Autosedačka pro nesedící dítě

170
19.9.10 15:05

Autosedačka pro nesedící dítě

Ahoj, můžete mi prosím někdo poradit, jakou pořídit autosedačku pro mimi, 7 měsíců, cca 8,5 kg, 70 cm? Protože jsem se nevyznala, koupila jsem v trojkombinaci s kočárkem V-cross. Kočárek hnus, autosedačka hrozná, vejce, bojim se ho tam vůbec dávat. V autě ho prostě nevozim. :zed: Prcek ještě nesedí. Tak jakou vybrat, do 5 tis. Asi nějakou co se dá sklopit a asi by měl být proti směru jízdy. Jo isofix v autě nemám. V jaké váhové kategorii? Aby mu nějakej čas vydržela a já nemusela za rok kupovat novou, díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
992
19.9.10 15:23

Ahoj,
a můžeš říct co ti na té autosedačce (vajíčku ) nevyhovuje? Je to úplně normální sedačka kterou má spousta mamin.
Tak tuto prodej (když ti nevyhovuje) a kup si jiné vajíčko, ale to budeš mít stejně tak na 5měs.
Autosedačky pro větší věkovou kategorii se zase nedají dát proti směru jízdy a už vůbec sklopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
19.9.10 16:11

Mumi, asi už je zbytečné kupovat další vajíčko, a do sedačky po směru- 9-18 dítě jít ještě nemůže, takže nejideálnější bude koupit protisměrnou 0-18, kde bude dítě ještšě dál v protisměru, a v té cenové relaci slušná bez isofixu je třeba Britax First class plus: http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…
později se sedačka otočí do posměru a je do 18kg, takže cca do 4 let dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11314
19.9.10 16:13

Máme stejný problém - vajíčko v kombinaci stálo za prd…

My koupili teď Concord ultimax - 0-18kg - do 13kg v protisměru pak po směru. Bezkonkurenčně nejlepší (podle mě) pozice do lehu pro malé mimi v téhle kategorii - jako vajíčko - díky otočnému klínku pod sedačkou.

Kolekce 2008 jde sehnat za něco přes 4 tisíce, jinak stojí sedačka okolo šesti / sedmi tisíc…

video zde

Ale nemá tolik hvězdiček jako ta steevova :-)

http://babykreslo.com.ua/…ltimax_1.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
19.9.10 19:12

Ahoj Estreo, ta moje autosedačka je vhodná tak akorát jako nosítko. Nepřipadá mi vůbec bezpečná, kus vymlasknutýho plastu, bezpečnostní pásy se nedají utáhnout, plandají. Seštelovat to nejde. Nevím jakou máš ty, ale ta moje je fakt hrozná… :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kvetinka56
19.9.10 19:18

My mame uz mesic pro malyho autosedacku, kterou doporucil Steeve a jsem s ni moc spokojena. Stala 5tis, ale co se tyce bezpecnosti, je lepsi nehledet na penize a investovat.

• Citovat
  • Upravit
170
19.9.10 19:22

Steeve, Žižo, díky moc za tipy, přesně něco takového jsem měla na mysli :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43035
19.9.10 20:34

neodpovim na dotaz, ale spis bych rozvinula debatu
my mame robusni a desne tezky vejce maxi cosi
ale videla jsem ruzne v obchodakach maminy s detma v sedacce snad polovicni mohutnosti, melke a bez tech velkych usi kolem hlavy -to je to, co mas?

do obchodaku mi to prislo super, ale v aute bych se s tim tez mozna necitila bezpecne
ale snad to musi mit nejake atesty, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
19.9.10 20:52

Jo, to budou ony. Ta moje váží asi 2 kila, prostě taková lehoučká vanička z plastu, homologovaná zřejmě je, to by jí asi nesměli prodávat (kupovala jsem po netu :zed: Pro hodně malý mimi na vození po obchoďáku paráda, dala se připojit adaptérem na kočárek. Cena autosedačky 1300,– mluví za sebe…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
992
19.9.10 21:18

No, tak když ji teď vidím tak se ti nedivím :-?
To je opravdu jen taková skořápka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
19.9.10 21:43

TO, že je homologovaná nic nevypovídá o bezpečnosti, homologace pouze potvrzuje takové ty základní parametry, že se z toho neuvolňují škodlivé látky a tak, ale crash testy se pro homologaci nedělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
19.9.10 22:40

Žižo, prcek usnul a jukla jsem teď na to video. Jakej je rozdíl mezi kolekcí 2008 a novější? Krom ceny. A čím více hvězdiček, tím lepší bezpečnost?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
20.9.10 07:17

Jojo, čím víc hvězdiček, tím lepší bezpečnost… 5 jich má máloco, 4 je fakt dobré, 3 dostačující, míň bych nebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
20.9.10 08:26

přesně jak píše Jani:

• 5 hvězdiček mají pouze 2 vajíčka- Römer baby safe plus a Maxi-cosi Cabriofix obě s isofixem,
  • 4 hvězdičky tam už pár vajíček je( Römer maxi-cosi, Concord,Besafe, Cybex , u 0-18- těch protisměrných je má pouze Besafe IZI Kid( Combi ) Isofix,
  • 3 hvězdičky - u vajíček třeba Graco, Casual, Maxi-cosi…, mezi 0-18 pak třeba ta Britax First class plus,

a horší sedačky se 2 nebo 1 hvědičkou už nebrat, bohužel třeba ta Concord Ultimax má pouze 2, ačkoliv vypadá hezky, tak z bezpečnosti nic moc, - a to je i další odpověď , homologované sedačky musí být všechny , bez homologace by se nesměly prodávat, ale ne všechny sedačky jsou pak dobré při nehodě, ono do homologace není potřeba nárazový test, který vyzkouší jak sedačka vůbec ochrání, pro homologaci stačí testy nezávadnosti materiálů a tahové testy,ale není potřeba Crashtest,
takže ne každá sedačka co se prodává a má homologaci je bezpečná, a právě ty co nemají vysoké bočnice, jsou samozřejmě lehčí- méně materiálu méně váhy, tak ty zrovna by dítě neochránili, při bočním márazu by hned dítě dostalo rámu do hlavy. Standartní kvalitní sedačky s dobrou boční ochranou mají 3-4 kg( ale najdou se i 6ti kilové)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
20.9.10 11:31

Díky za vysvětlení, už mi to docvaklo. Takže nejlepší by pro prcka byla ta romer first class (poměr bezpečnost, obousměr, bez isofixu, cena). Víte v tom videu o concord mě zaujalo to dokonalý připnutí pásama k autu. To má romer first class podobný?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí