Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Ahoj, hledám někoho, kdo má zkušenost s cestováním po Řecku s malým dítětem. Máme 17měsíční dcerku a chystáme se na dovolenou do Řecka. Jedeme na vlastní pěst a budeme se muset přepravit z letiště na trajekt a z trajektu do hotelu - pravděpodobně taxíkem. Myslíte, že je možné si objednat taxík s dětskou sedačkou? Už jsem obepsala taxi služby na obou ostrovech, ale moc se nenamáhají s odpovědí ![]()
A ještě druhý dotaz - je možné si půjčit v půjčovně auto s autosedačkou? A nebo případně jen autosedačku? Máme na ostrově nějaké známé, takže by nás třeba mohli někam autem vzít, ale bez sedačky se v Řecku fakt bojím
.
Všem díky za odpovědi ![]()
Zkušenost z Rhodosu:
Holt člověk chce něco poznat, tak se přizpůsobí. Čím víc k jihu, tím míň se všechno řeší.
díky za odpověď ![]()
upřímně řečeno, mně jde hlavně o bezpečnost malé, protože Řekové se s tím na silnici moc nemažou
nějak se mi příčí mít ji třeba na klíně nebo tak…
ještě jsem přemýšlela, že bychom si vzali s sebou vlastní sedačku, ale to by bylo dost nepraktické - zaprvé kvůli váze, zadruhé by nám ji asi v letadle omlátili k nepoznání a zatřetí i kvůli tomu transferu…
Letos dovolená, bez problémů zapůjčili auto i s autosedačkou. Nejnovější typ to tedy nebyl, ale dalo se to… ![]()
v taxíku nevím, v půjčovně auto s autosedačkou v pohodě, dokonce jsem si mohla vybrat asi ze 3 modelů…no byla docela dobrá. Letos budem půjčovat auto se dvěma dětskýma autosedačkama ![]()
tak jen doplním zkušenost - taxík s dětskou sedačkou by se musel předem objednat a stál by asi dvojnásobek běžné taxy (konkrétně na ostrově Kos), takže jsem jízdy autem zvládala s malou na klíně - byly jsme přepásané jedním pásem, oběma rukama jsem ji pevně objímala a doufala, že se nic nestane
naštěstí jsme ve všech případech jeli jen krátké trasy po malých silničkách, kde se ani nedalo jet moc rychle - ale vždycky jsem si oddychla, když jsme vystoupili ![]()