Autosedačka pro roční dítě 2013

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7159
20.8.13 12:19

@ugluk ono problém s poutáním může nastat i ve chvíli, kdy si někdo sedne vedle sedačky a jak se připoutává tak omylem vycvakne pás té sedačky a v tu chvíli sedačka nedrží, to se u isofixové stát nemůže, ta drží na 2 isofixech nezávisle a nejde to omylem vycvaknout, navíc dle statistik STK je nejčastější závada na autech nefungující pásy, takže i to může bát příčinou, proč tak málo sedaček na pásy je správně připoutáno

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
20.8.13 12:35

@steeve aha, vidíš, to mě nenapadlo ;) Já tím, že sedám „na opačném kraji“, tak je mezi mnou a sedačkou dost místa, ve třech jezdíme vzadu málokdy :)
Ale v tom případě je jedno, zda mám neisofixovou pásovou Romerku nebo neisofixový pultíkový Cybex (když v akutě nemám isofix), protože na ty pásy jsou kotveny oba, byť každý zcela jiným způsobem, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
20.8.13 16:32

@steeve Ha, Steeve, sláva, že nakouknul odborník :kytka:
Vrtám se v tom, hlava mi jde z toho kolem. :roll:
Dokážeš prosím poradit? Máme Peugeota kombi, r. v. 2006. Máme v autě isofix (teda doufám, že to, co jsme našli, je ono :mrgreen: ). A já váhám mezi:

King Plus http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…

a

Safefix Plus Isofix http://autosedacky.mimishop.cz/detail.php?…

U té první se mi líbí ten systém, jakým pás prochází sedačkou, dobře vymyšlené. Ale připadá mi škoda nevyužít isofixu, když ho v autě máme a všichni to tak velebí. Ale zase se mi moc nezdá ta divná „noha“ u té druhé sedačky. Fakt to má takový účinek, drží to pevně na zemi? Na stránkách Romeru to chválí, ale já nevím, vypadá to divně :mrgreen: Ale třeba mám blbé předsudky. Vím, že u té druhé sedačky s isofixem je možné sedačku poutat mimo to i klasickým bezpečnostním pásem - jak je to udělané, je to stejné jako u toho Kingu, tedy že se sedačka odklopí? A je možné (pro jistotu) sedačku přidělat i isofixem i tím pásem najednou?
Pokud se rozhodnu koupit tu druhou sedačku, je v tom odkazu výše v ceně i ta základna, tedy že nemusím nic dokupovat?

Díky, díky, díky ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
20.8.13 17:00

Mně ještě stále nejde do hlavy tvrzení, že pouze 30 % pásových sedaček je připoutáno dobře :think: Jako plně beru argumenty, že to někdo může omylem vycvaknout nebo že u auta ten pás selže, ale proboha, v 70 % případů to přeci omylem nevycvaknu nebo tak strašné % aut nemá pásy v nepořádku, ne?
Nemluvím teď o vajíčkách, ale třeba o té naší Cybex Juno fix, kde je poutání fakt primitivní a nějak se mi nechce věřit, že v 70 % případů by zrovna tohle bylo poutání na nic? Ono vzhledem k tomu, že prostě v autě ten isofix nemáme a nové auto si budeme pořizovat výhledově v řádu let (čili dost pravděpodobně, až dcera přejde na kategorii 15-36), tak mi nejde na rozum, že by tahle sedačka mohla být problémová (vinou uživatele) v až tak strašlivém procentu případů?
Díky za objasnění!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
20.8.13 17:06

@ugluk
Taky mě to číslo docela vyděsilo. 8o
Oni uvádějí, že ten pás je jakoby jen jeden bezpečnostní prvek, zatímco isofix jsou hned dva (2místa) a k tomu ten TT pás nebo ta muří noha. A že to tedy má být víc bezp. prvků čímž je to bezpečnější než jen poutání tím pásem. Chjo, už je mi z toho vybírání blbě. :think: Pořád se v tom vrtám, porovnávám… :think:

V prodejně autosedaček mi řekly obě prodávající (nezávisle na sobě, každá v jiném obchodě!!!), že isofix je jen taková krávovinka a že když to budu často přendávat, že se mi to stejně brzo urve 8o 8o 8o Tak, protože tomu prdlajs rozumím a na by měly být odbornice, jsme teda vybírali bez isofixu. A když už jsem měla vybráno bez (romer king plus), tak mi zase tady říkali, že jedině s isofixem, že je to super věc. A teď, babo, raď… :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
20.8.13 17:14

No, tomuhle samozřejmě věřím, mít isofix, tak neváhám (proto jsem kupovala sedačku, co jde s ním i bez, takže jakmile jedeme s autem s isofixem, okamžitě ho použiju i jen na pár km), ale nemám, no. Tak jsem vybrala sedačku, která má atesty i bez isofixu takové, že dopadá srovnatelně s isofixovými. Ale ona jedna věc jsou crashtesty prováděné profesionálně a druhá pak samozřejmě „běžný uživatel“ v běžném provozu. Ale že by 70 % běžných uživatelů mělo v autě buď pásy v nepořádku nebo omylem dělalo takové boty jako vycvaknutí pásu (když tam vedle nejezdím, tak to nevycvaknu, ne), to mi přijde jako naprosto šílené číslo. Já samozřejmě dělám vše, co je v mých silách - před výjezdem zkontroluju, že jsou pásy na obou stranách v drážce, pás pevně docvaklý (jeho stav ovšem neznám, jak to zjistit, od pohledu funguje normálně?)… že by 70 % nehod neisofixových aut končilo tragicky? Samozřejmě teď nemluvím o tom, že neisofixová auta bývají obecne starší a v horším stavu, takže jsem si plně vědomá, že průměrné isofixové auto bude už z principu nejspíš bezpečnější než průměrné neisofixové i bez autosedačky. Ale když už to neisofixové mám, tak se odmítám smířit s tím, že na 70 % je mi v něm sedačka nejspíš úplně na nic :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
20.8.13 17:18

