Autosedačka na palubě letadla

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Anonymni
5.2.09 10:26

Autosedačka na palubě letadla

Dobrý den, mám prosbu - potřebovala bych vzít na dálkový let do letadla autosedačku Römer King Plus. Aerolinie mi na můj dotaz sdělily, že to není problém, pokud budu mít certifikát o vhodnosti sedačky i na palubu letadel. Na stránkách výrobce jsem o takovém certifikátu nic nenašla, dokonce se mi prohledáváním internetu nepodařilo najít informaci o certifikátu u jakýchkoli sedaček, přesto takové prý existují… Neporadíte mi někdo, prosím? Jana

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7159
5.2.09 10:56

do letadla jsou certifikované pouze sedačky z kat. 0+: Römer Baby safe a Baby safe plus, Maxi-cosi Cabrio a Citi a STM Maximum
u kat I je to pouze Römer King Quickfix - tebn se již bohužel nevyrábí, žádné jiné autosedačky nejsou pro použití v letadlech homologovány.
King plus je novější varianta Kingu Quickfix, takže jestli chcete únapište mi na mail, a já Vám pošlu podklady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.2.09 11:08

Děkuji za odpověď, poslala jsem Vám mail. Jana

• Citovat
  • Upravit
4242
5.2.09 11:11

Ahoj Jano,
ja tedy jen napisu svou zkusenost, leteli jsme v rijnu s pulrocnim Domcou do Turecka (charter), normal jsem si do letadla vzala Jane Rebel autosedacku (to je od narozeni - vajicko), prikurtovali ji k sedadlu pasem… nerekli vubec nic, bez problemu.. No ale on v tom stejne nebyl, protoze jsme sedeli v 1.rade, dali mi takove to lehatko na stenu :wink: a nebo byl v naruci, pri startu sedel na me pripoutany.
Ty mas asi vetsi ditko co?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22315
5.2.09 11:13

trochu blby dotaz,ale jak se v letadle pouta autosedacka??? Vzdyt je tam jen 2 bodovy pas, ne???

A Zelvo, teda to jstemeli stesti ze vam dali jeste sedadlo navic, coto bylo za cestovku??? Nam loni na infanta sedadlo nedali, malou jsem mela v naruci cely let, syn uz sedadlo mel, ale byli mu 3 roky

a jeste teda se divim, ze vas nechali v 1. rade…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
5.2.09 11:22

Kato , normalne jsme ji po:,–(ili na sedadlo „proti smeru jizdy“ :lol: a ta letuska to tam nejak zasmoulila, urcite to nebylo „bezpecny“, ale asi ji to stacilo 8) Ale jak rikam, nakonec tam vubec nesedel..

No, leteli jsme s 5 for Flug, nebo jak se to jmenuje, nemecka cestovka, tam bylo sedadlo volne, zpet uz ne, na te trojce s nami sedela starsi pani, ale hrozne se ksichtila, jak tam Domca povidal, tak si mohla presednout, bylo jeste par volnych mist po letadle :wink:

A s tou prvni radou se taky divim, let tam jsme dojeli pozde, takze asi 5 minut pred boardingem jsme se teprve odbavovali u prepazky, rekla jsem si o 1.radu a dostala ji, zpet jsme byli asi v polovine fronty a bez problemu nam ji dali, kdyz jsem si rekla.. Je to zvlastni, letadlo bylo plny 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
5.2.09 11:23

kat-ko, proto jsou do letadel homologovány jen určité modely sedaček, které je možno tam pásem z letadla upoutat a ty mají extra plány na poutání
zde je plán na poutání vajíčka Römer Baby safe plus: http://www.autosedacky.estranky.cz/…/uploaded/46
zde je plán na poutání sedačky 9-18 Römer King Quckfix :
http://www.autosedacky.estranky.cz/…/uploaded/47
 atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.2.09 11:49

