Romer King plus

1
24.9.10 12:07

Romer king plus

Ahoj Steeve píšu rovnou tobě, protože podle diskuzí jsem pochopila že jsi odborník :) Chtěla bych poradit mám dceru, 2 roky vyška 92 cm, chtěla jsem koupit romer,nebo maxi cosi tobi, ale četla jsem v diskuzi, že u romer se nedá zvýšit o moc opěrka hlavy a tak nechci udělat chybu, abych koupila sedačku a za půl roku musela koupit novou, protože by se mi do ní na výšku nevešla. :-( Opravdu jsem na vážkách a nevim ktreou z nich tedy koupit, u ty MC se to da zvednout víc? Děkuji moc za odpověd bude vděčná když se podělíte o zkušenosti :palec: Nikola

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Máte zkušenost s Britax Römer King plus?

Přidejte zkušenost s Britax Römer King...
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7159
24.9.10 12:42

Ahoj, to jsou zase nějaké bláboly, že nejde zvedat opěrka hlavy, samozřejně že jde, a velikostí jsou přibližně stejné jako MC Tobi, přikládám fotku mé dcery, která sedí v Kingu plus a má 105 cm ( 4,5 roku, 16,5 kg) a stále ji dobrá a ještě by šla zvednout, takže opravdu to není na půl roku.Při Vaší výšce 92 cm ji ta sedačka bude nejméně do 4 let.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3096
24.9.10 13:13

Ahojky, já se vám sem trochu vložím, my máme Römera King plus a je nám už malý :-( . Matěj má 26 měsíců, 17,5 kg a 100 cm a pokud má teplejší bundu nebo vícero vrstev, tak už se mu ramena opírají o hlavovou opěrku, kterou máme zvedlou na maximum(zhruba tak jak má Steeve na fotce) a hodně blbě se mu zapíná. Taky jsme ji kupovali s tím, že ji bude mít do 4 let,ale vydržela nám cca 16 měsíců :zed:
Takže teď musíme koupit novou, hlavně teda i kvůli váze :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
24.9.10 14:59

no bohužel to není problém konrétní sedačky, ale že syn docela rychle přibral,bohužel ne každé dítě roste stejně, ale všechny sedačky 9-18 jsou do 18 kg.
standartně sedačky 9-18 jsou do 18 kg, výškou cca 105-110cm( a zimní bundy by se neměly do sedaček dětem dávat, nejen že se pak nevejdou a jsou tam namáčklé, ale hlavně pásy nedoléhají dobře k tělu, dítě je tam volné a po vrchní vrstvě bundy- většinou je to šusťák ty pásy můžou sklouznout a neudrží dítě)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3096
24.9.10 16:41

Nooo zimní bundy by se neměly do autosedaček dávat??? To jako když je auto po noci promrzlé a jede se na nákup, dám jej tam jen tak v triku???????? To je asi trochu blbost ne?! O kombinéze ani nemluvím..
Syn moc přibral - ne, jen je prostě větší na svůj věk, po otci je prostě mohutný, ale ne žádný cvalík a opravdu bych chtěla vidět dítě 108 cm vysoké, jak tam má pohodlí i bez bundy(hlavová opěrka nad hranu autosedačky zvednout nejde, i chápu proč), toť jen můj názor, jelikož tu sedačku máme a byli jsme s ní velice spokojeni. Ale jasně, že každé dítě je jiné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
24.9.10 17:08

ano, dítě nepatří do sedačky v zimní bundě, ani dospělý nemá být v autě v zimní bundě, pak nefungují pásy tak jak mají- to jsou základní věci které se učí v autoškole ohledně zásad bezpečné jízdy.
ohledně dítěte se doporučuje upoutat dítě bez bundy, třeba v mikině, a bundou nebo dekou přikrýt, a auto je během chvíle zahřáté, to dítě to 2 minuty pod dekou či bundou přežije

a na mé fotce je dcera když měla 106 cm, takže není problém do cca 110 tam být- ale záleží na každém dítěti, i poměr tělo/nohy hraje svou roli, některé se tam nevjde na 100, jinému to je do 110cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3096
24.9.10 17:23

Nebudu se dohadovat, každý se zařídíme podle svého. Jen jsem chtěla říct svůj postřeh, že hlavová opěrka nejde zvednout výš než jak je na fotce, nic víc, nic míň.
Ohledně cestování v zimní bundě - mám na to svůj názor (to asi většina lidí v autoškole musela chybět, páč pokud se jede po městě, tak málokdo bundu sendá-opět můj postřeh), záleží také na autě v kterém se cestuje, řekla bych, že většině aut to tedy trvá déle než 2 minuty, na 2 letém dítěti deka/mikina nevydrží déle než 30 sec. :lol:

Hezký pátek a víkend :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
24.9.10 18:10

Hlavová opěrka jde zvednout maximálně takto:
takže tam ještě jeden stupínek byl, a tak např. mé dceři by ta sedačka dala do těch 110cm, ale šla do větší sedačky, když jsem Kinga potřeboval pro mladší.

Jistě že většina lidí si tu bundu ve městě nesundá, ale také vídám mnoho lidí s nezapnutými pásy, mnoho lidí telefonuje, což ani jedno není správné- nebo se mýlím, takže nedá se soudit podle toho co vidíme, ale podle toho co je správné.
Jistě každý se řídí podle svého, každé dítě je i jiné, jinak roste, nemá smysl se dohadovat.
Také přeji krásný víkend.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
esmajlik
3.10.12 20:07

RÖMER KING plus

Manzelka vybrala tuto sedacku pro nasi rocni dcerku. mame Fabii 1.2, tak se chci zeptat, jestli se tam sedaca vejde a jestli neni problem s uchycenim. jeste se nakonec zeptam, jestli je tato sedacka dobra volba. dekuji

• Citovat
  • Upravit
6956
3.10.12 20:24

Ja jsem s ni spokojena, mam klasickou na pasy i kdyz mame isofix, ta na isofix je o dva tisice drazsi. Za me dobry!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
esmajlik
3.10.12 20:35

Manzelka asi chce toto http://www.mall.cz/…ng-plus-2012?… to ma vsude nactene, ja z toho nevim nic :-D isofix ma kazde auto?

• Citovat
  • Upravit
6956
3.10.12 20:46

Ne nema, maji ho jen urcita auta, vetsinou jen ty novejsi. Ale sedackou stejne nehybes tak si kupte tu bez isofixu.
Mam uplne tu stejnou, ten odkaz je na tu bez isofixu. Ja jsem s ni spokojena, dokoupila jsem si a ni jeste frote potah abych nemusela prat porad potah od sedacky a slozite ho sundavat a nandavat. Doporucuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1748
3.10.12 20:46

Je to dobrá volba, taky jsem nakonec skončila u ní (na mou vybranou máme v jednom z aut krátké pásy)

isofix nemá každé auto, ale většina „novějších“ ano

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13046
4.10.12 07:09
Přesně Steeve má pravdu, pamatuju si že i mě (před 9 letÿ) říkaly v autoškole že člověk nemá sedět v autě příliš nabalený kvůli pásům, maláho prostě dám jen v mikče, a přikreju dekou když se auto vytopí deku dávám pryč, v zimní bundě by byl hlavně i spocený 8o, a když už je dítě v této větší sedačce, není to novorozenec který neudrží teplotu ne??? JInak máme taky Romera king plus a jsem max. spokojená :palec:
@steeve píše:
ano, dítě nepatří do sedačky v zimní bundě, ani dospělý nemá být v autě v zimní bundě, pak nefungují pásy tak jak mají- to jsou základní věci které se učí v autoškole ohledně zásad bezpečné jízdy.
ohledně dítěte se doporučuje upoutat dítě bez bundy, třeba v mikině, a bundou nebo dekou přikrýt, a auto je během chvíle zahřáté, to dítě to 2 minuty pod dekou či bundou přežijea na mé fotce je dcera když měla 106 cm, takže není problém do cca 110 tam být- ale záleží na každém dítěti, i poměr tělo/nohy hraje svou roli, některé se tam nevjde na 100, jinému to je do 110cm
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
4.10.12 10:25
@esmajlik píše:
Manzelka vybrala tuto sedacku pro nasi rocni dcerku. mame Fabii 1.2, tak se chci zeptat, jestli se tam sedaca vejde a jestli neni problem s uchycenim. jeste se nakonec zeptam, jestli je tato sedacka dobra volba. dekuji

jo King plus je dobrá volba, mezi neisofixovými 9-18 jedna z nejlepších, a tady ji máte levnější než v Mallu a navíc s delší 3 letou zárukou: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
no a isofix mají povinně všechny auta od roku 2006, konkrétně u Fabie I generace byl isofix pouze ve vyšší výbavě či za příplatek, u Fabie II generace je již standartně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí