandy jednou otočila do protisměru a řekl, že chce jezdit takhle, že je to pohodlnější. Takže sedačku 18-25 jsme kupovali protisměrnou.
@Drndadvě Tak tohle bych řešila buďto přímo s Centrem autosedaček nebo jinou prodejnou kde vědí nebo na některé FB skupině, kde jsou i prodejci a budou schopni vám poradit sedačku konkrétně pro vaše dítě a do vašeho auta. Zmíněná Britax zrovna mezi nejkvalitnější nepatří a osobně bych tuto značku nevolila, mívají hodně otevřené hlavové opěrky, což není bezpečné a do Maxi-Cosi bych taky spíš nešla. Mimo to vám nikdo normální pro malé dítě posměrnou sedačku nedoporučí
Zkuste FB skupinu Děti proti směru, je tam i bazar, historii většiny autosedaček tam dohledáte v příspěvcích a můžete mít kvalitní sedačku za nižší cenu, když nechcete Joie
Ahoj, my máme tuhle a nemůžeme si stěžovat
https://zelenazirafa.cz/…granito.html
Taky zrovna řeším. Líbí se mi Cybex sirona, nemáte někdo zkušenost? Diky