Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj, chci se zeptat, zda taková vůbec je? Máme nyní druhé auto a nechtějí se nám sedačky přehazovat. Ve starém autě máme kat.9-18 (Romer), do nového auta jsme chtěli pořídit bud stejnou nebo větší 9-36 (prcek má zatim asi 12kg), ale většinou se nedá tato sedačka polohovat, což se mi zrovna nelíbí, jelikož prcek při delší cestě usne a aby spal předkloněnej dopředu je pro mě hrozná představa. V létě taky plánujem cestu do Chorvatska, takže to je potřeba, aby spal pohodlně. Poraďte, díky.
Já mám takový pocit, že takhle kategorie ani polohovatelna moc není. Proste bych koupila stejnou, nebo tuto kategorii s tim, ze to bude náhradní sedačka a do toho chorvatska pojedete s Romerkou.
@lussinka1984 Cybex Pallas 2 je polohovatelná, Autosedačk Snug také máme obě ![]()
@lussinka1984 mnohé sedačky 9-36 polohovatelné jsou, ale je vždy méně než u kat. 9-18,navíc ty 9-18 se dají polohovat kdykoliv za jízdy, 9-36 většinou před jízdou, za jízdy to nejde, takže pokud častěji cestujete a prcet hodně spí, tak je lepší jít do 9-18
@janciii A jste s ní spokojeni? Mě se ten pult nějak nezdá, nevim.. přijde mi tam to dítě pak moc utěsněný, aby se mi tam nevztekal, když na to není zvyklý.. není mu tam v létě hic? Možná melu nesmysly, tak se kdyžtak nezlobte ![]()
@janciii píše:
Pallas 2fix jde polohovat i za jizdy
tuto a obdobné sedačky s pultíkem nemůžete polohovat za jízdy, protože aby se dala napolohovat musí se povolit pás, které drží ten pultík, tedy ho rozepnout, nebo alespoň povytáhnout, a to se za jízdy nesmí, rozhodně to není bezpečné, takto manipulovat se sedačkou za jízdy
Kdežto klasické sedačky, které mají vnitřní pásy a ty drží dítě a jiný pás drží sedačku( nebo isofix), tak ty se za jízdy polohovat dají, ale většinou je to u kat. 9-18, u těch 9-36 je to minimálně
A nemáte někdo ještě tuhle, abych věděla jak na tom je? EVOLVA 1-2-3 PLUS RÖMER
Dobry den, snad nebude zakladatelce vadit, kdyz se sem vtirnu s dotazem. Mame 3 deti,2 uz odrostlejsi a malou 20 mesicni. V aute jezdi uprostred, kde je ta autosedacka manzelem prikurtovana napevno, protoze tam mame pas pouze pres bricho. Mame autosedacku 9-18 kg. Mala roste a budeme porizovat tu vetsi autosedacku 9-36 kg. Jsou to sedacky, ktere se pridelavaji pasy v aute. Chci se zeptat, jestli se dela sedacka v teto vahove kategorii,,ktera ma vlastni pasy. Abychom ji mohli dat znovu doprostred napevno. Diky moc.
@janciii píše:
My mame cybex pallas 2fix a jsme spokojeni a polohovat jde
@lussinka1984 Tak tak. A jsem nesmírně spokojena, daleko vice než s opevovanou roemer safefix. Polohovacíje dost podobne. Navíc v roemeru byl starší do 3leta mladsi jezdi stale pod pultem. Jsou stejně velci, uplne. navic vim, ze do kinga uz mladyho nedam…testy ma perfektni.
Jo, jinak malej jezdil pouze s napolohovanou dokud bylmaly a ted zas jezdi pouze v sede i tak spi. Jsem neskonale vdecna, ze muze byt pod pultem, jel jakož on narozdil od brachy tech 15kg nema, a nevim jak bych to resila…
Pultik miluje, napr. Letošní dovolena 1500km tam a 1500zpet to opravdu prověřila maximálně..kez by i starší mohl mit pult.. ![]()
Sedačky Avionaut doporučuji, syn má model Pixel pro, ale jsou v různých velikostech a všechny jsou dobré.