Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Maminky, obracím se na Vás s dotazem - jakou by jste doporučili autosedačku?
Prosím o vaše doporučení a zkušenosti
Romer trifix. Máme a je megapohodlná
Prostorná, polohovatelná a dobře vychází v testech
Diskuzí je tady mnoho..
S isofixem nevím - ty jsou hodně pultíkový. Nejlíp vyšla v dtestu Cybex Juno 2-fix, ale ta má pultík.
Bez isofixu a bez pultíku vyšla hodně dobře Romer king plus - tu máme..
My máme Romer a neměnila bych. Jestli nekoukáš na cenu, ale na bezpečnost ano, pak bych vybírala od této značky.
Ano mám svůj favorit zatím v ROMER DUO PLUS - ta má i izofix i klasiku, takže mohu střídat auta, ale to není priorita… KUNG plus právě je super ale nemá izofix a to je moje podmínka… akorát mis e strasne líbí KING PLUS sedacka je totiž trochu hlubší než DUO PLUS ta je plytší. tož já nevím, ale izofix chceme určitě a pultík určitě ne, vím že vyšly v testu CYBEXY nejlíp
@sarinka83 romer safefix.
9-18 je sedacka posmerna. Tedy predpoklada minimalne 9kg, 9m a samostatny aktivni sed. Predpokladam ze to tve ditko splnuje.
I tak je pro nej v tom veku co vidim na metriku mnohokrat bezpecnejsi jezdit v protismeru. A pokud sis stejne dala zalezet na vyberu vajicka tak by se tam mel jeste nejaky ten mesic vejit ![]()
Tak ja mám v autě Römer Trifix a super, určitě bych neměnila
Manžel má značku Maxi cosi a taky žádný problém ![]()
@sarinka83 duo plus je mensi, ten safefix ma stejnou skorepinu jako king, tudiz tu zvetsenou. Ale navic ma nohu do podlahy, je potreba overit zda vam pujde do auta, ale jde pouzit i na pas v aute bez iso ![]()
@sarinka83 Ahoj, toto téma je pro mě teď taky aktuální. Vybírali jsme asi 2 měsíce a nakonec jsme vybrali Maxi Cosi Pearl 2way. Je s isofixem, vyjde cca na 11tis. Je to kategorie 0-18kg - chci malou ještě nějáký čas vozit v protisměru. Až bude větší, může v ní jezdit i po směru. A taky se mi na ní líbí, že podhlavník jde polohovat podle výšky dítěte. Jde to i na jiných sedačkách, ale zdaleka nemají takové rozpětí cm, jako tato autosedačka ![]()
No je to alchymie… trifix taky mám v merku ALE na trifixu je strasne velka ta podstava… oproti te duo plus, ale zas se mi libi ze je ta skořepina vetsi…no je to mazec
vim ez ještě snad PEG PEREGO ma nejakou autosedačku co vysla v testech moc dobre
@quinny koukám že máš dobrý přehled
jinak muj kluk splnuje vse, sedí i běha kolem nabytku…takže v tom problém není, ale celkem mi zacal rvát jak nic nevidí, nedá se to elkem vydrzet po 20 minutach brblani zacne rvat jak tur, protoze on chce videt, porad se otaci za nama dopředu no děs..
vajíčko - nedala jsem si záležet - koupili jsme trojkombinaci a i když jsem věděla že jsou tedy bezpečnější tak jsme to nakonec nekoupili, ale ted uz bych rada… jinak pry je lepsi 9-18 nez 9-36.. je to z duvodu toho ze je 9-36 moc univerzalni a tim není tak bezpecna? a taky nejaka unava materiálu asi po pár letech že?
@SlecnaViii : to je nějaká novinka? My máme klasiku Pearl. A ma normální isofix a nebo jde taky jen na familyfix?
@sarinka83 jestli se vám líbí King plus, tak kupte Safefix plus: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
je totiž vaničkou pro dítě stejná jako King, ale má možnost poutání jak na isofix tak i na pásy
Duo je oproti nim menší, jak na výšku, tak šířku i hloubku, a nemá integrovaný podhlavník a méně se naklápí
Stejně to chce se sebrat a to dítě do sedačky připevněný v autě posadit. No a neoddiskutovatelný je posed proti směru jízdy a možnost upevnění po směru, přesně z toho důvodu, že už se proti dítěti nebude líbit…tím se dost zužuje výběr
My máme ještě teda čas, ale už koukáme po vhodný sedačce, dcera má 3 čím do okraje vajucha a to máme Be Safe, který je na zádech jedno z nejdelších, jenže v 1 řadách se jí pochopitelně nelíbí, protože nesedí..není to jednoduché