Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Já bych do Lionela určitě nešla.
Nepíšete, proč zrovna tuto, tedy jaké máte požadavky (po, proti směru, Isofix, pásy, do kolika kg..) a jaké máte auto a rozpočet.
Jen pro info je protisměrná jen do 13kg (jako vajíčko), dále posměrná.
@Petula306 má právě váhovou kategorii do 36kg a nechá se otáčet do kola tudíž dítě si otočím ke dveřím a krásné ho tam dám i vyndam. To jediné se mi na ní libí. Jinak má izofix což určitě chci, ale jde mi teď konkrétně pouze o to, že v kategorii do 36 kg žádná otočná není.
Syn už má 18kg takže váhová kategorie mi vyhovuje. Spíš bych uvítala zkušenosti někoho kdo ji má ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, máte nekdo zkušenost se sedačkou lionelo? Líbí se mi, že je otáčecí, takže se tam dítko krásně poutá, ale nenašla jsme žádné recenze. Děkuji
My autosedačku Lionelo máme a jsme spokojení 😊 synovi se vni moc líbí, nerve jako ve vajíčku 😊 to, že je otočná, je super, syn se tam dává snadno 😊
![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, máte nekdo zkušenost se sedačkou lionelo? Líbí se mi, že je otáčecí, takže se tam dítko krásně poutá, ale nenašla jsme žádné recenze. Děkuji
co se dají najít diskuze a recenze, tak akorát všichni uživatelé shánějí české návody, takže k této sedačce ani český návod neexistuje a prodejci posílají jen odkazy na anglické video, a podle videa, když se sedačka otáčí tak nemůže být připnutá na Top tether, protože by nešla otočit, a pak po vrácení na standartní polohu se musí Top tether znovu zapnout- takže po každém otočení polezete do kufru zapínat Top Tether, - to není zrovna praktické…,
az hlediska bezpečnosti nikde v testech tato sedačka zatím nebyla, takže…
Nakonec jsme ji nekoupili, protože jsem nikde nenašla žádné testy. Pak se mi podařilo najít stránku na Facebooku a NIKDO ji nedoporučoval, právě proto, že sedačka nemá žádné testy bezpečnosti a nikdo neví co při nehodě udělá. Takže za mě neee! Navíc se mi nelíbilo, že Top Tether se musí pro otáčení oddělat a pak zase zadělal..to vím, že na to bych nervy neměla. Takže teď máme sedačku bez takové té obří základny pro polohovani a tím pádem se tam prcek dává úplně krásně. Máme ji přidělanou na Isofix, na bezpečnostní pásy a ještě Top Tether a jsem spokojená, že děláme maximum 😁
@Anonymní píše:
My autosedačku Lionelo máme a jsme spokojení 😊 synovi se vni moc líbí, nerve jako ve vajíčku 😊 to, že je otočná, je super, syn se tam dává snadno 😊![]()
Používáte ji od narození? stále se mi nezdá že je ok pro novorozence abychom si v ní odvezli miminko z porodnice domů.. moc děkuji ![]()
@13nikol od narození nepoužíváme, měli jsme vajíčko, ale bohužel nám z toho maly rychle vyrostl… V 6ti měsících jsme museli dát vajíčko pryč, protože mu couhala hlava 😔 a ze sedačky, jsme museli vydělat i novorozeneckou vložku, jelikož se ani do téhle složkou ne vlezl 😁 ![]()
@Annnyy píše:.. a myslíte že pro novorozence by byla ideál aby v ní nelítal?… příjde mi moc velká a chceme právě místo vajíčka pořídit sedačku která bude od 0-0+ a dál a vydrží nějaký rok
@13nikol od narození nepoužíváme, měli jsme vajíčko, ale bohužel nám z toho maly rychle vyrostl… V 6ti měsících jsme museli dát vajíčko pryč, protože mu couhala hlava 😔 a ze sedačky, jsme museli vydělat i novorozeneckou vložku, jelikož se ani do téhle složkou ne vlezl 😁
@13nikol to netuším z tímhle opravdu nemám zkušenosti od novorozence, ale určitě bych autosedačku jako takovou ne volila hned od novorozence, dala bych určitě první vajíčko 😊
Mi autosedačky od Lionelo máme. Přešli jsme na ně po té co jsme malého z Britaxu vyndávali spocehého tak, že jsme až měli strach, aby se nám hned po vyndání z auta nenafoukal. Recence se tady u nás najít dají, většínou jsou pod výrobky na heuréce, zaklipso.cz, a fb. Psala jsem dokonce na d-test jestli by ji nemohl do testů zahrnout. Aby mě asi vyloženě nemuseli poslat do p. tak napsali, že přístě a nidky žádné příště nebylo. Nicméne většina Lionelo sedaček má více než jen standartní EU certifikaci a na youtoub má lionelo i videa crash testů. Za nás absolutní spokojenost ![]()