Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máme téměř roční holčičku a vyrůstá nám z „vajíčka“. Je tam už taková skrčenější, zkrátka mám pocit, že by jí ve větší sedačce bylo pohodlněji. Na trhu je každým rokem spousta nových autosedaček a taky testů bezpečnosti, proto zakládám nové, aktuální téma.
Kdo taky vybíráte, máte nějaký tip?
Viděla jsem testy autosedaček 2013 a docela mě mimo jiné zaujala značka Kiddy. Dopadla dobře, akorát jsem o ní nikdy dřív neslyšela.
Výsledky testů k nahlédnutí zde:
http://auto.idnes.cz/…priloha.aspx?…
Máme Cybex Pallas 2 Fix, model 2013 (oproti modelu 2012 má navíc bočnice nebo jak to nazvat) a jsem moc spokojená. V obchodě měli i tu Kiddy s pultíkem jako má ta naše Cybex, i prodavačka říkala, že mezi nima není rozdíl, ale cenově ta Kiddy vycházela tak o 1500 Kč víc než Cybexka.
Taky vybíráme… 9-18kg
11000,– me přijde moc.
Příspěvek upraven 06.08.13 v 11:01
@Pinkie
ted resim uz nekolik tydnu stejny problem a uz mi z toho jde hlava kolem ![]()
ta Kiddy dopadla vyborne, ale ja kdyz jsem v obchode videla ty sedacky s pultikama, tak prcka za tim nebylo skoro videt a vubec se mu to nelibilo. takze ty jsme vyloucili a jsem zas na zacatku ![]()
zatim se nejvic priklanim k Recaro.
@Teeeri píše:
Taky vybíráme… 9-18kg
11000,– me přijde moc.Příspěvek upraven 06.08.13 v 11:01
11tis za jakou?
@Ali-Ali Takata midi. Koukala jsem na výsledky testu.co sem dala
@Teeeri
aha, protoze zakladatelka psala o Kiddy, co vyhrala a ta stoji min nez pulku
11tis bych teda taky za to asi nedala ![]()
Chci nějakou - co nejlepší za co nejmíň peněz ![]()
My vybírali před měsícem. Vyhrála jsem Maxi Cosi Priori XP. Chtěla jsem model Tobi, ale byla mu těsná, stejně tak ostatní, co jsme zkoušeli.
Taky mám v zorným poli skupinu 9-18. S tím pultíkem taky nevím, jestli by to našemu prckovi vyhovovalo. Prý se má vzít do obchodu s sebou a zkusit to. Ale nějakej předvýběr musím udělat stejně.
chválu jsem slyšela na Maxi Cosi, ale na špici bezpečnosti se úplně neobjevuje, každopádně testy prošla. A obojí splňuje většinou i značka Romer.
Včera jsme hledali v autě isofix, nejdřív to vypadalo, že nemáme, pak ho prej muž našel.
![]()
Taky je důležité u sedačky s pultíkem zkusit, zda dají v autě pásy
Určitě, musím vypucovat auto (drobky z rohlíků) a pak zajedem vyzkoušet. Čím víc o sedačkách čtu, tím víc je pro mě favoritem ta Kiddy Phoenixfix pro 2.
Prý jasně vyhrála i v Dtestu.
Příspěvek upraven 06.08.13 v 11:59
Po pročtení všemožných bezpečnostních testů jsme do obchodu jeli váhající mezi Romerem, Maxi Cosi a Cybexem. Po vyzkoušení naživo jak v našem autě, tak hlavně s naším dítkem, jsme si odvezli tu Cybexku (Junofix) a byla to dobrá volba za velice dobrou cenu. Ale ty pultíkové fakt chtějí vyzkoušet.