Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, muzete mi prosim doporucit autosedacku pro naseho syna? Nyni mame Romer King Plus, ktera je do 18ti kg a do 4 let. Nas syn vsak tuto vahu presahuje uz nyni ve dvou letech s oblecenim a botami (vyska cca 1 m). Zda se mi na sedacku od 4 do 12ti let, kde je uz fixovany pasem, malej. Jak z toho ven? Jakou kvalitni a bezpecnou sedacku?
Tak to máme asi stejné dítě
, protože my máme ten samý problém - 2 roky a kousek, 102 cm, 18 kg. Dokonce i autosedačku máme stejnou ![]()
holky tak já se přidám my máme 2,5roku a 21kg a také hledáme kvalitní sedačku.A když už jsme našli tak je jen na připevnění isofixem
což naše auto nemá.Jestli nevadí tak taky kouknu co kdo poradí.
My máme babypoint do 25kg.
Koukám holky, že jste se s těmi jmény pěkně sešly ![]()
Napadá mne, co zkusit kategorii 9-25, či 9-36?
Sice nemaj ty testy tak úplně úžasný jako třeba v kategorii 9-18 a pod, ale někdy to prostě jinak než mezikategorii zvolit nejde.
My řešíme podobný problém, i když s nízkou váhou.
Naše mladší měla v roce cca 7,5 kilo, ale přestává se na délku vcházet do vajíčka… Ta starší má ve 3 letech 13,5 kilo (jééé, na kila mohla být ještě před půl rokem ve vajíčku
), takže na další kategorii to taky není.
Nakonec to vyřešíme, že starší dostane sedačku z kategorie 9-25kg. A mladší půjde do Romera King Plus po starší i přesto, že bude mít cca 8 kilo.
S fyzioterapeutkou i pár kamarády jsme se shodli na tom, že není důležitá ta hmotnost (pokud dítě nepřekročí tu horní!), ale to kde jsou ochranné prvky. Tedy, aby z ní nevypadlo (v našem případě…).
no právě my scháníme už do těch 36kil jen nevim jestli je už velký na to abych ho v té sedačce poutala normálními pásy.jenže hlavně nechceme bazarovou (nikdy nevíš co se s tou sedačkou dělo) a chceme fakt bezpečnou která prošla testem,protože holky nezlobte se na mě ale v dnešní době za volantem jezdí skoro všichni jako prasata.
A kvůli někomu si nenechám ublížit synovi.
No my prave asi tu „mezikategorii“ nechceme…
opravdu mi jde predevsim o bezpecnost,…jedine, kdyby existovala takova autosedacka z teto kategorie, ktera ma vyborne testy,…
Jééé, taky máme doma obříka. Ve dvou letech měl rovný metr a 18 kilo. Takže jsme z autosedačky Chicco key 1 (9-18) přesídlili na Romer Kid (15-36) a jsme maximálně spokojení. Pro to, aby díte mohlo jít do této sedačky, musí být splněno alespoň jedno kritérium, jestli si to dobře pamatuju. A to Buď váha nebo výška.
Jinak autosedačky nejsou dělané podle věku dítěte, ale podle váhy a podle výšky, takže bych se sedačky z kategorie 15-36 vůbec nebála. Synovi pasovala perfektně a opěrku pod hlavou ani neměl danou nejníž, museli jsme mu jí zvednout.
Autosedačky 9-36 jsou takový mezičlánky a pokud budeš mít velké dítě, počítej s tím, že se tato sedačka nedá vysunout do tak velké výšky jako ta 15-36. A kupovat autosedačku 9-25 mi příjde zbytečné, protože pak budeš řešit další koupi.
Jinak já obě děti dávala z vajíčka do Chicca v 10 měsících, protože se do vajíčka už nevešli. Měli asi 10 kilo a kolem 80 cm.
Hodně štěstí při výběru. ![]()
Ahojky,
na tyhle deti bezva jde napr.CYBEX SOLUTION X(mame variantu X PLUS,lepsi potahovy material).
NEJSOU PREDRAZENE A V TESTECH VYSLY STEJNE JAKO ROMERKY,POKUD SE NEPLETU
![]()
Gabulčo, pokud syn přesahuje váhou 18 kg, tak už nemůže být v sedačce 9-18, ale je potřeba ho dát do sedačky 15-36,. tam váhově to splňuje a pokud má i 100cm, tak je to v pohodě.
mezi nejlepší 15-36 patří isofixové Römer Kidfix, nebo Cybex Solution X-FIX, Concord Transformer T, a bez isofixu pak Römer Kid, Cybex Solution X, Besafe IZI UP, Maxi-cosi Rodi XR, Concord Lift Evo
Ahoj a co když dítě není na sedačku 15 - 36 zralé, prostě z těch pásů vyleze?
Potřebuji doporučit sedačku s vlastními pásy, předpokládám že bude muset být pro dvě kategorie, protože 15 - 36 s vlastními pásy jsem nikdy neviděla. A do té do 18ti kg se nevejde. Díky.
Aaas, žádná sedačka 15-36 se nedělá s vlastními pásy ( teda kromě speciálních sedaček pro postižené děti, které neudrží tělo) a i u sedaček 9-36, které mají vlastní pásy se ty vnitřní pásy musí v rozmezí 15-18 kg vyndat, jinak ta sedačka pak neroste výše, prostě 18kg je maximum, dokdy mají sedačky vnitřní pásy, pokud má dítě víc než 18 kg poutá se již pásem z auta.
A musí se vyndat přesně v 18ti kg? Bych potřebovala aspoň do 20ti kil.
Jinak je to pěkně nedomyšlené, tu větší sedačku jsem zkusila a venku byl hned.
Má zatím jen 17 kg, takže putoval zpátky do té malé, ale ta je mu už fakt malá…
ano,vnitřní pásy jsou dělané pouze do 18 kg, pak se musí vyndat.
no jestli má zatím 17 kg, tak hop nechte v té 9-18, pokud se tam vejde, pokud ne , tak je možnost 9-36, která je širší, a zatím ještě poutat s vnitřními pásy, a pak po překročení 18kg vnitřní pásy sundat a pásat jen pásem z auta.
kromě váhy nepíšete věk ani výšku, takže těžko posoudit jak je velký, ve které sedačce bude akorát.