ZelvoVeruno, ano, mám dvouletou holčičku. Tu sedačku bych ráda vzala jednak proto, že let bude trvat 9 hodin a myslím, že v té sedačce můžeme alespoň doufat, že bude část cesty spát a my ostatní přitom sedět :-), taky mám pocit, že připoutání dvouletého dítěte pásem sedadla nemá smysl, zvlášť pokud bude spát. Další důvod je, že sedačka by se nám velmi hodila během pobytu a nutná bude už při cestě z letiště. Nehodlám riskovat jízdu v taxíku s dítětem na klíně - ostatně nejen v taxíku… Jako zavazadlo ji odbavovat se celkem bojím, vím, jak se zachází se zavazadly, řekla bych, že takto přepravovaná autosedačka se snadno dostane do stejné bezpečnostní kategorie jako bouraná. :-)
Kat-ko: před 8 lety jsem se starší dcerou, tehdy také dvouletou, jela autobusem do Bruselu. V noci. Vyřešila jsem to autosedačkou - byl to tehdy takový ten model s průvlekovým okem na šikmou část pásu, jestli tedy v dnešní době podstatně bezpečnějších upevňovacích mechanismů si to ještě někdo dokáže představit, tím okem jsem provlékla popruh určený na stěhování nábytku a připevnila jej k opěradlu sedadla. Spodní část sedačky jsem připoutala dvoubodovým pásem autobusu. Ta sedačka tam držela líp než v autě připoutaná dle návodu. Jasně, že nemůžu vědět, jak by se byla chovala v případě havárie, ale jsem přesvědčená, že i takto to bylo bezpečnější než kdyby dcera ležela na sedadle. V letadle to buď půjde nějak šikovně podle výrobce, což by bylo moc fajn, nebo klidně taky lehce zaimprovizuju, hlavně ať mi ji dovolí vzít na palubu. :-)

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
5.2.09 11:58

Už mám podklady od steeve, za což ještě jednou děkuji. Jana

• Citovat
  • Upravit
1264
5.2.09 15:25

Ahoj letam s malou dost-zrovna zitra letime domu :D kdyz si vezmes sedacku na palubu a potom nebude misto volne(me se to nikdy nestalo,ze by bylo volne) tak nevim kde by jsi ji potom mela 8O
Ja vzdycky jedu se sportakem a na nem nacvaklou sedacku az k letadlu,tam si to vezmou a nesou dolu.Nikdy mi nic nerozbili,vzdycky se vsechno vratilo v poradku.Aby byla jistota ze sedacku muzes pripoutata vedle sebe na sedadlo,musela by jsi koupit male normalne „misto“-sedadlo.Ja mam vzdycky postylku,o kterou si reknu pri nakupu letenky a i kdyz v nem treba mala nechce byt,je to fajn na odkladani hracek,dudlika,pliny..proste milionu veci co clovek pro prcka potrebuje :wink:
Malou poutam k sobe jen pri vzletu-pristani a potom kdyz jsou turbulence,bohuzel je mi jasne ze to neni absolutne bezpecne,kdyby neco.. :( Ted jsem nekde cetla ze ty atesty by musely letecke spolecnosti delat na kazdou sedajdu zvl. a je to dost drahe asi,takze s tim nikdo moc nedela.Ale asi zalezi na personlu kazdeho letadla a kdyz dovolili Jane je to super,–pak jeste musi byt to volne misto… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
5.2.09 16:21

Mikulenka: My letenku pro malou máme. Ani to jinak nejde - má 2 roky a 1 měsíc, takže už nemůže letět jako infant. A taky ta sedačka je už ta další kategorie, ne „vajíčko“. Ty postýlky v letadle jsou myslím do 10 kg. A s tím zacházením se zavazadly - já jsem viděla, jak kočárek hozený z výšky vyskočil asi 70 cm nad letištní plochu. Nebyl můj, tak nevím, jaký byl jeho další osud. A s taškami a různými balíky zacházejí ještě hůř. Jana

• Citovat
  • Upravit
1264
5.2.09 16:35

Tak to jo,to ja jeste neresim-mam prcka :D tak jeste sedi se mnou…
Asi taky zalezi zase na personalu,ja mela vzdycky i sedajdu i kocar v poradku a cisty :nevim:
V postylkach jsem videla kolikrat i tezsi deti,me ted dokonce pani pres letenky upozornovala ze je to jen do 8kg,tak uvidime-my uz mame 9kg,ale mala tam stejne nechce byt..ale jak jsem psala,jako odkladaci plocha-SUPER :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pajjik
14.6.13 20:13

@steeve prosím, jaké autosedačky je aktuálně možno použít na palubě letadla? (V té nejmenší velikosti)
Děkuju mnohokrát.

• Citovat
  • Upravit
7159
17.6.13 07:59

@Pajjik v kat. 0-13 tedy vajíčka jsou schváleny do letadel:
Römer Baby safe, Römer baby safe plus, Maxi-cosi City, Maxi -cosi Citi SPS, Mtrochenmühle Maximum, a Maxi-cosi Mico - je to informace z roku 2009, nověji jsem to nezjišťoval ale stejně musíte předem kontaktovat leteckou společnost, a oni vám řeknou jaké mají oni povolené a zda vůbec sedačku povolují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6024
24.3.15 13:52

Cestovaly ste nektera se autosedackou v kategorii 9-18? Jedina romer eclipse ma atest TUV,
Je potreba volit pro koupi letenek konkretni sedacky? Nebo to je fuk? A nemeli stevardi problem, ze letite se sedackou?
Diky za reakce

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario