Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Maminky, doma máme 4m syna, který má 8kg a měří 72cm. Autosedačka vajíčko je do 9kg. Určitě se pak do ní ještě vejde až 9kg překročí, ale určitě nevydrží do doby než začne sedět. Jakou sedačku mi doporučíte pro takto abnormálně velké dítě. A kdy mu jí vyměnit? Ve chvíli, kdy překročí 9kg nebo v době, kdy přesáhne hlavičkou nahoře?
@loja co vajíčko 0-13, určitě bezpečnější než 0-9, nebo pak 0-18
Romer dela sedacku, ktera se dava i proti smeru a je od narozeni do 18kg. Jen se pak vynda zmensovaci vlozka. + teda je fakt krasna, ale stoji kolem 11.500.- ckej mrknu primo na ten typ
Edit je to Romer dual fix
Příspěvek upraven 14.11.15 v 22:44
@loja Doporučila bych koupit sedačku 0-18 Kg. Taky jsme ji teď kupovali, ale z důvodu, že tu naší jsme museli vrátit a přišlo mi zbytečně kupovat nové vajíčko. Koukala jsem na to, aby se sedačka dala vozit i v protisměru a aby byla polohovatelná.
Můj starší syn byl téměř stejně velký, jako ten tvůj. Ve 4 měsících rovných 8kg a 74cm. Šel z vajíčka až v 10 měsících. Já teda měla vajco do 13kg, což ty nemáš, ale chci tím říct, že Ti ve vajcu třeba ještě dva měsíce vydrží (9kg měl náš právě v 6 měsících)… takže zatím bych neřešila. Potom budete muset do kategorie 0-18kg, protože bude zřejmě nesedící, nebude mít 9 měsíců a bude muset jezdit v protisměru. Potom ji jen otočíte a bude vám sloužit stejně jako kategorie 9-18kg. Vybírala bych samozřejmě v té kategorii bezpečných a testovaných.
@Misskaaa normální
Narodil se s 3670g a 52 cm. Ale tatínek má 188cm a taky je ho kus chlapa. Dcera je po mě, má 3 roky a 92 cm. Já mám 159 cm. Jsme taková extrémistická rodina
Naše malá byla taky velká, ne teda tak vysoká (jen 68cm), ale na váze měla taky osm kilo. Teď má 12kg (10m) a 80cm. Řešili jsme to sedačkou 0-18kg, konkrétně máme Britax First Class a maximální spokojenost. Vejde se bez problému, navíc už sedí tak ji teď mám už po směru a sedačka je polohovatelná takže když za jízdy usne tak se dá „položit“. Dokud neseděla měli jsme sedačku nainstalovanou proti směru a jediná nevýhoda je, že se do ní dítko hůř dává, protože je sedačka vysoká a tak mezi sedačkou a rámem dveří auta je málo místa. Ale jde to, jen se musí opatrně.
Až mu bude čouhat hlavička, tak 0-18. taky jsme to u prostředního řešila, taky to byl obřík se skoro 10 kily v půlroce. zato třetí má 10m, a na dýlku je stejnej jako tvůj 4m..má teda o necelý kilo a půl víc ![]()
@loja Také jsem musela řešit, syn je dlouhý. Koupili jsme tuto a jsme spokojení http://www.baby-car.cz/…-pepper.html
Z vajíčka mu nesmí přesahovat hlava a nesmí mít pásy moc pod ramínky.
Já bych taky řakla že vaja jsou 0-13 a 0-9 jsou takový ty korbičky.
Jinak taky jsem řešili 0-18 sedačkou, a po půl roce prodávám (kdyby byl zájem), jde do 9-18 půltíkovky
Vajíčka jsou 0-13, alespoň většina co vím. Zjišťovala jsem to, protože taky máme velké dítě. Je mu 14 týdnů a váží 95 kg a měří 75 cm. Vajíčko máme od Chicca a zatím se tam v pohodě vejde. Ptala jsem se prý to naše je to 13kg nebo dokud ji výškově v sedě nepřeroste. ![]()
Pardon, ne 95
to bych ho asi jen tak neunesla
9,5 kg samozřejmě ![]()