Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den, nedavno jsem na netu narazila na obrázek autosedačky od Maxi Cosi, ale co si pamatuju tak tahle firma přesně tuto autosedačku nevyrábí, je jí dost podobná CabroFix, tak sem se podívala na oficiální stránky www.maxi-cosi.com a žádná taková co jsem našla tak není…dost mi to vrtá hlavou, a tak přikládám obrázek autosedačky, která vlastně ani neexistuje, nebo ano?
Jak to vidíte vi? Autosedačka mne hodně zaujala ale jak si ji mohu pořídit? :/ Prosím poradte ![]()
A čím přesně tě zaujala když o ní nic nevíš??
Maxi-cosi Mico.
@Krkael Me treba zaujala striskou. Je pro americky trh: http://www.maxi-cosi.com/…ar-seat.aspx
@Krkael píše:
A čím přesně tě zaujala když o ní nic nevíš??Maxi-cosi Mico.
Tak když je od Maxi cosi tak bych od ní očekávala asi skoro to samé co od CabroFix ne? Jen mě zaujala spíše vzhledem, je o dost větší než CabroFix, tudíš i o torchu bezpečnější
Ale v dotazu jde hlavně o to jestli ta autosedačka vůbec existuje ![]()
@Cuddy Nj, tak jedna věc je „design“ a druhá bezpečnost a vlastnosti…
@Elíšáček píše:
Tak když je od Maxi cosi tak bych od ní očekávala asi skoro to samé co od CabroFix ne? Jen mě zaujala spíše vzhledem, je o dost větší než CabroFix, tudíš i o torchu bezpečnějšíAle v dotazu jde hlavně o to jestli ta autosedačka vůbec existuje
tak právě že zrovna bezpečnější není, MC Mico má z bezpečnosti 3 *, kdežto Cabriofix má 4 * a Cabriofix s isofixovou základnou má dokonce 5 *
a druhá věc, prodává se v americe, není určena pro evropský trh, takže nemá ani evropskou homologaci
Příspěvek upraven 29.01.14 v 11:26
@Krkael píše:
@Cuddy Nj, tak jedna věc je „design“ a druhá bezpečnost a vlastnosti…
Jeste me zaujalo, ze ma opoti evropskym 5 ti bodovy pas. A barvy jsou tedy uplne nekde jinde, letos se jim na cabriu moc nepovedly. Ale neboj, neletim ji koupit ![]()
@Elíšáček píše:
Tak když je od Maxi cosi tak bych od ní očekávala asi skoro to samé co od CabroFix ne? Jen mě zaujala spíše vzhledem, je o dost větší než CabroFix, tudíš i o torchu bezpečnějšíAle v dotazu jde hlavně o to jestli ta autosedačka vůbec existuje
Samozřejmě že existuje, však jsem ti napsala co je to zač… Koupit si j můžeš třeba na ebay - http://www.ebay.com/sch/i.html?… Není pro CZ trh.
@Krkael píše:
No, mně by žádná čučavá neprošla, nehodí se to k interiérům autJinak teda co se týče 5ti bodových pásů, tak nevím, v protisměrné mi to nepřijde jako něco extra důležitýho, ale já teda nejsem expert.
Mne by neprosla (a sama bych v zivote nekoupila) ruzova v 2 a 3 kategorii, ktera zustava v aute. Ale jako vajicko by snad proslo. 5-ti bodovy pas ma treba romer.
@Krkael píše:
No, mně by žádná čučavá neprošla, nehodí se to k interiérům autJinak teda co se týče 5ti bodových pásů, tak nevím, v protisměrné mi to nepřijde jako něco extra důležitýho, ale já teda nejsem expert.
Vím že je to totální zbytečná blbost, ale mě taky zaujalo jak většina sedaček z ameriky/anglie má takové ty zacvakávací plasotvé „věci“
že si díky tomu nějaké šikovné dítko nemůže sundat ty pásy z ramenou ale většina autosedaček na čr trhu to nemá
To je jen taková blbost vím, ale třeba mě by se to hodilo ![]()
@steeve OT, díky, diskuze o sedačkách projíždím ráda, hlavně pokud se tam objeví Váš příspěvek.
@Elíšáček právě evropská homologace nedovoluje přídavné spony na pásech, je to kvůli záchranářům, aby co nejrychleji vyndali dítě ze sedačky pokud se něco stane, aby tam byl pouze jeden centrální zámek.
v americe mají jiné normy, tam mají povoleny i ty druhé spony
@steeve píše:
@Elíšáček právě evropská homologace nedovoluje přídavné spony na pásech, je to kvůli záchranářům, aby co nejrychleji vyndali dítě ze sedačky pokud se něco stane, aby tam byl pouze jeden centrální zámek.
v americe mají jiné normy, tam mají povoleny i ty druhé spony
Tak děkuju za rady, tohle jsem nevěděla ![]()