Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
stačí obyčejný Kid, Kid plus má navíc jen ty rozšiřovatelné područky a je o cca 500,– dražší, za to to nestojí.
Jeste se zeptam, zaznamenala jsem v diskusi, ze snad mate prodejnu s autosedackami, … musim rict, ze po dnesku jsem z Romera King Plus pekne otravena… po pul nebo trictvrte roce od nakupu jsem poprve sundala potah, abych ho vyprala a k memu prekvapeni jsem zjistila, ze polystyren pod potahem je cely popraskany… zachazime se sedackou slusne, syn v ni jezdi, da se rict minimalne, nevytahujeme sedacku z auta… pouze kdyz se jede jinym autem a to bych spocitala na prstech obou ruk urcite… a toto je vysledek… ted teda fakt nevim co s tim… mate s tim nejake zkusenosti? ze se na Vas zakaznici s timto problemem obraci?
může se stát, že polystyren praskne, nejčastěji se to stane při sundavání potahu, máme skladem náhradní polystyreny, stojí 36,– Kč, takže žádná hrůza, klidně mě kontaktujte na mail a můžu poslat nový
mail: autosedacky@seznam.cz
Ahoj, já mám pro malou sedačku Recaro 9-36kg. V autě je připevněná klasickým pásem, ale malá přivázaná 5ti bodovým pásem.
Ibolia, dekuji za reakci… uz jsme tady resili, ze ty smisene vahove kategorie maji spatne testy bezpecnosti, takze tyto kategorie jsem vynechala a orientuju se na kategorii 15-36 … ja myslim, ze uz mam celkem jasno…jen to okoukneme v obchode a pak nekde objedname… (viz predchozi debata se Steeve)
Dobrý den, nevím, jestli tato diskuze už není moc za zenitem, ale řeším podobný problém, jenom mám menší a lehčí dítě. Syn 98cm, 15,5kg..2,5roku…je to bohužel hrozné číslo, tak moc váhám zda jít do 9-36 s tím, že ještě by nějaký čas mohl mít 5ti bodový pás, nebo už risknout 15-36 na 3bodovém. Máme Romer safefix a bohužel máme hraniční hlavu…syn má hodně dlouhý trup. Potřebovala bych poradit a mooc moc děkuji, jestli tak někdo učiní…autosedačku na isofixu, kterou by mohl mít až do 36let. Docela se mi líbí Kiddy pallas, ale když jsme ji synovi už loni zkoušeli, tak byla dost úzká..nevím, jestli Kiddy dělá nějakou novější, která by byla širší, nebo polohovatelná do šíře. díky za rady
@shadowcat píše:
Dobrý den, nevím, jestli tato diskuze už není moc za zenitem, ale řeším podobný problém, jenom mám menší a lehčí dítě. Syn 98cm, 15,5kg..2,5roku…je to bohužel hrozné číslo, tak moc váhám zda jít do 9-36 s tím, že ještě by nějaký čas mohl mít 5ti bodový pás, nebo už risknout 15-36 na 3bodovém. Máme Romer safefix a bohužel máme hraniční hlavu…syn má hodně dlouhý trup. Potřebovala bych poradit a mooc moc děkuji, jestli tak někdo učiní…autosedačku na isofixu, kterou by mohl mít až do 36let. Docela se mi líbí Kiddy pallas, ale když jsme ji synovi už loni zkoušeli, tak byla dost úzká..nevím, jestli Kiddy dělá nějakou novější, která by byla širší, nebo polohovatelná do šíře. díky za rady
Do 36 let asi nesezenes
ale zkus ten romer kidfix sict, přijde mi dost sirokej, je na isofix, ale mám pocit, ze u veysich sedacek může hlava o něco prekukovat, ale jistě to teď nevím
Hlava může přesahovat, hraniční je situace, kdy oči dítěte jsou v úrovni konce sedačky. Snad jsem to popsala srozumitelně, nedávno jsem to taky zjišťovala, teď už máme 15-36, protože se do této fáze dostal. Jinak jsem koupili Cybex Solution x-fix.
A to je informace od oficiálního výrobce??? jsem našla článek, kde to rozhodně nedoporučují. http://www.mvcr.cz/…sedacku.aspx. Nechci kibicovat, ale taky riskovat. díky
tak jsem z toho jelen…tady je uvedeno stejné pravidlo „pravidlo očí“, jako praktikovatelné…http://www.czrso.cz/index.php?id=197
@shadowcat píše:
tak jsem z toho jelen…tady je uvedeno stejné pravidlo „pravidlo očí“, jako praktikovatelné…http://www.czrso.cz/index.php?id=197
ono v tom co mají uvedeno třeba na MV tak ty informace jsou jen částečné, ono totiž u vajíček a dalších protisměrných sedaček nesmí hlava přesahovat okraj sedačky, kdežto u posměrných, tedy 9-18, 9-36, 15-36 může přesahovat hlava přes okraj až do úrovně očí,
ale ono těch pravidel je tolik, že se jim to na jednu stránku nevejde a bohužel pokud někdo jen část,jako na těch stránkách MV, tak je to pak zkreslující informace
Steeve:chtela bych se zeptat, jestli existuje autosedacka 15-36kg, ktera je polohovatelna, jako jsou treba 9-18kg? My bydlime v zahranici, jezdime do cR autem a zatim mame Britax King, ktera se da polohovat, takze kdyz mala usne po ceste, nepada ji hlavicka. Chtela bych nejradeji koupit zase polohovaci autosedacku kvuli komfortu pro dlouhe cestovani a samozrejme i bezpeci. Diky Lenka
@Lenka76 sedačky 15-36 se dají většinou polohovat, ale už to není tolik jako u 9-18, tam se polohovala celá sedačka( u 15-36 to nejde, kdyby se celá naklopila v autě není dost prostoru a dítě by nemělo kam dát nohy), u 15-36 se většinou pouze posune mírně dopředu a naklopí se zádová opěrka, takže většina se dá, a nejlépe v autě vyzkoušet, jak se která polohuje, protože i na sklonu sedadel v autě záleží, jak dobře pak půjde sedačka napolohovat