Může se vozit dítě v dodávce?

2282
20.9.10 13:50

Může se vozit dítě v dodávce?

Ahoj holky,máme na malého sedačku po směru jízdy(od 9kg) a chci se zeptat,zda můžeme malého vozit v dodávce ve předu.Jedná se o to,že je to tří místná dodávka,tudíž musí sedět vedle řidiče.Ale nevíme,zda se tam vozit může a nebo ne.Děkuji za odpověď.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Hodaka
20.9.10 13:55

Jsem na tom stejně,mám dodávku s třema místama a vozím 2 děti,mimčo 6m a holku 11let.Ptala jsem se policajtů a můžu,záleží jen na obsahu auta,od nějakýho to je braný jako náklaďák a to už nesmíš.Ale teď nevím od kolika a manžel není doma abych se zeptala.

• Citovat
  • Upravit
2282
20.9.10 13:59

My máme obsah 1,9.Jde o to,aby jsme pak neplatili pokutu,že ho vozíme vepředu.Právě nevím,jestli se tam vozit může a nebo ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3735
20.9.10 14:01

Ahoj, taky takhle jezdíme, jen nespíš mít zapnutej aiback, jestli v autě je a ideálně je mít autosedečku mezi s sebou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3735
20.9.10 14:03

…teda sorry, musí bejt vypnutej…takhle nám to říkal policajt

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
20.9.10 14:06

No tak uvidíme,co nám na to řeknou policajti,až nás zastaví :-)
Ale myslím si,že pokud je to dodávka a ne nějaký kamion,tak že se tam vozit může.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101710
20.9.10 14:12

S tím obsahem je to naprostá blbost, podle toho se auta vůbec nerozlišují… Nehledě na to, že dodávka už je náklaďák… no ona defacto i fabie s přepážkou už je náklaďák.
Ale další blbost je ta, že by se nesmělo náklaďáku přepravovat dítě v sedačce. Dítě v sedačce se smí přepravovat i v kamionu, pokud je ten kamion vybaven pásy na které jde sedačka připnout, tj. v dnešní době tříbodovými (i když vajíčka jdou sehnat i homologované na dvoubodový pás, posměrné sedačky už ne).
Ono i v klasickém osobáku může být dítě v sedačce vepředu.
A u posměrné sedačky nemusí být airbag vypnutý, to platí jen pro vajíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10178
20.9.10 14:13

Od té doby co jsou povinné autosedačky pro děti do 150cm nebo 36kg je jedno jestli je dítě ve předu nebo vzadu, pokud jsem to dobře pochopila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
459
20.9.10 14:19

Dámy, rozdíl mezi běžným a nákladním autem neurčuje obsah motoru, ale váha vozidla. O jaké přesně auto se jedná :?: Vozidla do 3,5 tuny jsou ještě dodávky a nad 3,5t už náklaďáky. Jinak nevím, jak je to s náklaďáky, teď mi známý profesionální řidič říkal, že vídá děcka i v kamionech, otázka, je, zda je to legální, nicméně, ať je to auto vetší či menší, tak důležité je i to na které sedačce z těch třech co v dodávce jsou, dítě umístit. Jde o to, že to musí být sedačka s tříbodovými pásy, což zpravidla bývá ta krajní na druhé straně, protože ta prostřední často mívá jen dvoubodový, tzv. „bederní“ pás :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
20.9.10 14:24

Omlouvám se spletla jsem si obsah vozidla s váhou :oops: a policajti mě opravdu řekli,že v náklaďáku ne.A malého musím mít u dveří protože prostřední pás je ten dvoubodový.

• Citovat
  • Upravit
2282
20.9.10 14:26

Tak teď jsem trochu zmatená :oops: My máme v dodávce pásy všechny tři stejné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2282
20.9.10 14:28

Jak teda poznám,který je dvoubodový a kterej tří?Dodávku máme do 3,5t

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5468
20.9.10 14:29

Dvoubodový je ten, co je jen přes pas. Tříbodový je ten, co je přes rameno i přes pas.
Nebo kecám?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Hodaka
20.9.10 14:31
bumbinka píše:
Dvoubodový je ten, co je jen přes pas. Tříbodový je ten, co je přes rameno i přes pas.
Nebo kecám?

nekecáš

• Citovat
  • Upravit
2282
20.9.10 14:38

Tak tím pádem my máme všechny tříbodový.Všechny jsou přes rameno i přes pás.Takže bude lepší ho dát doprostředka.Mezi řidiče a spolujezce,který sedí u dveří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí