Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Antonie Bolavá že se to špatně vleze do auta a dítě do ní vkládáš skulinou
My jsem právě měli v aute i safefx i duo fix a prave safefix ma dost brurus tu podstavu, ale asi to přehodnotíme… syn je dost velký a asi i bude, tak nechci aby mi z DUO plus skorepiny vyrostl ve 2 letech
@Hanymany do auta se nám to vleze, ale je to (respektie ještě jednou to overim) ale fakt monstrum to co je pod tou sedačkou, oprioti duo teda velky rozdil jak to das do toho auta a vidís to v realu
@sarinka83 taky máme velkou dceru, bude jí půl roku a má 10kilo. Koukali jste na řadu BeSafe? Je to vyrobený na vysoký Skandinávce…
V bejbycentru nám řekli, že máme koupit 0-25 a budeme ji mít do roka a půl, jinde zase, že se to zastaví ten rychlej růst a že vydrží do 4 let…tak si vyber a někomu věř
Zkoušeli jsme Espiro v kategorii 0-25 a katastrofa, fakt malá skulina kvůli podstavě…
A trifix holky? jakou to ma skořepinu?
be safe jsme nekoukali…kouknu
@sarinka83 Trifix má stejně velkou kostru jako Safefix, jen nemá tu nohu vepředu, všechny rozměry najdete zde v popisu sedaček: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?…
@sarinka83 ty0-18 jsou vetsinou vys takze by videl lepe nez z vajicka. No je pravda ze ja nejsem zastancem otaceni po smeru jen kvuli tomu ze dite chce, to by si taky mohlo usmyslet jezdit bez sedacky. Pokud jezdite oba treba bych prechodne sedela u nej vzadu nebo poridila nejakou zabavnou hracku aby v tom protismeru jeste vydrzel.
Jinak sedacks pro jednu katrpegorii bude vzdy lepsi nez ta pro vice kategorii protoze se tomu malemu diteti umi lepe prizpusobit.
A s tou zivotnosti, uvadi se 5-6let, takze ja po zkusenostech se starsim, ktery jezdil ve vejci rok, v 9-18 dalsi dva a od te doby jezdi v 15-36 takze za 2 max 3 roky bych ji mela vyhodit a porizovat dalsi, jsem u svych rozmernejsich deti zvolila variantu 9-36 u druheho, s tim ze ale do 15m byl ve vejci, ted bude mit tech 5-6 let tuhle a pak uz by mu teoreticky mela stacit jen jedna 15-36 tudiz jednu sedacku usetrim ![]()
@steeve takze trifix je KING PLUS na izofix?? sle vypada jinak
Příspěvek upraven 14.07.14 v 12:37
@sarinka83 pokud vozite ditko jedno, tak bych rozmer sedacky vazne neresila, zase tou nohou se to ma o co oprit a je to dalsi prvek bezpecnosti.
Trifix velikostne ta vetsi skorepina, ale potrebujes oko na pas TT takze to pohledej jestli mate v aute a hlavne ji nepripoutas na pasy, coz jsi chtela ![]()
@quinny ne to není moje priporita - poutat na pasy - priorita je izofix - my mame izofix a tchani - kde by eventuelne ještě mohl jet taky, takze pasy prdím.
Ale ja resim vnitrni rozmer sedacky ![]()
a ditko zatím mame jedno ale chtěla bych zahy druhé…
@myskalucka Jojo, je to novinka. Na familyfix jde nasadit, ale jen po směru. Jinak má svou základnu Maxi-Cosi 2wayFix
Mělo by na to jít nasadit i vajíčko MC cabriofix ![]()
@quinny jo a hlavne ten tehter nemusim prece zapínat pokdu necchi a mam to nastrcene uz v izofixu (pokud by teda nebylo oko