Autosedačka na dovolené - Řecko

7932
23.8.11 21:55

Autosedačka na dovolené - Řecko

Ahoj, hledám někoho, kdo má zkušenost s cestováním po Řecku s malým dítětem. Máme 17měsíční dcerku a chystáme se na dovolenou do Řecka. Jedeme na vlastní pěst a budeme se muset přepravit z letiště na trajekt a z trajektu do hotelu - pravděpodobně taxíkem. Myslíte, že je možné si objednat taxík s dětskou sedačkou? Už jsem obepsala taxi služby na obou ostrovech, ale moc se nenamáhají s odpovědí :cert:

A ještě druhý dotaz - je možné si půjčit v půjčovně auto s autosedačkou? A nebo případně jen autosedačku? Máme na ostrově nějaké známé, takže by nás třeba mohli někam autem vzít, ale bez sedačky se v Řecku fakt bojím :roll: .

Všem díky za odpovědi :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1961
23.8.11 22:07

Zkušenost z Rhodosu:

• v taxíku jsme se nepokoušeli sedačku řešit a jeli bez, byla půlnoc, tak jsme byli rádi za odvoz
  • v půjčovně jsme půjčili auto i se sedačkou, bez problému. Sedaček byl velký výběr, ale všechny odrbkané, no name, prostě nepůsobily extra bezpečně.

Holt člověk chce něco poznat, tak se přizpůsobí. Čím víc k jihu, tím míň se všechno řeší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7932
23.8.11 23:26

díky za odpověď :)

upřímně řečeno, mně jde hlavně o bezpečnost malé, protože Řekové se s tím na silnici moc nemažou :roll: nějak se mi příčí mít ji třeba na klíně nebo tak…

ještě jsem přemýšlela, že bychom si vzali s sebou vlastní sedačku, ale to by bylo dost nepraktické - zaprvé kvůli váze, zadruhé by nám ji asi v letadle omlátili k nepoznání a zatřetí i kvůli tomu transferu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
575
23.8.11 23:26

Letos dovolená, bez problémů zapůjčili auto i s autosedačkou. Nejnovější typ to tedy nebyl, ale dalo se to… :-D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
nepřihl.majdina
30.8.11 21:29

v taxíku nevím, v půjčovně auto s autosedačkou v pohodě, dokonce jsem si mohla vybrat asi ze 3 modelů…no byla docela dobrá. Letos budem půjčovat auto se dvěma dětskýma autosedačkama :-)

• Citovat
  • Upravit
7932
30.9.11 15:57

tak jen doplním zkušenost - taxík s dětskou sedačkou by se musel předem objednat a stál by asi dvojnásobek běžné taxy (konkrétně na ostrově Kos), takže jsem jízdy autem zvládala s malou na klíně - byly jsme přepásané jedním pásem, oběma rukama jsem ji pevně objímala a doufala, že se nic nestane :roll: naštěstí jsme ve všech případech jeli jen krátké trasy po malých silničkách, kde se ani nedalo jet moc rychle - ale vždycky jsem si oddychla, když jsme vystoupili :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí