Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj holky,máme na malého sedačku po směru jízdy(od 9kg) a chci se zeptat,zda můžeme malého vozit v dodávce ve předu.Jedná se o to,že je to tří místná dodávka,tudíž musí sedět vedle řidiče.Ale nevíme,zda se tam vozit může a nebo ne.Děkuji za odpověď.
Jsem na tom stejně,mám dodávku s třema místama a vozím 2 děti,mimčo 6m a holku 11let.Ptala jsem se policajtů a můžu,záleží jen na obsahu auta,od nějakýho to je braný jako náklaďák a to už nesmíš.Ale teď nevím od kolika a manžel není doma abych se zeptala.
My máme obsah 1,9.Jde o to,aby jsme pak neplatili pokutu,že ho vozíme vepředu.Právě nevím,jestli se tam vozit může a nebo ne.
Ahoj, taky takhle jezdíme, jen nespíš mít zapnutej aiback, jestli v autě je a ideálně je mít autosedečku mezi s sebou…
…teda sorry, musí bejt vypnutej…takhle nám to říkal policajt
No tak uvidíme,co nám na to řeknou policajti,až nás zastaví ![]()
Ale myslím si,že pokud je to dodávka a ne nějaký kamion,tak že se tam vozit může.
S tím obsahem je to naprostá blbost, podle toho se auta vůbec nerozlišují… Nehledě na to, že dodávka už je náklaďák… no ona defacto i fabie s přepážkou už je náklaďák.
Ale další blbost je ta, že by se nesmělo náklaďáku přepravovat dítě v sedačce. Dítě v sedačce se smí přepravovat i v kamionu, pokud je ten kamion vybaven pásy na které jde sedačka připnout, tj. v dnešní době tříbodovými (i když vajíčka jdou sehnat i homologované na dvoubodový pás, posměrné sedačky už ne).
Ono i v klasickém osobáku může být dítě v sedačce vepředu.
A u posměrné sedačky nemusí být airbag vypnutý, to platí jen pro vajíčko.
Od té doby co jsou povinné autosedačky pro děti do 150cm nebo 36kg je jedno jestli je dítě ve předu nebo vzadu, pokud jsem to dobře pochopila.
Dámy, rozdíl mezi běžným a nákladním autem neurčuje obsah motoru, ale váha vozidla. O jaké přesně auto se jedná
Vozidla do 3,5 tuny jsou ještě dodávky a nad 3,5t už náklaďáky. Jinak nevím, jak je to s náklaďáky, teď mi známý profesionální řidič říkal, že vídá děcka i v kamionech, otázka, je, zda je to legální, nicméně, ať je to auto vetší či menší, tak důležité je i to na které sedačce z těch třech co v dodávce jsou, dítě umístit. Jde o to, že to musí být sedačka s tříbodovými pásy, což zpravidla bývá ta krajní na druhé straně, protože ta prostřední často mívá jen dvoubodový, tzv. „bederní“ pás ![]()
Omlouvám se spletla jsem si obsah vozidla s váhou
a policajti mě opravdu řekli,že v náklaďáku ne.A malého musím mít u dveří protože prostřední pás je ten dvoubodový.
Tak teď jsem trochu zmatená
My máme v dodávce pásy všechny tři stejné.
Jak teda poznám,který je dvoubodový a kterej tří?Dodávku máme do 3,5t
Dvoubodový je ten, co je jen přes pas. Tříbodový je ten, co je přes rameno i přes pas.
Nebo kecám?
bumbinka píše:
Dvoubodový je ten, co je jen přes pas. Tříbodový je ten, co je přes rameno i přes pas.
Nebo kecám?
nekecáš
Tak tím pádem my máme všechny tříbodový.Všechny jsou přes rameno i přes pás.Takže bude lepší ho dát doprostředka.Mezi řidiče a spolujezce,který sedí u dveří.