Autosedačka pro 11 měsíční dítě

608
15.2.19 11:45

Na starsi mame 9-36 kg Klippan triofix, byla tam od cca 9,5 kg (tj necely rok). Az mladsi odroste vajicku, koupime druhy Klippan.

Jinak ja bych takhle drobne dite (pokud neni extra dlouhan a z vajicka hlavou nevycuhuje) jeste klidne nechala ve vajicku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
608
15.2.19 11:47

Jo a starsi ma uz pres 2 roky a v protismeru bude jezdit dokud to paramerty sedacky dovoli, tj do 18 kg. Prostor na nohy ma, ven vidi, spatne ji v aute neni (jezdime hodne i dlouhe trasy). Ona nevi, ze se da jezdit i po smeru ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1908
15.2.19 11:48

Koukni se na kategorie 0-18 kg (nove do 105 cm), dela je uz vetsina znacek a jdou proti i po smeru a hlavne jsou i polohovaci. Pro ty male batolatka je to o dost vetsi komfort nez tuha, nepolohovaci 9-36kg. My treba mame Cybex Sirona M2 a jsme moc spokojeni,ale jak rikam, vyber v te kategorii je uz velky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
15.2.19 11:53

Děkuji za radu :) Mě právě příjde ve vajíčku už hrozně velká. Nohy jí čouhají a už je pomalu nemá kam složit, hlava jí za chvíli bude čouhat taky. Dřív byla v autě hodná a teď skoro každou cestu řve, tak si říkám že jí asi už není pohodlně.
Otázka pro všechny- jak dlouho jste měli jak velké děti ve vajíčku?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
15.2.19 11:55

Záleží na rozpočtu. Kolik do té sedačky můžete/nemůžete investovat…Pokud na autosedačce jako na bezpečnostním prvku šetřit nechcete, určitě je lepší koukat po protisměrných 9-18 kg, ideálně testovaných dle nejnovější směrnice, kdy se testuje i boční náraz. Co mě osobně přijde jako hodně dobrá věc, je možnost otočení sedačky, což výrazně usnadní usazování dítěte a pak polohování do lehu jako ve vajíčku (na delší cesty, když dítě spí). Pokud budeš koukat po ověřených značkách typu Romer, Maxi Cosi, Be Safe Izi…počítej s cca 10 tis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
15.2.19 11:57
@Isabellak píše:
Děkuji za radu :) Mě právě příjde ve vajíčku už hrozně velká. Nohy jí čouhají a už je pomalu nemá kam složit, hlava jí za chvíli bude čouhat taky. Dřív byla v autě hodná a teď skoro každou cestu řve, tak si říkám že jí asi už není pohodlně.
Otázka pro všechny- jak dlouho jste měli jak velké děti ve vajíčku?

Ono záleží na vajíčku, Jsou větší a menší. Já v tom svém vozím dítě 14m a ještě chvilku by vydrželo. A to to není žádný drobeček. Jsou vajíčka, která jsou v 6 měsících děcku malá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17021
15.2.19 11:58
@Isabellak píše:
Krásný den přeji,
potřebovala bych radu ohledně autosedačky pro dceru. Za pár dní má 11. měsíců, váží 7,5kg.
Zatím ji máme ve vajíčku. Na trhu je šílené množství autosedaček, že nevím kde začít. Myslím, že lépe poradí maminka s čerstvou a osobní zkušeností, než prodavačka, která už má děti třeba velké. Je mi jasné že musíme i něco vyzkoušet, ale potřebovala bych aspoň zúžit okruh :) Pročítala jsem diskuse, ale většinou šest let staré… zas to muže být jinak. Navíc čekáme druhé dítě. Narodit se má září/říjen. Bylo by fajn kdyby mladší podědilo po starší, a nebo pak budou potřebovat obě děti stejnou? Nemám nikoho, kdo by mi poradil, netuším, jak to funguje v praxi. Přemýšlím jestli je lepší koupit sedačku 9-36kg, nebo stačí 9-18kg (1-4roky). Prý je také lepší, když jezdí dítě do dvou let v protisměru, tím pádem bych volila tu do 18kg, protože ve víc jak dvou letech už by se jí nemuselo v protisměru třeba líbit.. Fakt nevím, za každou radu budu moc vděčná, snad můj dotaz není moc zmatečný. :oops: :roll:

Ahoj,

já jsem volila po poradě primo v prodejně, ale i po poradě na internetu autosedačku 9-18kg. Původně jsem si myslela, že budu brát Cybex s pultíkem, ale byla mi rozmluvena kvůli pultíku, který se v léte zahřívá a že se moje holky dokáží zapotit i jen tak, tak jsem od ni upustila :mrgreen:

Mám tedy pro obě holky autosedačky 9-18kg, značky Romer King II AST a jsem moc spokojená.
Vím, že jsou hodně oblíbené ty sedačky co se dávají v protisměru, ale děti v nich jsou plačtivé a maminky pak kolikrát jezdí s dětma vzadu - což se přiznám, že jako sedět vždycky narvaná vzadu bych nedala - dělá se mi v autě špatně, když sedím vzadu musím si otevírat okno do průvanu a to jsem pro děti nechtěla :mrgreen: Takže i to byl duvod, proč máme po směru jízdy.

A ještě doplním, že sedačky vždy holky dostaly k prvním narozeninám, dřív jsem je nedávala.

Příspěvek upraven 15.02.19 v 11:59

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
15.2.19 11:59

Tak s váhou malé vám nezbyde nic jiného, než koukat na sedačky 0-18 kg, na 9-18kg je ještě moc drobounká. Volila bych protisměrnou či otočnou a z vlastní zkušenosti vyzkoušet na prodejně. Objednat ji potom můžete i přes net, pokud bude levnější. My jsme chtěli Maxi Cosi Tobifix a nakonec jsme vybrali jinou od Britax, protože v ní malý seděl a hlavu mu podhlavník tlačil nepřirozeně dopředu. Od té doby už raději vše zkoušet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
177
15.2.19 12:09

Až prcek vyroste z vajíčka, tak máme v plánu koupit Britax DualFix

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
15.2.19 12:14

Dcera sla do velke v necelem roce, ale jeste ve 2 letech se do vejce, cybex cloud q, vesla (resp hlavou nevycuhovala, s nohama to bylo horsi :lol: ). Ve dvou letech mela necelych 11 kg a asi 85 cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
390
15.2.19 12:15

Ahoj, prispeju trochou do mlyna. Mam tez jedenactimesicni holcicku, a koupila jsem BeSafe, pasovou, posmernou. Bohuzel jsem nemela moc na vyber, vzhledem k moznostem meho auta.
Pokud ale nehraji roli penize, volila bych vzdy:

• co nejmensi rozptyl vahove kategorie (ty od nuly do 36 a pod jsou prilisnym kompromisem, prakticky dobre nesedi na zadny vek, jen stezi se daji povazovat za vylozene bezpecne)
  • pokud to jde, sla bych do sedacky protismerne (do urciteho veku ditete), jsou mnohonasobne bezpecnejsi
  • a zase zavisi na mozonostech auta: volila bych izofix i pasy - muzes stehovat z auta do auta bez omezeni
  • a posledni rade bych volila osvedcene znacky: Britax, BeSafe, Cybex
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
608
15.2.19 12:16

Jinak doporucuju si pred koupi vyzkouset sedacku ve vlastnim aute. Kazde auto ma jinak sklonene sedacky, v nekterych autech je detska sedacka skoro kolmo a diteti pri usnuti pada hlavicka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2813
15.2.19 12:17
@Aduš8 píše:
Tak s váhou malé vám nezbyde nic jiného, než koukat na sedačky 0-18 kg, na 9-18kg je ještě moc drobounká. Volila bych protisměrnou či otočnou a z vlastní zkušenosti vyzkoušet na prodejně. Objednat ji potom můžete i přes net, pokud bude levnější. My jsme chtěli Maxi Cosi Tobifix a nakonec jsme vybrali jinou od Britax, protože v ní malý seděl a hlavu mu podhlavník tlačil nepřirozeně dopředu. Od té doby už raději vše zkoušet

Teď na to také koukám, že jsem přehlédla váhu holčičky. Což zásadně mění možnosti výběru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14377
15.2.19 12:19

@modravlocka můžu se zeptat na vaše vajíčko? Sháním nějaké, které by nám vydrželo co nejdéle, protože bych ráda přešla v 15 ti měsících na stejnou, jako máme pro syna :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Janli
15.2.19 12:22

Kvůli váze potřebuješ 0-18kg. Koukni na Romer first class plus. Velmi se mi osvědčila, koupila jsem ji už podruhé.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix