Cestování 17 hodin, jaká sedačka je nejlepší?

13
15.7.14 00:11

Cestovani 17 hodin,jaka sedacka je nejlepsi?

Ahojte maminy,

zijeme v Anglii a za 2 mesice se chystame s dcerkou (bude mit v srpnu rok) na dovolenou do CR. Pojedeme autem, uz jsme tak jeli 2× kdyz ji bylo 2 a 5 mesicu. Jenze to byla jeste ve vajicku a vetsinu cesty prospala. :srdce: Ted ji bude rok a mesic a je to zivel, docela se obavam, ze ji to nebude bavit a bude se chtit hybat. Chystame se vyjet vecer. Aby jsme z trajektu vyjizdeli v dobe jeji vecerky. K trajektu to urcite zvladne a na nem si 2 hodky odpocine a probehne. Ale porad to z Francie budeme mit cca 14 hodin cesty. Docela se toho zacinam obavat, jestli se ji bude v nove autosedacce dobre sedet-spat. Mame pujcenou od znamych, kteri taky hodne cestovali, meni se tam poloha, ale jen o (dle me ) nepatrny kousicek. Jeste jsme ji nevyzkouseli, protoze jeste mame vajicko (mala ma 8,5kg v 11m). Sedacka je v protismeru jizdy, tak by mela byt bezpecna. Ale bude se ji v ni dobre spinkat, kdyz vlastne bude sedet? V noci se neustale vrti, otaci, nevydrzi chvilku v klidu ani v noci, natoz pres den. Myslite, ze by jsme meli poridit sedacku ve ktere bude moci vic ‚lezet‘? Mate nekdo zkusenost s tak dlouhou jizdou s rocnim dablikem? :twisted: Myslite, ze se takove dite vyspi i v normalni autosedacce nez v nejake vice polohovatelne? Chci pro ni samozrejme to nej, ale kdyz mame moznosti pujceni sedacky na dobu jeji potreby, tak zrovna nepotrebuji utracet za novou… :roll: Ale kdyz budu muset, tak budu muset. 8)
Jeste bych teda vyuzila i rady jinych zkusenych maminek na takovou cestu? Samozrejme vezmem plno jidla, piti, neokoukanych hracek a veci a nejlepe jen bodycko ci dupacky at ji nic zbytecne netlaci a citi se pohodlne. Napadlo me i koupit drzak na tablet a vzit nejake pohadky, ale nevim jestli to ma cenu. Na televizi se vydrzi divat tak 5 min. :roll:
Dekuji moc za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
995
15.7.14 00:18

Ahojky, my teď jeli 18h cestu do Francie s 11 měsíční. Sedačku máme Romer Versafix, malá v ní nebyla skoro zpocená a dá se dát úplně do sedu, nebo do pololehu, jedním zatáhnutím. Za mě velká spokojenost. Jinak jsem s sebou měla hromadu hraček a malou nic moc dlouho nezajímalo, a to jsem schválně kupovala nové, ať má něco neznámého. Nejvíc nás zachránilo DVD do auta, pouštěla jsem Mrňousky, Krtka, Baryka, Peppu a zvládlo se to v pohodě ;) moc jí po cestě nechutnalo sladké, jak bylo teplo, tak na pití spíš vodu a k jídlu křupky. Nejvíc teda pila mlíčko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
201
15.7.14 00:33

Tak já mám za sebou asi 6 hodinovou cestu z Německa s rok a pul starými dvojčaty a celou jí prospaly, seděly v autosedačkách, které jsem měla taky půjčené od známých, ani nebyly polohovatelné, jenže to měly děti za sebou už 10 hodin v letadle…Ale dodnes (2 roky) spí často v autě a to bez problémů i v sedě, sama se tomu divím v jaké poloze dokážou spát, takže sedačku bych neviděla jako největší problém, problém je těch 14 hodin to je náročné pro každého, asi budete muset často zastavovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mrs. S
15.7.14 01:24

Ja myslím že až tak na sedačce nezáleží(teda krom toho aby byla co nejbezpečnější), hlavní je zastavovat co 4hodiny(víc jak 4hodiny by se jet nemělo) a nechat dítě chvíli protáhnout, mluvila jsem o tom s doktorkou která se už několik let jezděním v autosedackach a jejich vlivem na páteř a stavbu těla zabývá. My máme Römerku King Plus, ale na cestování v létě nic moc, malý je vždy hodně zpocený, a víc jak 6hodin jsme nejeli, Slovensko-Česko. Šťastnou cestu :kytka:

• Citovat
  • Upravit
585
15.7.14 06:04

My jsme ted cestovali na dovcu autem delsi dobu. Autosedacku mame klasickou, mirne polovani. Dulezite je hlavne myslet na polstar nebo ten nakrcnik, protoze diteti v te poloze prepadne vzdy hlava dopredu ve spanku :zed: Dcera v pohode v ni spi. Jinak pri cestovani vzdy delame prestavku v parku, at se vybeha a vyradi na hristi. Mela nove hracky se zvuky a potom ji bavi ruzne zapinani, zipy apod. a ipad. U nas leti tohle( dcera ma 2roky):

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
15.7.14 06:51

Me se na cestovani v teto kategorii sedacek nejlepe osvedcila sedacka s pultikem (meli jsme Kiddy ) Decko si vzdycky dalo ruce na pultik, na ne polozilo hlavu a chrnelo :-€

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3819
15.7.14 06:53

Jo a na ty pohadky pozor! Zejmena v usecich mimo dalnici :-) Manzel jel vcera s detmi sam do Madarska, pustil pohadku, na D1 je vyhodila objizdka na okresku a starsi se mu v tech zatackach zeblil :-( Sposti to kinetozu!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3359
15.7.14 07:32

Hele, a proc s malou neletis? Treba do Mnichova? Manzel by Vas tam po ceste mohl vyzvednout a letenky do Mnichova nejsou vubec drahy a Ty bys mohla s malou letet jen s prirucnim zavazadlem a rozhodne bys malej usetrila takovou dobu v aute :kytka: My cestujeme hodne a taky se to snazim takto resit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4932
15.7.14 07:37

No ono jde hlavne o bezpecnost, takze polohovani autosedacek bych zrovna nezvazovala. Sice pro dite mozna pohodlne, ale bezpecne to neni v pripade, ze je autosedacka po smeru jizdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4164
15.7.14 08:28

@miasek jé, kde se dá koupit ta hračka z druhého obrázku, to zapínání? :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
995
15.7.14 09:30
@Michaela1983 píše:
No ono jde hlavne o bezpecnost, takze polohovani autosedacek bych zrovna nezvazovala. Sice pro dite mozna pohodlne, ale bezpecne to neni v pripade, ze je autosedacka po smeru jizdy.

Muzes mi na to zaslat nejaky objektivni posudek?

Ja mam za to, ze jdou polohovatelne do te miry, aby byly stale bezpecne. I vzhledem k tomu, ze to prodava Romer, který je jeden z nejlepsich.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4932
15.7.14 10:32

@Anushka nemuzu, zadny nemam. Bylo nam to receno na veletrhu pro dite jednim vyrobcem. Jedna se o znameho, takze jsem si to podepsat nenechala. Ano, zalezi na sklonu, presny uhel neznam. Sedacka je samozrejme bezpecna, ale pri celnim naraze pri sklopeni muze dojit k velkemu zariznuti panve do pasu oproti tomu, kdyz sedi. Ale tak stejne tak nejsou idealni roztoufi autosedafky a ty se nejvic prodavaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1342
15.7.14 11:57
@Michaela1983 píše:
@Anushka nemuzu, zadny nemam. Bylo nam to receno na veletrhu pro dite jednim vyrobcem. Jedna se o znameho, takze jsem si to podepsat nenechala. Ano, zalezi na sklonu, presny uhel neznam. Sedacka je samozrejme bezpecna, ale pri celnim naraze pri sklopeni muze dojit k velkemu zariznuti panve do pasu oproti tomu, kdyz sedi. Ale tak stejne tak nejsou idealni roztoufi autosedafky a ty se nejvic prodavaji.

Ano, tohle je pravda a je to logické, pokud je sedačka napolohovana moc, pásy mohou dokonce i poškodit genital u dítěte.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
995
15.7.14 12:04

Jasne, ja to nepopiram, jen to slysim poprve a nejsem schopna nic dohledat.

Mozna by vedel vic @steeve?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
995
15.7.14 12:06
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie