Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Zdravím všechny diskutující osůbky
.
Dcerce bude sice teprv 7 měsíců ale vzhledem k tomu, že z vajíčka už jí výrazně čouhají nohy a má je těžce namáčklé při cestě na zadní sedačce, začínám vybírat pro co nejdřívější koupi novou autosedačku. Ještě zatím nesedí, ale cestování s ní s čouhajícími nožkami mi nepříjde moc bezpečné. Chci se proto zeptat někoho trochu zkušenějšího, jestli ještě s novou větší sedačkou počkat nebo jí koupit, případně jakou byste doporučily.
Díky
Tuhle informaci jsem právě taky zaznamenala. Jen mám trochu strach když tam má ty nohy takhle nacpaný, jednak pořád roste a asi jí to nemůže být ani moc pohodlné. Nerada bych jí nějak trápila a něco zanedbala, jezdíme autem velmi často a hlavně jde o bezpečnost. Hlava jí ven ještě nekouká
Přesně, důležitá je hlava a pásy nesmí jít po ramínka, jakoby za ně.
Jinak pak 0-18, protože na 9-18 musí mít 9m, 9kg a sedět
Děkuju dámy,
koukam že asi vymýšlím problémy tam kde nejsou, tak zkusíme ještě s koupí počkat. Na to že se jedná o mou druhou dcerku se zabývám starostmi, které mě u první ani nenapadly…
. A nějaký tip do budoucna na kvalitní sedačku (9-18 kg)? Starší má Cybex Pallas2-fix ale slyšela jsem, že Cybex šly kvalitou hodně dolů (přesun výroby do Číny)
@mi.su.la.cz Máme Kiddy, a to jsem původně chtěla taky Cybex a jsem moc spokojená.
Romer Trifix mi přijde jako jedna z nejlepších v kategorii 9-18. ![]()
Máme taky Kiddy Phoenixfix, je skvěle zpracovaná a mladšímu jsme koupili Kiddy Evolution Pro 2 (0 - 13kg) a oproti staré autosedačce, co měl první syn je mnohem větší, takže myslím, že min. do roka určitě vydrží.
Ta Kiddy vypadá moc dobře, s pultíkem máme dobrou zkušenost. Pokud se nevyrábí někde v Číně nebo v Polsku tak by to byla dobrá alternativa k Cybexce
Příspěvek upraven 01.12.15 v 21:12
Čím víc o Kiddy čtu, tím víc se mi líbí, máme ještě pár týdnů čas vybírat, než beruška malá doroste a naučí se sedět. Všem vám moc děkuju za rady a zkušenosti ![]()
@mi.su.la.cz pokud tedy vydržíte ve vajíčku než dítě dosáhne 9kg, 9 měsíců a bude samo sedět tak potom do sedačky 9-18 kg a záleží jestli máte v autě isofix, nebo ne, pokud bez isofixu tak třeba Römer King II( a varianty LS nebo ATS) a pokud máte isofix tak Römer Safefix plus, nebo Trifix: http://autosedacky.mimishop.cz/katalog.php?… tyto 9-18 patří k nejbezpečnějším na trhu a oni tyhle klasický sedačky s vnitřními pásy jdou pak více polohovat než ty pultíkové
@steeve díky za radu. Isofix v autě máme. S klasickými sedačkami mám blbou zkušenost, měli jsme jakousi od Caretera (nevzpomenu si na typ ale z těch nejlacinějších nebyla) a hrozně jsme bojovali s pásy padajícími z ramínek, ať jsme s tím zkoušeli cokoli, nepřišli jsme na to jak je nastavit aby neklouzaly. Vím, že Caretero není žádná supr trupr značka, proti Römeru, ale o tý doby mam trochu strach. Myslíte že to bylo tou značkou? Dcerku jsme tam museli mít téměř přiškrcenou aby jí z ramínek pásy nepadaly a jak to všichni známe, teď zimě se zimními bundami a overali, je takovéhle nastavování délky ramínek o to složitější. Tenhle problém nám právě pultík u první dcery vyřešil
@mi.su.la.cz nejlépe to vyzkoušet, a hlavně dítě nemá být v sedačce v zimní bundě, má tam být oblečené normálně, pak připoutat a kdyžtak přikrýt z vrchu, když je zima, ale ty pásy aby doléhaly co nejblíže tělu, samozřejmě že v zimní bundě budou pásy sjíždět, nedají se pořádně utáhnout, atd…,