Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky, chci se poradit. Jak moc jste využily autosedačku na podvozku kočárku? Mimčo se nám narodí v únoru. Když někam pojedu budu mít auto, takže autosedačku opět nemusím nandavat na podvozek. Jde mi o to jestli si mám koupit kočárek s jejich autosedačkou a adaptéry, protože to využiji nebo prostě koupit jinou.
Ahoj, záleží jestli budeš mít třeba fusak k té autosedačce.
Já osobně bych ale nevolila podle kočárku či využití, ale podle bezpečnosti ( myslím že jsem tě viděla v diskuzy u Danny Sport, že?)
My máme Maxi Cosi a jsem spokojená.
já třeba po zkušenostech s prvním dítkem a podle našeho životníhos tylu pro druhé pořídila další kočárek, na který jde nasadit vajíčko MAxi Cosi. s Klárkou ve vajíčku jsme se strašlivě nadřeli. takže teď mám sporťák Quinny speedy a bud ho ze začátku používat jako podvozek pod vajíčko. počítám, že to použiju minimálně jednou každý víkend. přece jenom budeme muset na nákupy potravin a s klárkou v zimě, když se nedá jít ven, dost jezdíme po nákupních centrech - miluje místní dětské koutky a taky jsou po Praze různá divadelní předtavení.
a jinak i třeba na cestu k doktorce, i když budu mít auto, tak zaparkuju většinou spíš dál. takže opět nasadím na podvozek a v klidu pojedu a nebudu se dřít…
ale opravdu pokud se rozhodneš pro tuto variantu, hodně koukej na kvalitu vajíčka, které jde na podvozek nasadit. v tomto věku jsou děti nejchoulostivější ![]()
My jsme to docela vyuzili, dite vetsinou v aute usnulo, takze prendat ho znamenalo vzbudit, vykutat s tepla fleecovych dek, tim, ze se vzbudil, tak za chvili potreboval najist, prebalit…
Takto presun nezaznamenal, spal v klidu dal. Jako praktictejsi reseni mi prijde autosedacka+golfky.
no tak já podvozek neměla a nemám a lituju toho! S malým jsem se dost nadřela a ještě nadřu, ale teď jsem si koupila golfky na který sedačka nacvaknout jde i s korbou, tak je snad využiji a schovám pro druhé dítko. Ona samotná sedačka je bez dítěte lehká, ale jakmile se do ní dá novorozeně, tak už tak lehká neni a měla jsem co dělat, abych ho z porodnice do auta vůbec donesla, každou chvíli jsem ho musela pokládat a odpočinout si, to samé můj přítel, taky ho pomalu neunesl a to při porodu vážil 3,5kg, teď ho teda občas dávám při nákupech sednout do košíku, ale když spí tak se mi ho nechce budit, takže jde do košíku i se sedačkou, ale když těch obchodů mám víc, tak je to pěkná zabíračka!! Teď má 9kg, takže tahám nějakých 13kg, takže podvozek pod autosedačku je fakt super věc!
jinak malý byl taky zimní (začátek prosince), takže jsem v autosedačce měla fusak a ještě nánožník a bylo mu teplo
Ahoj, já vajíčko na podvozku využila hodně, dokud jsem nezačala na prychlé přesuny používat golfky. Mám kočát MC Mura a autosedačku MC CabrioFix. S oběma jsem na výsost spokojená a rozhodně bych nechtěla sedačku tahat v ruce na delší cestu než k autu. Syn má už přes devět kilo a sedačka přes 3 kg. To už se pronese
.
Jinak auto mám také pro svoje použití, ale občas musíš prostě pěšky (např. moje první pochůzka s podvozkem a autosedačkou - dojít z parkoviště k doktoru (cca 500 m), ale nevyplatí se ti přendavat dítě do kočáru nebo ho budit.
A chce to teplý fusak do autosedačky, využila jsem ho dost…
Taky jsem hodně využívala jak u mladší dcery, tak teď u syna ještě víc v podstatně denně
Podvozky mám 2 Quinny Zapp a ABC Desing Zoom a sedačku Maxi-Cosi, na zimu mám i fusak
Tak my byli v květnu,autosedačku jsem k podvozku hodně chtěla,a moc jsme to teda nevyužili,byl v ní hrozně nerad.A když,tak určitě polohovací,v těch ostatních mi přijde,že mimčo po nasazení na podvozek hodně jakoby sedí,nebo aspoň my to tak měli, a to se těm malinkým nelíbí,přeci jen v kočárku je to asi pohodlnější…a v zimě,přijde mi,že do autosedačky ho nemůžeš tak nabalit,nevím,že jim v tom prostě musí být zima,snad jen na přejetí.Ale třeba se pletu,vycházím ze SVÝCH zkušeností..A na nošení,to je fakt hodně těžký,když vidím,jak s tím některý maminy metelí,a dětem tam hlavička lítá,brrrr
Stejně uvidíš nakonec sama,mě to vůbec jako problém nepřišlo,přendavat malýho do kočárku,nikdy se nevzbudil,můžeš mít spavý mimčo,který nevzbudí nic,nebo naopak nespavce,který vzbudí všechno,až realita Ti ukáže..ale radši bych asi koupila vajíčko k podvozku,lepší to mít,a nepoužívat než opačně…a sama si budeš moct potom vybrat,co Ti vyhovuje.. ![]()
já měla celý komplet X landera… tzn. vajíčko šlo na podvozek! a maximální spokojenost a využívala jsem hodně… protože táhnout kluka v sedačce a v ruce třeba byť jen kousek bylo náročné.. nezdá se.. nese se špatně.. takže jsem si vzala podvozek… a nasadila.. když byl malý a nemrzlo tolik - narodil se v prosinci většinou v autě usnul… tak jsem ho se sedačkou vyndala nechala ho chrnět a přicvakla na podvozek byl v emitex zavince.. přikritý dekou .. a i tak jsme jezdili po nákupech… takže za mě jo! je to super věc!! ![]()
Kočárek budeme mít X-lander. Dorjan Danny sport 2010 Prestige jsme zavrhli. Asi máte pravdu, že na výhody přijdu až časem. ![]()
Terrad píše:
Kočárek budeme mít X-lander. Dorjan Danny sport 2010 Prestige jsme zavrhli. Asi máte pravdu, že na výhody přijdu až časem.
Tak na X-landera zvol sedačku MC a budeš určitě spokojená, jak s bezpečností, tak s kompatibilitou! ![]()
Havraní: já s malym musela cestovat pořád, ať už k doktorovi nebo na nákupy a v zimě. Měla jsem fusak, nánožník a malý měl na sobě kombinézu, dupajdy, bodyčko a já nevim co ještě, myslim že mikinku a punčošky a zima mu nebyla a vešel se tam v pohodě a vejde se i dnes a to už začínáme nabalovat, ale tahat se s nim dalo a dá fakt zabrat.
Ja to vyuzila hodne, mela jsem kombinaci MaxiCosi Cabrio a Quinny Zapp. Na nakupy, k doktorovi a na kratsi popojizdky idealni - autosedacka se v ruce hrozne pronese.
Samo, ze na delsi dobu jsem prendavala do kocarku.