Autosedačka pro nesedící dítě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11314
20.9.10 12:10
Mumi píše: Žižo, prcek usnul a jukla jsem teď na to video. Jakej je rozdíl mezi kolekcí 2008 a novější? Krom ceny. A čím více hvězdiček, tím lepší bezpečnost?

To netuším :think: myslím, že jen v kolekci - barvě potahu..
Pokud ti jde o hvězdičky (resp. MAX bezpečnost), tak jsem vyrozuměla, že v kategorii 0-18kg jsou tedy pouze 2 sedačky s klasifikací tři a čtyři hvězdičky - a to BeSafe IZI (cca 9 tisíc) a Britax First Class.

Takže ta moje je vlastně třetí nejbezpečnější v pořadí :mrgreen: :mrgreen: a prodává ji i steeve :-) takže tak hrozná asi nebude.

Za sebe: taky záleží, jakým autem jezdíš - když dám sedačku s 3 hvězdičkami do starého auta se špatnými deformačními zónami, je to podle mě horší než sedačka s 2 hvězdičkami do kvalitního SUV s rámem… A taky samozřejmě velmi podstatné je to, kolik s mimčem nalítáš km..

Já posuzovala podle toho, jestli má vysoké boky a „uši“, větší hmotnost (12,5kg) :mrgreen: , pohodlí pro miminko, dostatečně nastavitelná opěrka, pratelný potah, pětibodový pás… a hlavně jestli jde zapnout do našeho auta (máme opravdu krátké pásy). Podle videa na youtube a způsobu uchycení, bych Britaxe do auta vůbec nedostala (možná se pletu, kdyžtak Steeve opraví :-) )

Myslím, že Britax je dobrá volba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11314
20.9.10 12:12
Mumi píše:
Díky za vysvětlení, už mi to docvaklo. Takže nejlepší by pro prcka byla ta romer first class (poměr bezpečnost, obousměr, bez isofixu, cena). Víte v tom videu o concord mě zaujalo to dokonalý připnutí pásama k autu. To má romer first class podobný?

http://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
20.9.10 12:43

Tak já měla to samé,taky jsem měla trojkombinaci V-Cross a taky hrozný,v půl roce jsme taky vybírali sedačku pro nesedící dítě a nejlepší je ta kategorie 0-18kg.My máme sedačku Chicco Proxima a spokojenost veliká :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
20.9.10 13:47

mumi, Britax má to poutání snažší- asi jako většina sedaček se pás dává okolo, nicméně je to vidět na videu, co žíža vložila, u toho Concordu se musí demontovat sedací část, připoutat základna a přidat sedací část- ale pro někoho zase lepší přístup

jinak žižo, Britax First class se vleze skoro všude, zde fotka , kde je v Hyundai Getz- a to je dost malé auto

a tady jsou zvlášť videa pro poutání po směru a protisměru : http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…

Příspěvek upraven 20.09.10 v 16:41

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
20.9.10 14:34

Mám malýho oplika, třídvéřák. Nasadili jste mi brouka do hlavy, změřim pásy a prostor pro sedačku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
20.9.10 14:36

no tak do třídvéřového auta se do protisměrné sedačky dává dítě těžko u každé, tam je to jak lízt do tanku, to by chtělo vyzkoušet v prodejně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
20.9.10 14:46

Zrovna jsem chtěla napsat, že to bude hodně zajímavé, i když budou pásy stačit… my z toho důvodu teď měnili auto, nedokázala jsem si představit jak bych tam nakládala klasické vajíčko. Tedy vím - jezdilo by vepředu…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
20.9.10 14:53

To se může, mít sedačku vepředu? No nevim, radši budu lízt jak do tanku dozadu :o)) Asi bude fakt lepší vyzkoušet to v reálu. Nový auto v nedohlednu :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
20.9.10 14:57

může být sedačka vepředu, je to povolené, ale vzadu je to bezpečnější, takže když je mořžno vzadu raději vzadu, a navíc u 0-18 v prrotisměru ve předu ta sedačka dost překáží výhledu řidiče do stran- do zrcátka apod, takže určitě dozadu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
20.9.10 15:06
Mumi píše:
To se může, mít sedačku vepředu? No nevim, radši budu lízt jak do tanku dozadu :o)) Asi bude fakt lepší vyzkoušet to v reálu. Nový auto v nedohlednu :-?

Může, povolené to je, ve favoritu jsem ji tak i vozila, když jsem hlídala kamarádce - vzadu byly krátké pásy, tak tam prostě zapnout nešla.
Ale trvale to dělat nechci, tak když byla možnost výměnu provést, tak jsme to udělali… hlavně to minulé bylo přece jen víc jak 20 let staré, bezpečnostní prvky nic moc. Ale na tohle řešení holt musí být podmínky a finance, což je problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
170
20.9.10 17:42

Tak změřeno, pás je dlouhej 150 cm, prostor mezi sedadlama vzadu je max 60 cm, to by šlo? Jinak každopádně budu muset vyzkoušet. Škoda, Steeve, že máš obchod daleko, alespoň díky za radu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
21.9.10 08:14

tak to je málo, pás je potřeba cca 200cm a ta sedačka , když je naklopená na ležení tak má na délku cca 78 cm- ale to budou mít všechny 0-18, to jděte někam vyzkopušet, ale bojím se, že tam sedačku 0-18 nenacpete žádnou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4151
11.10.11 19:56

Vejde autosedačka Romer first class do Škody Fabia? Bude páš dostatečně dlouhý? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
12.10.11 13:12

ano vejde

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
19.9.12 09:49

Nejlepší autosedačka na pásy pro 7m. nesedící

Rádi bychom pořídili autosedačku pro našeho 7mi měsíčního syna, který sám ještě nesedí, a váží 7kg. Máme ale škodu felicii a pásy tam jsou dost krátké. Docela byl problém tam upoutat jenom vajíčko. Prosím, máte nějaké doporučení?
Děkuji :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario