Autosedačka pro dlouhé miminko

1.12.15 20:31

Autosedačka pro dlouhé miminko

Zdravím všechny diskutující osůbky :).
Dcerce bude sice teprv 7 měsíců ale vzhledem k tomu, že z vajíčka už jí výrazně čouhají nohy a má je těžce namáčklé při cestě na zadní sedačce, začínám vybírat pro co nejdřívější koupi novou autosedačku. Ještě zatím nesedí, ale cestování s ní s čouhajícími nožkami mi nepříjde moc bezpečné. Chci se proto zeptat někoho trochu zkušenějšího, jestli ještě s novou větší sedačkou počkat nebo jí koupit, případně jakou byste doporučily.

Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1.12.15 20:37

Tuhle informaci jsem právě taky zaznamenala. Jen mám trochu strach když tam má ty nohy takhle nacpaný, jednak pořád roste a asi jí to nemůže být ani moc pohodlné. Nerada bych jí nějak trápila a něco zanedbala, jezdíme autem velmi často a hlavně jde o bezpečnost. Hlava jí ven ještě nekouká

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
1.12.15 20:41

Přesně, důležitá je hlava a pásy nesmí jít po ramínka, jakoby za ně.
Jinak pak 0-18, protože na 9-18 musí mít 9m, 9kg a sedět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
1.12.15 20:44

@mi.su.la.cz nohy přesahovat nevadí, nesmí koukat hlava,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.12.15 20:50

Děkuju dámy,
koukam že asi vymýšlím problémy tam kde nejsou, tak zkusíme ještě s koupí počkat. Na to že se jedná o mou druhou dcerku se zabývám starostmi, které mě u první ani nenapadly… :). A nějaký tip do budoucna na kvalitní sedačku (9-18 kg)? Starší má Cybex Pallas2-fix ale slyšela jsem, že Cybex šly kvalitou hodně dolů (přesun výroby do Číny)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10248
1.12.15 21:01

@mi.su.la.cz Máme Kiddy, a to jsem původně chtěla taky Cybex a jsem moc spokojená.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6623
1.12.15 21:01

Romer Trifix mi přijde jako jedna z nejlepších v kategorii 9-18. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
977
1.12.15 21:08

Máme taky Kiddy Phoenixfix, je skvěle zpracovaná a mladšímu jsme koupili Kiddy Evolution Pro 2 (0 - 13kg) a oproti staré autosedačce, co měl první syn je mnohem větší, takže myslím, že min. do roka určitě vydrží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.12.15 21:09

Ta Kiddy vypadá moc dobře, s pultíkem máme dobrou zkušenost. Pokud se nevyrábí někde v Číně nebo v Polsku tak by to byla dobrá alternativa k Cybexce

Příspěvek upraven 01.12.15 v 21:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1.12.15 21:17

Čím víc o Kiddy čtu, tím víc se mi líbí, máme ještě pár týdnů čas vybírat, než beruška malá doroste a naučí se sedět. Všem vám moc děkuju za rady a zkušenosti ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
2.12.15 07:59

@mi.su.la.cz pokud tedy vydržíte ve vajíčku než dítě dosáhne 9kg, 9 měsíců a bude samo sedět tak potom do sedačky 9-18 kg a záleží jestli máte v autě isofix, nebo ne, pokud bez isofixu tak třeba Römer King II( a varianty LS nebo ATS) a pokud máte isofix tak Römer Safefix plus, nebo Trifix: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?… tyto 9-18 patří k nejbezpečnějším na trhu a oni tyhle klasický sedačky s vnitřními pásy jdou pak více polohovat než ty pultíkové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.12.15 10:38

@steeve díky za radu. Isofix v autě máme. S klasickými sedačkami mám blbou zkušenost, měli jsme jakousi od Caretera (nevzpomenu si na typ ale z těch nejlacinějších nebyla) a hrozně jsme bojovali s pásy padajícími z ramínek, ať jsme s tím zkoušeli cokoli, nepřišli jsme na to jak je nastavit aby neklouzaly. Vím, že Caretero není žádná supr trupr značka, proti Römeru, ale o tý doby mam trochu strach. Myslíte že to bylo tou značkou? Dcerku jsme tam museli mít téměř přiškrcenou aby jí z ramínek pásy nepadaly a jak to všichni známe, teď zimě se zimními bundami a overali, je takovéhle nastavování délky ramínek o to složitější. Tenhle problém nám právě pultík u první dcery vyřešil

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
2.12.15 11:15

@mi.su.la.cz nejlépe to vyzkoušet, a hlavně dítě nemá být v sedačce v zimní bundě, má tam být oblečené normálně, pak připoutat a kdyžtak přikrýt z vrchu, když je zima, ale ty pásy aby doléhaly co nejblíže tělu, samozřejmě že v zimní bundě budou pásy sjíždět, nedají se pořádně utáhnout, atd…,

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí