Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahojky mám prosbu máme sedačku 9-18 kg romer eclipse, malému jsou tři roky má 97 cm ještě ho musím zvážit, ale bude mít přes 16 kg co měl naposledy na kontrole
Chci se zeptat jakou sedačku byste mi doporučili, chtěla bych takovou, která se dá rozebrat až na podsedák. Problém je, že v autě pořád usíná a padá mu hlava, ale ta romer se mi zdá už malá vyčuhuje mu hlavička, víte do jaký výšky může být? moc děkuju za rady
Tip na sedačku nemám, hlava může čouhat cca do 5 cm..ale potřebuju se zeptat, neříkej, že je mu už malá, když má 97cm
my tuhle sedačku chceme koupit, až se v lednu narodí mimi, pro v té době 3 letého, který má momentálně 96cm, a 15kg, já ho tam potřebuju mít skoro do 4 let, máme vzadu uprostřed 2 bodový
![]()
@smajlicek90 mám teď Romer kid fix xp sict a je bezvadná, pro 15-36 kilo. Na podsedák se ale rozebrat nedá, ale to je u vás stejně asi hloupost, když vám ještě hodně usíná a asi ještě nějaký čas bude, o to víc potřebuje opěru a ochranu kolem hlavy. Podsedák se dá koupit za babku. Na něm podle mně není, co zkazit.
Měli jsme pokračovací sedačku Maxi Cosi. Náš tříleťák je teď stejně velký… Ale sedačku mu tak do podzimu ještě nechám. Je praktičtější než ten model pro starší děti…
@slavuska1 Teď na vedlejší diskuzi někdo psal, že má v romerce 105cm dítko a ještě je OK, ale byl to Safefix, nevím, zda není vyšší. Plus tedy záleží i na poměru tělo x nohy, třeba naše dítko má krátké nožičky, takže při stejné výšce mu bude sedačka dřív malá.
@smajlicek90 Lovit sedačku, která se dá rozebrat na podsedák je pitomost, žádná slušná značka to nedělá, neb je nesmysl na tom dítko vozit.
@slavuska1 Taky máme Eclipse, malá v ní byla do 4 let a kousek, ale ona je prcek a má dlouhé nohy… Tak do 110cm výšky, ale to už je těsně ![]()
@smajlicek90 žádná kvalitní sedačka se již na podsedák rozebírat nedá, a není k tomu ani žádný důvod, vždyť ty sedačky 15-36 rostou s dětmi až do 150cm, takže do doby potřebné k jízdě v sedačce.
mezi nejlepší 15-36 patří isofixové Römer Kidfix XP a Kidfix XP SICT, nebo Cybex Solution X-FIX, Concord Transformer XT a T, Besafe IZI Up Isofix, Maxi-cosi Rodifix, STM Solar Seatfix a bez isofixu pak Römer Kid, Cybex Solution X, Besafe IZI UP, Maxi-cosi Rodi XR, STM My-Seat …..- všechny mají 4 hvězdičky z bezpečnosti
@smajlicek90 a na co potřebuješ ten podsedák u sedačky 15-36? Jinak máme Romerku, ale duo, malá má metr a nic jí nečouhá a ještě dlouho nebude ![]()
@Pipet píše:
@slavuska1 Taky máme Eclipse, malá v ní byla do 4 let a kousek, ale ona je prcek a má dlouhé nohy… Tak do 110cm výšky, ale to už je těsně
no tak to budeme mít těsný, jsem dneska malýho měřila, a 97cm
já když nad tím uvažovala, tak jsem vždycky přemýšlela, jestli se vejde váhově, že by nemusel výškově, to mi nikdy na mysl nepadlo ![]()
Já mám tuhle http://www.detskydum.cz/…2009-508501/ a jsem sní spokojená
Dcera 3 roky, 99 cm, jo a na podsedák se dá udělat
@Ninany Tak zrovna z téhle fakt podsedák udělat nejde… smí se používat pouze celá.
Máme Cybex a nedoporučuji, mám jí v autě bez izofixu, v zatáčkách cestuje, kupovali sme už bez pultíku pro 3leťáka a vadí mu pás jen přes 1 rameno, pořád si to posouvá dolů. Na spaní se posune dozadu jen opěrka hlavy, ale nejde to za jízdy. Nebrat! Kamarádka si jí půjčila na 1 jízdu a taky se jí nelíbila.
@Naďa 2 No, ale takhle se chovají všechny 15-36 sedačky, pokud nejsou na isofixu ![]()
@j.a.n.i1 já osobně jsem to nezkoušela, říkala to prodavačka v obchodě. A na isofixu jí nemám a necestuje ![]()
@slavuska1 píše:
Tip na sedačku nemám, hlava může čouhat cca do 5 cm..ale potřebuju se zeptat, neříkej, že je mu už malá, když má 97cmmy tuhle sedačku chceme koupit, až se v lednu narodí mimi, pro v té době 3 letého, který má momentálně 96cm, a 15kg, já ho tam potřebuju mít skoro do 4 let, máme vzadu uprostřed 2 bodový
![]()
no hlavička už mu vyčuhuje ale právě nevím o kolik je to povoleno možná přeháním ![]()