Autosedačka pro 3 letého

819
20.7.14 22:36

Autosedačka pro 3 letého

Ahojky mám prosbu máme sedačku 9-18 kg romer eclipse, malému jsou tři roky má 97 cm ještě ho musím zvážit, ale bude mít přes 16 kg co měl naposledy na kontrole ;) Chci se zeptat jakou sedačku byste mi doporučili, chtěla bych takovou, která se dá rozebrat až na podsedák. Problém je, že v autě pořád usíná a padá mu hlava, ale ta romer se mi zdá už malá vyčuhuje mu hlavička, víte do jaký výšky může být? moc děkuju za rady

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31672
20.7.14 23:01

Tip na sedačku nemám, hlava může čouhat cca do 5 cm..ale potřebuju se zeptat, neříkej, že je mu už malá, když má 97cm :zed: my tuhle sedačku chceme koupit, až se v lednu narodí mimi, pro v té době 3 letého, který má momentálně 96cm, a 15kg, já ho tam potřebuju mít skoro do 4 let, máme vzadu uprostřed 2 bodový :pocitac: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4724
20.7.14 23:38

@smajlicek90 mám teď Romer kid fix xp sict a je bezvadná, pro 15-36 kilo. Na podsedák se ale rozebrat nedá, ale to je u vás stejně asi hloupost, když vám ještě hodně usíná a asi ještě nějaký čas bude, o to víc potřebuje opěru a ochranu kolem hlavy. Podsedák se dá koupit za babku. Na něm podle mně není, co zkazit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9659
21.7.14 00:26

Měli jsme pokračovací sedačku Maxi Cosi. Náš tříleťák je teď stejně velký… Ale sedačku mu tak do podzimu ještě nechám. Je praktičtější než ten model pro starší děti…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
21.7.14 01:15

@slavuska1 Teď na vedlejší diskuzi někdo psal, že má v romerce 105cm dítko a ještě je OK, ale byl to Safefix, nevím, zda není vyšší. Plus tedy záleží i na poměru tělo x nohy, třeba naše dítko má krátké nožičky, takže při stejné výšce mu bude sedačka dřív malá.

@smajlicek90 Lovit sedačku, která se dá rozebrat na podsedák je pitomost, žádná slušná značka to nedělá, neb je nesmysl na tom dítko vozit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
21.7.14 07:25

@slavuska1 Taky máme Eclipse, malá v ní byla do 4 let a kousek, ale ona je prcek a má dlouhé nohy… Tak do 110cm výšky, ale to už je těsně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
21.7.14 08:09

@smajlicek90 žádná kvalitní sedačka se již na podsedák rozebírat nedá, a není k tomu ani žádný důvod, vždyť ty sedačky 15-36 rostou s dětmi až do 150cm, takže do doby potřebné k jízdě v sedačce.
mezi nejlepší 15-36 patří isofixové Römer Kidfix XP a Kidfix XP SICT, nebo Cybex Solution X-FIX, Concord Transformer XT a T, Besafe IZI Up Isofix, Maxi-cosi Rodifix, STM Solar Seatfix a bez isofixu pak Römer Kid, Cybex Solution X, Besafe IZI UP, Maxi-cosi Rodi XR, STM My-Seat …..- všechny mají 4 hvězdičky z bezpečnosti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
21.7.14 08:20

@smajlicek90 a na co potřebuješ ten podsedák u sedačky 15-36? Jinak máme Romerku, ale duo, malá má metr a nic jí nečouhá a ještě dlouho nebude :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
21.7.14 12:20
@Pipet píše:
@slavuska1 Taky máme Eclipse, malá v ní byla do 4 let a kousek, ale ona je prcek a má dlouhé nohy… Tak do 110cm výšky, ale to už je těsně :think:

no tak to budeme mít těsný, jsem dneska malýho měřila, a 97cm :roll: já když nad tím uvažovala, tak jsem vždycky přemýšlela, jestli se vejde váhově, že by nemusel výškově, to mi nikdy na mysl nepadlo :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
21.7.14 12:30

Já mám tuhle http://www.detskydum.cz/…2009-508501/ a jsem sní spokojená :) Dcera 3 roky, 99 cm, jo a na podsedák se dá udělat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
21.7.14 13:02

@Ninany Tak zrovna z téhle fakt podsedák udělat nejde… smí se používat pouze celá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42
21.7.14 14:12

Máme Cybex a nedoporučuji, mám jí v autě bez izofixu, v zatáčkách cestuje, kupovali sme už bez pultíku pro 3leťáka a vadí mu pás jen přes 1 rameno, pořád si to posouvá dolů. Na spaní se posune dozadu jen opěrka hlavy, ale nejde to za jízdy. Nebrat! Kamarádka si jí půjčila na 1 jízdu a taky se jí nelíbila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101713
21.7.14 15:01

@Naďa 2 No, ale takhle se chovají všechny 15-36 sedačky, pokud nejsou na isofixu :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
123
21.7.14 17:45

@j.a.n.i1 já osobně jsem to nezkoušela, říkala to prodavačka v obchodě. A na isofixu jí nemám a necestuje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
819
21.7.14 20:17
@slavuska1 píše:
Tip na sedačku nemám, hlava může čouhat cca do 5 cm..ale potřebuju se zeptat, neříkej, že je mu už malá, když má 97cm :zed: my tuhle sedačku chceme koupit, až se v lednu narodí mimi, pro v té době 3 letého, který má momentálně 96cm, a 15kg, já ho tam potřebuju mít skoro do 4 let, máme vzadu uprostřed 2 bodový :pocitac: :zed:

no hlavička už mu vyčuhuje ale právě nevím o kolik je to povoleno možná přeháním :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí