Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Dobrý den, chtěla bych požádat o radu. Syn má autosedačku Romer Safefix, tuto sedačku bych ráda pořídila i pro dceru. Dceři jsou tři měsíce a tak předpokládám, že by do této sedačky šla za cca 9 měsíců. Nyní mají prodejní akci na tuto sedačku a tak je možné ji pořídit se slevou cca 1600 Kč. Myslíte si, že ji mám již koupit nebo bude lepší ještě počkat? Problém s místem nemám. Díky moc.
Synovi je kolik, jak je velký? Nehrozí, že z té své do 9m vyroste? To bylo asi jediné, co bych řešila.
Ze bych synovi koupila vetsi sedacku za tech 9 mes a dceri nechala tu, co mate…
Ta je 9-18? Nemohla by mít pak dcera větší a syn tu po dceři? My máme třeba velký děti a nejstarší šla do 15-36 v cca 2,5 letech, kdy mladší přesedala z vajíčka do 9-18. Ale jinak proč ne, ale takových může ještě být hodně. Píšeš, jaká je sleva, ale ne jaká je konečná cena. My ji třeba kupovali v kamenném obchodě, ale na netu bývají levnější.
Akce se budou zase opakovat. Nekupovala bych sedačku moc dopředu, zbytečně poběží záruční lhůta.
Konečná cena je cca 6400 Kč. Synovi budou tři roky, ale je drobnější. Má teď 12 kg, tak to asi do větší hned tak nepůjde
Ale je fakt, že řešení, že bych koupila od 15 kg a dcera by šla do té jeho, mě nenapadlo…
Počkala bych, třeba to vyjde tak, že syn půjde do větší (15-36). No a nebo může být mladší moc velká, bude pozdě sedět a budete shánět protisměrnou.
Já bych pockala. Nevíš, kdy si Ti dítě sedne a kdy bude mit 9 kg. Dcera asi nebude mít v roce ani 8 kg, takže budeme s nejvetsi pravděpodobností kupovat nějaké velké vejci, protože z toho stávajícího vyroste délkou. A 0-18 nechci.
Ty akce se pořád opakují. Já budu malé kupovat až do té nové doroste a chci si jí vyzkoušet přímo v prodejně. Pak jí koupím někde na netu ale takhle dopředu bych jí nekupovala.
@Martík27 takhle dopředu nemá smysl kupovat, nevíte kdy bude sedačku potřebovat, jestli dříve nevyroste z vajíčka a nebude potřebovat protisměrku 0-18 kg,
a jestli za tu cenu je ta akce na sedačky kol. 2012, a sedačku potřebujete za cca 9 měsíců, kdy bude polovina roku 2016, tak je nesmysl kupovat 4 roky starou sedačku, když doporučená doba použitelnosti sedačky je 5 let…
@steeve píše:
@Martík27 takhle dopředu nemá smysl kupovat, nevíte kdy bude sedačku potřebovat, jestli dříve nevyroste z vajíčka a nebude potřebovat protisměrku 0-18 kg,
a jestli za tu cenu je ta akce na sedačky kol. 2012, a sedačku potřebujete za cca 9 měsíců, kdy bude polovina roku 2016, tak je nesmysl kupovat 4 roky starou sedačku, když doporučená doba použitelnosti sedačky je 5 let…
A toto skutecne je nekde napsane a hlavne je definovan zacatek, od ktereho se tato doba pocita? Chapu, ze kdyz nekdo parkuje na ulici a sedacka tedy podstupuje stridani teplot -20 a +40, ze plasty mohou krehnout. Ale pokud bude sedacka lezet ve skladu nebo v garazi, tak co? Doba pouzitelnosti bezi nebo nebezi?
@Cuddy ano, většina výrobců to uvádí i v návodech,
a hlavně nikdo netušíme, jak ta sedačka byla těch posledních několik let skladována, pokud je jen v nějakém plechovém skladu, kde je v létě +60 a v zimě -20 °, tak je to stejné jako kdyby byla v autě, rozdíl je pokud je v temperovaném a klimatizovaném skladu, tam to na ni tak nepůsobí, ale to nikdy nevíme.
@Cuddy teď jsem kouknul do jednoho návodu a tam je od data zakoupení:
a u druhé je zase psáno životnost až 4 roky, ale není specifikováno jestli od výroby nebo zakoupení,
ale pokud bude špatně skladována tak si myslím, že i ty roky ve skladu ji ublíží, osobně bych si 4 roky starou sedačku nekoupil ani s avízovanou slevou