@ugluk
Mně to číslo taky přijde přehnaný, nechce se mi věřit. Určitě se může stát, že to člověk nějak udělá blbě, ale snad ne v takovým šíleným procentu. Navíc, je to jen výzkum, kdo-ví, jak to je skutečně. aby to nebylo podobné jako je tomu u nás u předvolebních výsledků preferencí a skutečných voleb. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69142
20.8.13 17:24

@Pinkie no nestraš :mrgreen:
By mě zajímalo, na jakých sedačkách se ten průzkum dělal, jestli na vajíčkách, vyšších kategoriích nebo obou… zda v tom byly zahrnuty i sedačky pultíkové, kolik chybných kotvení bylo špatným vedením pásu (párkrát jsem tu v albech viděla pás přes vajíčko vedený blbě), kolik špatným překontrolováním (třeba když by mi v pultíku nevedl pás drážkou), kolik špatným zacvaknutím nebo vycvaknutím a kolik vadnými pásy. Protože si myslím, že až na tu poslední položku jsem schopná všecko ohlídat :think: Ale možná si jen fandím a je to větší věda, než jsem si myslela, když jsem tvrdila, že ta cybexka je dost blbuvzdorná :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pajjik
20.8.13 17:44

@Pinkie osobně bych doporučila Roemer duo plus - máme teda 2012, ale naprosta spokojenost a jde jak na isofix tak na pásy. A oproti jedne roemer ciste na isofix (asi ta safefix, ale nejsem si jista) ma pro ditko lepsi vyhled - teda aspon podle vlastni zkusenosti naseho 2leťáka.. Teď máme dvojčatka a určitě jim dokoupime druhou duo plus ;-)

• Citovat
  • Upravit
7159
21.8.13 09:46

@Pinkie včera jsme spolu mluvili přes telefon, tak už to tady nebudu všechno opakovat, jen doplním, u té Safefix se při poutání pásem neodklápí celý sedák jako u Kinga, ale protahuje se pás mezi základnou a sedákem, ale upevnění je de fakto stejné. U safefixu je vše v ceně, nedokupuje se žádná základna, ten isofix je přidělaný v sedačce, cena je konečná.
a isofixová sedačka, např. Safefix plus se přidělá buď jen isofixem, nebo jen pásem, nesmí se kombinovat oboje, tom by to pak nefungovalo správně( např. ten isofix je na pružném kloubu, abny se sedačka při nárazu zabořila do sedáku a eliminovala náraz, při dodatečném připouání pásem by to nefungovalo…)
a to že některá prodavačka řekla že isofix se urve, tak to je největší nesmysl, může se třeba urvat pás, ale kovový držák, aby se urval, to by musela být hrozná síla, navíc možná ta prodavačka ani neví, že od roku 2018 už se budou prodávat pouze sedačky na isofix, nebudou již existovat sedačky na pásy, takže kdyby byl isofix špatný, asi by ho nedávali do všech auta…
ale to bysme se tady na to téma mohli bavit hodiny…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pajjik
21.8.13 10:08

@steeve muzu se teda zeptat, jaky je rozdil mezi duo plus a safe fix? Moc diky

• Citovat
  • Upravit
7159
21.8.13 10:11

@Pajjik Duo je starší model, standartní velikost, nemá opěrku hlavy, 3 polohy na odpočinek,
Safefix plus je novější model, prostornější o 15%, má integrovanou opěrku hlavy, dá se polohovat do 4 poloh,
takže větší a pohodlnější je Safefix plus, do menších aut, kde je méně místa Duo plus- ta je i lehčí na přenášení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pajjik
22.8.13 06:43

@steeve dekujunza vysvetleni. Jelikoz ta safefix ma tu stabilizacni nohu, tak asi nemuze do auta, kde jsou pod rohozkoubpred sedadly ulozne prostory? Nebo se ta noha pouzit nemusi? (My tam ty prostory mame a vim, ze treba baze s nohou pro vajicka na ta sedadla umistit nelze) jeste jednou dekuju

• Citovat
  • Upravit
7159
22.8.13 08:45

@Pajjik záleží jaký model auta, u sedaček je vždy seznam kompatibilních aut, někde ta noha nemůže být, protože by šla do schránky, někde může být, protože se schránce vyhne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5199
22.8.13 08:49

@steeve
Díky, nakonec jsme se tedy rozhodli pro Safefix Plus s tou nohou. Sice víc by se mi líbil ten s TT, ale nemáme na to ten háček v autě. Tak snad jsme vybrali tu nejlepší, co jsme mohli.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí