Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
My třeba máme maxi cosi priory sps. Stála tuším 3600.
Původně jsem chtěla chicco neptune 9 až 36 kilo, ale bylo mi to rozmluveno.
My chcem koupit od babypointu, mame doporuceno od kamaradu, jdou tam nastavit zada - sklon, stoji do 2500,–, vyhrala pry nejake testy spolehlivosti, ale ted z hlavy nevim presne ktery typ to byl, myslim ze Champion.
zde jsou všechny testy: http://www.autosedacky.estranky.cz/…a-videa.html
steeve: Ja bych prisahala, ze jsem zahlidla u jedny z jejich autosedacek ikonku ze to bud vyhralo nebo (spis) se slusne umistilo v nejakem testu. Uz to nemuzu najit. A babypoint jsou myslis nic moc? Docela se nam libili, i co se tyce ceny ![]()
Ahoj,steeve má fakt veliký přehled, tak jsem ráda, že tu Chicco Key 1 doporučuje. Máme ji a jsem s ní spokojená. Romer všude sice hodně v testech vedou, ale já na Key1 nedám dopustit. Troufám si říct, že Key1 je záruka bezpečí pro tvýho mimíska a myslím, že za rozumnou cenu. ![]()
Niky2: Koukala jsem na ni a vypada moc dobre, cena taky ujde, a zada jdou nastavit do vic poloh, mimco mame skoro 8mi mesicni a uz se nam nevejde do vajicka, muzu se zeptat jak moc se da napolohovat? Mala uz sedi, ale nechci aby byla ze zacatku moc kolmo. Diky!
Chicco Key 1 jde napolohovat takhle:
je to přibližně stejně jako u ostatních 9-18, oni už nejdou do úplného lehu, jako vajíčka, která byla v protisměru, tak děti držely pásy na ramenou, u 9-18 jsou posměru a tam je potřeba aby je stále držely ramenní a hrudní polstry, kdyby byly úplně do lehu šla by veškerá hmota na ten středový zámek pásů, atam jsou genitálie- měkká tkáň, to by způsobilo velké poškození, přeci jen hrudní koš je tvrdší
Tak koukám, že jsem tu s křížkem po funuse, steeve už byl rychlejší
Tak to všechno už víš. Jinak nevím, jestli jsi byla na stránkách Chicca, mají tam e-shop a dá se koupit přímo, doprava je zdarma nad 2500Kč (tuším).Kdyžtak je to www.chiccocz.cz. Paní v tom e-shopu je hrozně milá, určtiě ti kdyžtak se vším poradí. ![]()
Niky2: diky, nasla jsem to v obchode slune v akci za 2745,–, tak se tam zitra podivame, mame to kousek.
Tak dekujeme moc.Nakonec nás pani prodavacka presvedcila na Romerku.Opravdu jednia sedi a nehne se.Jen me zarazi ty povlaky.Kupuji se zvlast?
povlaky se nekupují zvlášť, vždy jsou součástí autosedačky, ale u Römeru je to tak, že nabízí v současné kolekci 2010 16 různých barev ve 4 řadách( classic, trend, high a BellyButton) a podle toho v jaké řadě ten potah je , tak je různá cena sedačky( vždy po 100,.- kč nahoru) - je to i jiný materiál potahu
zvlášť se pak kupují třeba letní potahy, ochranné vložky, nebo náhradní potahy
fusa: jak to myslíš, že se jediná nehne? Ta Chicco ano? Nám teda sedí dobře ![]()
jestli jim od Römeru ukazovali King Plus tak ta se opravdu nehne- resp. ty sedačky , které mají dodatečné dopínání pásů, třeba Römer King plus, King TS plus, MC Tobi, MC Priori XP, Besafe IZI Comfort- tak ty drží daleko lépe než standartní sedačky- třeba to Chicco Key 1, a ostatní standartní sedačky bez dopínače
u těch sedaček s dopínačem se pás zafixuje, a pak se ještě více předepne, takže sedačku to domáčkne do sedadla a sedí pevně.
Mám dotaz,máte někdo jinou autosedačku než Romer?
Meli jsme ji vybranou a dostali jsme se do neprijemne financni situacea jiz si ji nemuzeme dovolit.Tak by nas zajimala jina aspon bezpecna autosedacka 9-18 kg cca do 3tis.Dekuji moc